reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

asinka85 najwazniejsze ze dzidz zdrowy i ladnie wazy. mam nadzieje ze cukrzycy jednak miec nie masz.

03.2013 nie ma co plakac, ciesz sie ze szyjka trzyma a dziecko duze ;-) gratuluje.

kania to bardzo dobre wiesci :happy2: gratulacje i oby tak zostalo.

patrycja zdjecie super! zazdroszcze :-p

reklama
Dziękuję :)
wyniki wyszły tak: obciążenie miałam 75mg glukozy, na czczo 82, po 1h było 186 a po 2h 185.
Glukometr dostałam od koleżanki, do tego musisz dokupić igiełki (lancety) do takiego a la długopisu którym kłujesz się w paluch, i od lekarza receptę na paski do glukometru do pomiaru cukru. W większości paski są refundowane więc w miarę nie drogie, ale dziennie zużywam ok 5szt więc idą szybko :/

Gratuluję udanej wizyty :) a mogłabyś przypomnieć jakie Ci wyszły wyniki z glukozy? I ginek dał Ci glukometr czy sama musiałaś kupić?

Patrycja śliczny synuś!

Jestem już po wizycie. Dostałam piękne zdjęcia, z małą wszystko w porządku waży 1070 kg tylko ten cukier... Dostałam skierowanie do szpitala na po swietach na kilka dni. Chcą poobserwować przed i po posiłkach jak się zachowuje... Także trochę odpoczne...

A tu mała Nikolka :)
Zdjęcie0257.jpgZdjęcie0258.jpg

Madziarra gratuluję pozytywnej wizyty, cudnej córci i na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry :-)
03.2013 5 x dziennie się kujesz? W sumie moja mama też około tyle razy.

sporo tego,
na czczo, po dwóch śniadaniach, po owocach, po obiedzie, po dwóch kolacjach - tak to można nazwać :/
później będę rzadziej ze 3-4 razy, na tą chwilę testuje co mogę a czego nie ... ehhh

Madziarra gratuluję pozytywnej wizyty, cudnej córci i na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry :-)
03.2013 5 x dziennie się kujesz? W sumie moja mama też około tyle razy.

reklama
Jaka śliczna Nikolka! Ja w poniedziałek idę na usg i sie już doczekać nie mogę. Dziewczyny, czy wam tez doskwiera taki bol w pachwinach?

Pachwiny pachwinami, czasem bolą, ale kość łonowa to mi daje nieźle popalić. Pytałam o nią dziś no i się rozchodzi bo się przygotowuje do porodu, jak się za bardzo rozejdzie (czego w ciąży się nie kontroluje, dopiero przy porodzie) to będzie cesarka. W sumie nie wiem czemu teraz nie można jej sprawdzić, przecież na USG byłoby ją widać... :p No a pachwiny bolą zazwyczaj jak dłuzej leże i potem wstaję gwałtownie. Też kiedyś o nie pytałam to ginek stwierdził, że to od kręgosłupa bóle...
Zaczynam się pakować do szpitala, skierowanie mam na 27 grudnia no ale w święta nie kupie nic co mi brakuje więc jutro dobrze, że jest niedziela handlowa :)

Do góry