reklama

Zaparcia

Katerina1985

Fanka BB :)
Witam, to moja pierwsza ciąża 6-7 tydzień. Od tego tygodnia mam zaparcia i brzuch jak balon. Latam do wc i nie mogę (wychodzi jakiś tam bobek - przepraszam i koniec...). Czy takie zaparcia nie wpływają negatywnie na płód i jak sobie z nimi radzić?

reklama
pij duzo wody, jedz surowe jabłko na noc, suszone śliwki.. ginekolog jakbym miala mega kryzys zaparciowy kazala mi pić "laktuloze"(obeszlo sie bez na szczescie) ale to lepiej skonsultuj ze swoim ginekologiem.
Czopki glicerynowe jeszcze mozna..

ogranicz smazone, przetworzone jedzenie, czarna herbate..
tu w sumie masz wszystko napisane:
Link do: Zaparcia w ciąży - jak sobie pomóc?

Witam, to moja pierwsza ciąża 6-7 tydzień. Od tego tygodnia mam zaparcia i brzuch jak balon. Latam do wc i nie mogę (wychodzi jakiś tam bobek - przepraszam i koniec...). Czy takie zaparcia nie wpływają negatywnie na płód i jak sobie z nimi radzić?

Ciepla woda z miodem i cytryna. Wypijalam szklanke na czczo, popijalam nia lyzeczke siemia lnianego. Po jakims tyg udalo mi sie zapanowac nad zaparciami wiec kontynuowalam to jeszcze jakis czas na wszelki wypadek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wpływa nagatywnie na plod bo jak?:-)
Ja nie mialam zaparc ale w ciazy to normalne zjawisko:)
I jak wyzej dziewczyny piszą:)
Czopki glicerynowe fajnie dzialaja mialam po porodzie bo często po przez jakis czas nic sie nie robi:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry