reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Podzielam zdanie dziewczyn na temat szczepień, ja też jestem przeciwna tym bardziej w ciąży. Szczepiona byłam jako dziecko tylko na podstawowe choroby i od tamtej pory nie a nie pamiętam ostatnio żebym na cokolwiek chorowała.

Byłam dziś na wizycie. Dr chciał zrobić już połówkowe USG, ale niestety nie wszystkie narządy były widoczne, np żołądka nie widzieliśmy i w 23 tyg na następnej wizycie będzie powtórka z rozrywki. Na poprzednim USG pamiętam że żołądeczek był wyraźnie widoczny więc dr podejrzewa, że dzidzia właśnie się wypróżniła i jest pusty dlatego go nie widać. A reszta pomiarów wychodzi na tydzień wcześniej niż z OM wynika. Ale tym też kazał się nie przejmować więc cierpliwie czekam do następnego USG w 23 tyg a potem będę miała wizyty już co 3 tygodnie. Dzisiaj dzieciok nam nóżki skrzyżował i nie pokazał co tam ma więc trzymam się wersji, że dziewczynka skoro takie wstydliwe :D Dołączam zdjątka w 4d, miałam robione w cenie wizyty i niesamowicie wszystko widać :)
dzidzia.jpg

reklama
Gratulacje!!
A ja właśnie czekam, aż wyzdrowieję i lecę się zaszczepić się na grypę. Moja ginka zostawiła mi wolną rękę, bo powiedziała, że można w ciąży się szczepić, ale ona sama by się nie zdecydowała. A ja chcę...

asinka85 - ja nie jestem przekonana do szczepionki przeciw grypie i tak co sekunde pojawia sie jakas nowa odmiana. No i ja zupełnie nie choruje. Ostatni raz gorączkę mialam w podstawówce. Troche tylko wkurza mnie, ze moj gin tak mnie przekonuje. I czasami są powikłania. Ja sie nie szczepie

Madziarra, gratuluję udanego podglądania :-).
Ja do szczepionek jestem sceptycznie nastawiona. Zwłaszcza, że grypę zdarzyło mi się złapać może ze 2-3 razy w życiu, niestety kocha mnie angina a tutaj niewiele da się zrobić...

nareszcie zdjęcie usg :) gratuluje udanej wizyty! :) ja mam swoje połówkowe dzisaj i sie boje bo coś wydaje mi sie że jest nie tak :( mam nadzieje że sie myle.

nimitii kciuki za dzisiejsze usg
ja mam 4d za 2 dni, połówkowe juz mialam, teraz to bardziej na pamiątkowe zdjęcia i filmik sie nastawiamy

reklama
Do góry