reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Madziara no to wynik nieciekawy:baffled: Moze bedziesz musiala zrobic obciazenie 75g
Madzia ale mialas fajna wizyte. A termin wg usg u mnie tez wychodzil inny. Ale moj gin mowil ze sie nim nie nalezy kierowac tylko tym pierwszym ktory mam wpisany w ksiazeczce;-)

reklama
madzia bedziesz miala modelke :-p to tylko sie cieszysz, fajnie ze juz taka duza corcia. oby wiecej takich informacji. a termin z usg jest bardziej wiarygodny niz z om, wiec moze bedziesz lutowka?;-)

W sumie tak bardzo sie nie moge doczekać że nawet i luty mi pasuje ale jest jeden problem, robimy bardzo generalny remont , dosłownie wszystko kute do cegły i obawiam sie że tak szybko nie skończą bo to święta itd W koncu tez robimy i kuchnie wiec ja widze to mało różowo a chciała bym sie przeprowadzić już do siebie przed porodem a nie po. Na razie mieszkamy u teściów ze względu na to ze u nas na dziś dzień jest aby tylko kurz :-p Trzymam kciuki za chłopaków żeby w styczniu sie wzieli w garść i podgonili z robotą ....ehhh
anka, herbata - to ja już nie wiem wg czego mam sie sugerować :-) Mi lekarz nic nie mowil ...

Madziarra to faktycznie wysoki ten cukier, pewnie dietka Cię czeka :-)
Madziaa21 gratuluję udanej wizyty i tak pozytywnych wieści, faktycznie duża dziewczyna rośnie Ci w brzuszku :-) No i taki rozrzut w terminach? Życzę szybkiego zakończenia remontu !!!

Madziaa moja Laura zawsze na usg byla wieksza o tydzien. Mialam termin na 17 lipca a wg USG mialam rodzic 10 . Laura urodzial sie 21:-D:-D:-D Wiadomo ze dzieci rodza sie z waga np 2kg a sa takie ktore maja powyzej 4kg jak moja corka. I niby oba urodzone w terminie:tak: Dzieciaczki juz wiedza kiedy wyjsc:tak:niektorym trzeba pomoc przez cc bo nie spieszy im sie na swiat:cool2: Moja siostra miala cc w 42tc bo miala juz seledynowe wody, syn urodzil sie z waga 3600g.

anka -o rany to duża ta Twoja corcia sie urodziła, 4 kilo to nie przelewki. No ja wiem że jak będzie chciała wyjść to wyjdzie ale w szoku byłam widząc że termin wg usg mam na luty :-) bądź co bądź...

Kania- na tej dokumentacji co dostałam od lekarza jest napisane że waga wynosi +/- 210g , także może być albo nieco większa albo nieco mniejsza, ale coś w kościach czuje że jest duża , większa niż na swój wiek. Ogólnie też nie jestem pewna kiedy doszło do zapłodnienia więc może być pare dni starsza, faktycznie....ale no żeby 2 tygodnie to na pewno nie :-p

no ja nie wytrzymałam i napisałam smsa mojej doktorowej . Wypisałam jej wyniki na glukozę ( przed 84 a po 102 minutach 140) zapytałam sie czy mam powtórzyć badania bo wynik 140 jest na granicy norma >140 a ja miałam pobierana krew nie po 120 minutach tylko 102 (pielęgniarce sie spieszyło) .
Doktorowa odpisała , że na wizycie da mi glukometr - czyli co ? będę musiała codziennie mierzyć cukier , czy tez diete ? hmmmmm jak ja nie lubię na nic czekać , wolałabym żeby już była ta wizyta

reklama
Do góry