reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Truskaffka Tobie również gratuluję udanej wizyty, jeśli jeszcze tego nie zrobiłam :-) Szkoda że brakło papieru ale następnym razem przedstawisz nam Swojego Ktosia :-)
Kociatka super wieści, ogromnie się cieszę że i u Ciebie wszystko jest w porządku :-) Brak jakiś szczególnych smaków, po prostu to co mi smakuje :-) A co do płci, tak jak mówisz każdy ma jakieś marzenia w tym kierunku ale ja się nigdy nie nastawiałam, że ma być syn/córka bo właśnie los płata figle i w 100% jesteś pewna jaka płeć jak urodzisz już dziecko :-)
Mru ja tsh mam ponad 6,3, i cały czas jestem na lekach, i niestety/albo stety podniósł mi dawkę euthyroxu ale powiedział że to tylko dla dobra Okruszka.
Królowa Dramatu no ja też jakiś 1 kg na plusie, i brzuszek już widoczny zwłaszcza wieczorami, rano mniej :-)
Patrycja teraz nadżerką się nie martw :-)
Skan Okruszka wstawiłam w poście opisującym wczorajszą wizytę :-)

Dziewczyny gratuluje cudownych wieści! Ludzie jak ja się cieszę ze dzieciaczki pięknie i zdrowo rosną! Chciałabym was wysciskac i poglaskac po brzuszkach!! Piękne zdjęcia, slicznych i zdrowych dzieciatek!! Looo matko to zem wylewna :)
Kurcze uwielbiam ten wątek!

Ryszka najważniejsze ze teraz będziesz pod kontrola endokrynologa. Ja od dawna biore eutyrox i dzieki temu nie musze się teraz stresowac ze TSH będzie za duze.

Mru, Truskaffka, Kania, Kociatka gratuluje fotki i udanej wizyty

Królowa_Dramatu tez poczułam ostatnio ze jeansy mnie cisną na brzuchu troche (choc waga dalej -1kg), i jak dłużej siedze to rozpinam sobie guzik żeby bąbla nie ściskac. Niedługo trzeba będzie pomyślec o jakis wygodniejszych spodniach.

Kociatka już na październik się zapisałas?? Kurcze moze faktycznie trzeba już o tym zaczac myslec…

Anka26 popieram to najfajniejszy wątek na naszym forum J cud za cudem

Betina, robie USG genetyczne u goscia, ktory jest po prostu oblegany, wiec musze sie zapisac jak najwczesniej. Na USG gen I trymestu zapisalam sie juz w czerwcu, jak tylko test byl pozytywny. 2 miesiace czekania na wizyte to w tym przypadku standard:baffled: Zatem przy polowkowym zapisze sie na III trymestru:sorry2:

Ha, ha, gdybys zobaczyla moj brzuch to uznalabys mnie za grudniowke chyba:-D Kochana, ja z dzinsami pozegnalam sie w 6 tc...

Ostatnia edycja:
hehe no to mi ulżyło, bo ja też spodnie rozpinam-zwłaszcza w pracy jak siedzę przy biurku.
no i brzuchol już trochę widać...
w ciąży z Matikiem wcześnie mi brzuchol wywaliło, coś czuję że będzie powtórka z rozrywki :p

Kociatka ja jak będę we wrześniu w klinice, chcę się od razu zapisać na połówkowe do dr Marcina hehe
a ta polecana lekarka-to dr Anna Knafel :)
dobre opinie czytałam, mam nadzieję że w dobre ręcę się oddajemy :)
co do płci...no właśnie, zbyt duża fiksacja na punkcie jednej płci jest niebezpieczna, nie chciałabym tak krzywdzić siebie i swojego maluszka

Co do córeczki czy syna nie mam wymagań. Mam córkę w domciu która chce siostrę chociaż brata tez będzie kochała :) mi jest obojętne i tak będę kochała równie mocno.
Jeżeli chodzi o ciuchy to mam jedne spodnie które mam nadzieje wystarcza na długo. Nie zmienia to faktu ze trzeba powoli coś kupować ...

Hej :) bylam dzisiaj na pierwszej wizycie, ale lekarz mnie totalnie wkurzyl i olal.

Usg trwalo nawet nie wiem czy minute, wlozyl.....zrobil 2 fotki i tyle. Nawet nie dal serca posluchac. "Dziecko ma 2.32cm i ciaza zywa".....tylko tyle uslyszalam. Masakra. Wypisal skierowanie na badania, przepisal witaminy i zgarnal za to 140zl. Wrrrrr..... pocieszam sie tylko, ze 08.09 i 10.09 mam wizyte u innychn lekarzy...moze ktorys z nich poswieci mi wiecej czasu.

reklama
Ewelinka - no niefajny lekarz... współczuje - mam nadzieję, ze następne wizyty będa ok!!!!!
ale dobrze, że z dzieckiem wszystko ok :tak:

Truskaffka - jeszcze Ci chyba nie graulowałam udanej wizyty i widoczków - więc niniejszym to czynię :-)

to teraz dziewczyny czekamy na ruchy, a potem na USG połówkowe.... już się robimy weteranki powoli, bo widziałam już wątek majówek sie kroi pomału ;)

Do góry