reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i uroda

reklama
Co do pępka to ja zawsze miałam dziurkę i mam nadal i to wielką:-p A w Butiku też kupowałam spodenki dresowe tylko,że bawełniane i są beznadziejne...Po pierwszym praniu zrobiły się 3 cm krótsze,a jak usiądę i wstaję to mam wypchane kolana...Także nadają się tylko do chodzenia po domu;-)

No widzisz Ania to zalezy jak kto trafi...ja naprawdę nie mogę narzekać....mam tez takie bawełniane brązowe już z rok,to kolor troche wypłowiał to fakt...ale tak nie są złe...

Dziewczyny to moze podzielimy sie tym co w was jest teraz korzystniejsze i piekniejsze a co wam dokucza i zle sie z tym czujecie:-)

to moze zaczne:

-Oczywiscie najpiekniejszy i najkochanszy jest mój brzusio mam nadzieje ze nie dlugo bede miala pepek na wierzchu bo narazie sie ukrywa:-):-):-)
-bardzo jestem zadowolona z moich wlosów. Zawsze mialam problem z rozczesywaniem a w dotyku byly doslownie jak siano. Teraz rozczesuje je niemal jednym ruchem sa lsniace i mieciutkie jak nigdy
-paznokcie raczej bez zmian udaje mi sie zapuscic ale nie sa rewelacyjnie twarde
-cera na twarzy jakby bardziej rożowa nie nakladam jak wczesniej pudru i czuje sie w niej dobrze. Nie mam zadnych wyprysków ani opryszki na ustach.
-aaa zapomnialam piersi oczywiscie wieksze- nie duzo ale i tak sie ciesze:-)

-denerwuje mnie siara ale naszczescie pojawia sie tylko w nocy
-poki co nie bola mnie plecy nie puchna nogi
-martwi mnie maly pociag do sexu,ale to pewnie chwilowo;-)

...no to chyba tyle... a jak o Was kochane grudniuweczki?:-)

hmmm sporo tego anoli, nie wiem, czy uda mi się tyle znaleźć;-)

*Brzuszek lubię, choć pojawiają się rozstępy (mimo licznych zabiegów:baffled:)
*Piersi mam stanowczo za duże;-), ale i przed ciążą były spore.
*Paznokcie i włosy znacznie się poprawiły
*Nie puchną mi nogi , nie łapią skurcze itp :-D
*Cera podobno lepsza i rumiana, ale muszę przyznać, że ja na siebie nie lubię patrzeć, więc bazuję na opinii innych:-D.
* Kiepsko mi się śpi, coraz trudniej znaleźć odpowiednią pozycję.

Ogólnie jestem dobrej mysli, bo odkąd ustały dolegliwości pierwszego tyrmestru wszystko jest dobrze i nie mam większych powodów do narzekań :-D

No tak zapomnialam- dolegliwosci pierwszego trymestru- do konca nie minely, bo rano jak szybko nie zjem sniadania i bardzo sie wyglodze to nie ma rady wszystko zwracam, ale pilnuje sie

ostatnio bardzo cierpna mi rece w czasie snu nie wiecie czy moge brac magnez zawsze to pomagalo, ale teraz nie wiem czy powinnam bo mam juz dawke magnezu w witaminach FEMINATAL N i nie chce przesadzic

A tak na marginesie lykacie witaminy? pytam bo lekarz w polsce kazal mi lykac dopoki bede karmic piersia, a plozna tu w anglii kazala mi brac tylko kwas foliowy i tylko do konca 12tc. Posluchalam lekarza bo na chlposki rozum jak mam hemoglobine 12,6 to chyba potrzebuje witamin

No to teraz ja
* Brzuszek, piekny i strasznie jestem z niego dumna
* skora mi sie poprawila, jest delikatniejsza i nie taka przesuszona
* paznokcie, bardziej twarde, mniej lamliwe w zwiazku z tym, szybciej rosna
* biust, wiekszy, ale zawsze do malych nie nalezal,
* nie puchne ani nie mam skorczy
* nie mam rozstepow, moze jeszcze nie wyszly??

* wlosy niestety sie nie poprawily, nie mam za fajnych
* duzo wiecej wypryskow na twarzy, dekolcie, i tylko tam, a nigdy praktycznie z cera nie mialam kopotow
* trudniej mi sie spi, pozycja i wogole mam slaby sen
* aaaa no i seksik, niestety nie mam takiej ochoty jak przed ciaza, co nie znaczy ze poszcze;-)

anoli po pierwsze to dlaczego Ty jeszcze bierzesz Feminatal N??? Już dawno powinnaś brać Feminatal DHA:-) zmienia się go od 13 tc....
I możesz brać magnez...:-)

No a u mnie:
*Brzuszek piękny,coraz większy,pępek wklęsły tak jak przed ciążą,bez rozstępów....uwielbiam go
*skóra jakby mniej sucha
*paznokcie tak jak przed ciążą,mocne,twarde jak zawsze
*biust dużo większy,cięższy:) brodawki większe i ciemne
*nie puchnę,ale łapią mnie skurcze,szczególnie nocą więc biorę magnez B6
*jak narazie nie mam rozstępów
*włosy super,tak jak zawsze....nigdy nie miałam z nimi problemów
*cera gładka bez wyprysków
*gorzej mi się śpi,muszę mieć poduszkę miedzy nogami
*seksik jak najbardziej...prawie codziennie:)
*bardzo bolą mnie plecy i to jest często nie do zniesienia

reklama
No dobrze to ja również się dołączę:
hmmmmmmm

=> brzuszek mam oczywiście jak my wszystkie piekny, kochaniutki i w ogóle naj naj naj....
=> pępuszek powoli wysuwający się hahaha ślimakowaty,
=> rozstępów na razie nie mam i oby tak dalej,
=> paznokcie jakby mocniejsze, włoski czy ja wiem...mam straszne odrosty i to mnie denerwuje za każdym razem jak patrzę w lustro,
=> biust pełniejszy, większy, cieższy....choć zawsze nie należał do małych -misiek nie narzekał:p ,
=> nie puchną mi nogi, nie mam żylaków ani obrzeków ( jeszcze:p),
=> z snem paskudnie wiercę się w nocy, zamieniam miejscami z miśkiem,ale daje radę,
=> hmmmm co do seksu to niestety nie bardzo mam ochotę, ale to się nadrobi w swoim czasie :-)

Do góry