reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Szczebiotka - u mnie by była teraz Zosia jakby młode nie było Jasiem :-D
a co do ciuszków, to łatwiej po chłopcu dla dziewczynki niż odwrotnie - uwierz mi ;) ja po Mai praktycznie nic nie miałam dla Adama ;) bo a to kwiatki, a to róż itp....

Ewelinka - szkoda, że płci nie znasz, ale wszystko można kupić przez internet jak sie urodzi...
ja jak patrze po sklepach to z reguły są 3 rodzaje - róż, niebieski i beż - dla tych co własnie nie wiedzą ;)
ale jak tak sie chowa to ja bardziej obstawiam dziewczynke :-)

truskaffka - ciesze się, że wszystko ok u Was :tak:

wpadłam zobaczyć czy może tutaj Martuśka dała znać, ale jeszcze nie - trzeba cierpliwie poczekać zatem ;)
ja mam za tydzień ostatnie połówkowe - w Luxmedzie... no ale nie spodziewam się usłyszec nic innego niz już wiem ;) ale zawsze to lepiej znac kilka opinii ;)

Też tak własnie obstawiałam że jak się chowa to dziewczynka, bo gdyby był chłopiec to coś chociaż niewielkiego ale by wystawało... A tu mam psikusa i guzik prawda... Chłopiec który 4 tygodnie temu ściskał nóżki :)

reklama
Szczebiotko, ja wiem ze chlopczyk i wszystkie ciuszki mam - radzilam tylko Evelince, bo ona nie wie i pewnie sie nie dowie

Evelinka, to przykro, ze opieka taka kiepska. Latania nie polecam w zadnym okresie ciazy, bo nic dobrego mi to nie przynioslo. Umieralam ze strachu, gdy musialam leciec juz w 8 miesiacu... Ale nie bylo wyjscia, nie chcialam byc sama przy rozwiazaniu i musialam sie jakos dostac do kraju.

jotka śliczne zdjęcia ! :))

ewelinka do kitu masz tą służbę zdrowia :/ myślałam że co jak co ale w Norwegii lepiej jest, wkońcu ten ich słynny socjal...

patula to co i tak napisałam było w wielkim skrócie tego co zrobiła piękna pani menager :/ żałuję tylko że nie mam już do czego wracać bo lubiłam tą prace :(

Lekarz powiedział ze siusiaka nie widzi, ale to nie znaczy ze go nie ma :-) na usg w Norwegii tez było czysto miedzy nozkami.....czas pokaże. Chodzilam po sklepach niestety jest mały wybór neutralnych ciuszkow, większość niebieska i różowa ale na szczęście na Allegro widziałam bardzo dużo żółtych i zielonych ciuszkow..... :-) z tym lataniem samolotem to juz sama nie wiem, dużo dziewczyn lata i nic im nie jest.....sama juz nie wiem.

Gratuluje wszystkim mamusiom Poznania płci :-) nie moge sie doczekać kiedy zaczniemy dodawać zdjęcia naszych narodzonych pociech i sie nimi chwalić na wszystkie strony swiata.

jotka , 03.2012, truskawka, ewelinka - gratulacje udanych wizyt . Ewelinka hmmmm no to będziesz miała niespodziankę przy porodzie :tak: Ja tyle czasu bym chyba nie wytrzymała, i pojechała te prawie 10 km do najbliższego lekarza na USG ,ale ... jakbym nie miała wyboru to co zrobić

Dziewczyny , ale wy tych tabsów musicie brać :szok::szok: Ja mam jedynie rano 1x witaminki Activ Mama + Cyklo 3 Fort (na żylaki), a wieczorem 1x witaminki Activ Mama + Magnezin 500. Na razie więcej nic nie potrzeba. Ale co do tabletek , to kiedyś małej bym nie połknęła , a teraz to i pół garści na raz przełknę, wyćwiczylam sobie pewien sposób i z niego korzystam , więc wielkośc tabletek na szczęście nie jest u mnie problemem.

8:10 :confused: jeszcze tyle czasu do 10:00 :nerd::nerd: Trzymajcie kciuki za nasze dzisiejsze połówkowe :-) mam nadzieję , że będzie wszystko dobrze.

Ewelinka, a nie ma szans do marca na usg w Norwegii? W takim razie musisz zaufać swojemu instynktowi :) Co do latania to wiem, że później linie lotnicze wymagają zaświadczenia, że można latać po którymś tam tyg. Mój lekarz nie widzi żadnych przeciwskazań w lataniu (ale mówi, że z większym brzuchem dla mnie może to być niewygodne). Najlepiej jak porozmawiasz ze swoim lekarzem.

jotka , 03.2012, truskawka, ewelinka - gratulacje udanych wizyt . Ewelinka hmmmm no to będziesz miała niespodziankę przy porodzie :tak: Ja tyle czasu bym chyba nie wytrzymała, i pojechała te prawie 10 km do najbliższego lekarza na USG ,ale ... jakbym nie miała wyboru to co zrobić

Dziewczyny , ale wy tych tabsów musicie brać :szok::szok: Ja mam jedynie rano 1x witaminki Activ Mama + Cyklo 3 Fort (na żylaki), a wieczorem 1x witaminki Activ Mama + Magnezin 500. Na razie więcej nic nie potrzeba. Ale co do tabletek , to kiedyś małej bym nie połknęła , a teraz to i pół garści na raz przełknę, wyćwiczylam sobie pewien sposób i z niego korzystam , więc wielkośc tabletek na szczęście nie jest u mnie problemem.

8:10 :confused: jeszcze tyle czasu do 10:00 :nerd::nerd: Trzymajcie kciuki za nasze dzisiejsze połówkowe :-) mam nadzieję , że będzie wszystko dobrze.

A ja nic nie biorę :) Póki co... Później dojdą te przeciwskurczowe ale na razie czysto :)

Trzymam kciuki :)

reklama
Do góry