• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zasiłek macierzyński dla bezrobotnych

Chciałabym się dowiedzieć, czy są jakieś sposoby na pozyskanie zasiłku macierzyńskiego dla bezrobotnej mamy? Moja koleżanka została zwolniona z pracy (miała umowę zlecenie) będąc w ciąży i praktycznie została bez środków do życia... Zarejestrowała się dzisiaj na portalu P******** i czeka na telefon, bo ponoć oni zajmują się takimi przypadkami (położna poleciła tą organizację), ale zastanawiamy się, czy są jeszcze jakieś możliwości? Która z Mam była w podobnej sytuacji i mogłaby się podzielić radą?

reklama
Prawdopodobnie od stycznia 2016r wejdzie w życie ustawa iż kobiety bezrobotne bedą dostawały po tysiąc złotych macierzyńskiego - ma to objąć także kobiety, ktore urodziły w 2015 ale niestety beda do tylu te pare miesięcy. Ustawa podobno juz została przepchnięta w sejmie ale jeszcze nie została wdrożona w życie wiec trzeba trzymać kciuki.

Ja osobiście skorzystałam z pomocy organizacji Pomagamymamom.pl i mogę ją z czystym sumieniem Wam polecić, każdą sprawę rozpatrują indywidualnie :) Rozwiązanie ciąży mam już za 3 miesiące i dzięki ich pomocy będę mogła cieszyć się normalnym zasiłkiem po porodzie :) :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry