reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

jotka,ala - gratuluje udanych wizyt. Fajnie , że już na 100% wiecie co was "kopie" :biggrin2::biggrin2: Ja dowiem sie dopiero 8-go listopada na połówkowym , pod warunkiem , że dzieciaczek dobrze sie ułoży. Mąż powiedział, że przekaże doktorowej , że nie wyjdzie z gabinetu dopóki sie nie dowie co tam w brzuszku siedzi :biggrin2::biggrin2: znając jego upór pewnie tak zrobi :happy2::tak:

A ja mam pytanie do mam , które maja już dzidzie i ciąże miały w Polsce (bo czytam że poza naszym krajem to inaczej).
Powiedzcie mi jak to jest z wizytami i badaniami. Generalnie teraz (tak do połowy ciązy) wizyty i badania są raz na miesiąc. Ja nie mówię o tym , że ktoś chodzi sobie dodatkowo, albo ma złe wyniki badań i musi je częściej robić.
Mówię o dobrze przebiegającej ciąży z dobrymi wynikami badań.
Koleżanka w pracy powiedziała mi , że teraz badania mam co miesiąc, ale za jakiś czas wizyty będę miała co 2 tygodnie i badania również. A jak cos nie tak to nawet co tydzień. Ja w tym temacie nie jestem doświadczona, więc powiedzcie mi od którego tygodnia te obowiązkowe badania i wizyty są częstsze ? i co ile ?
Bo ja to sobie tak myślałam, że w ciąży to cały czas wizyty co miesiąc , badania (typu mocz krew) co miesiąc i tak jest aż do około 36 tygodnia. No później to rozumiem , że częściej. Ale tutaj to mnie koleżanka zaskoczyła.

reklama
To ja jest że wraz zaawansowaniem ciąży zwiększa się częstotliwość wizyt ale badań niekoniecznie :-) Ja chodziłam co 2 tygodnie od 8 miesiąca,a pod konie 9 to już o 3 dni ale tylko na ktg do szpitala więc spokojnie:-D

Hej :) Po wczorajszej wizycie wszystko ok i będzie jednak synek :) Cały czas czuję że to synek :) Waży 220 g a nie wiem ile mierzy bo wciąż się ruszał :) Pani ginekolog pobrała mi cytologię i następna wizyta 7.11 :)

jotka,ala - gratuluje udanych wizyt. Fajnie , że już na 100% wiecie co was "kopie" :biggrin2::biggrin2: Ja dowiem sie dopiero 8-go listopada na połówkowym , pod warunkiem , że dzieciaczek dobrze sie ułoży. Mąż powiedział, że przekaże doktorowej , że nie wyjdzie z gabinetu dopóki sie nie dowie co tam w brzuszku siedzi :biggrin2::biggrin2: znając jego upór pewnie tak zrobi :happy2::tak:

A ja mam pytanie do mam , które maja już dzidzie i ciąże miały w Polsce (bo czytam że poza naszym krajem to inaczej).
Powiedzcie mi jak to jest z wizytami i badaniami. Generalnie teraz (tak do połowy ciązy) wizyty i badania są raz na miesiąc. Ja nie mówię o tym , że ktoś chodzi sobie dodatkowo, albo ma złe wyniki badań i musi je częściej robić.
Mówię o dobrze przebiegającej ciąży z dobrymi wynikami badań.
Koleżanka w pracy powiedziała mi , że teraz badania mam co miesiąc, ale za jakiś czas wizyty będę miała co 2 tygodnie i badania również. A jak cos nie tak to nawet co tydzień. Ja w tym temacie nie jestem doświadczona, więc powiedzcie mi od którego tygodnia te obowiązkowe badania i wizyty są częstsze ? i co ile ?
Bo ja to sobie tak myślałam, że w ciąży to cały czas wizyty co miesiąc , badania (typu mocz krew) co miesiąc i tak jest aż do około 36 tygodnia. No później to rozumiem , że częściej. Ale tutaj to mnie koleżanka zaskoczyła.

Tak - od 8 m-ca chodzisz co 2 tyg, a jak jesteś "przeterminowana" to co 2 lub 3 dni na KTG;)

Ala gratulację córeczki!! :-)
NomiMalone ja teraz chodzę do gin co 3 tyg. Badania nie zawsze mam robione, ale jak na razie wyniki idealne. W pierwszej ciąży chodziłam też co 3 tyg. ale wyniki były nie za dobre, a pod koniec ciąży co 2 tyg. ale nie pamiętam od kiedy.
Patrycja czyli jednak synek ??:-) Gratulację i zmieniam w tabelce.

reklama
Do góry