reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i uroda

czesc mam pytanie z serii "zabobony czy fakty?" -czy mozna farbowac włosy w czasie ciązy? jedni twierdzą, ze przez włosy moze przedostac sie chemia do krwioobiegu, inni twierdzą, ze przebywanie w tym zapachu jest niewskazane.:confused:

chciałabym odnowic swoje pasemka, bo mam je juz tylko na dolnej polowie głowy:-(ale nie wiem, czy mozna - wytrzymałam juz pol roku, ale patrzec na siebie juz nie mogę:baffled: co Wy na to?

Cześć:-) ja osobiście farbowałam i farbuję włosy, sama chodzę do znajomej fryzjerki (ma swój salon), która urodziła już 2 dzieci, i też sie farbowała. Mi tłumaczyła, że farba jest nakładana na włosy (przy pasemkach) i nie ma bezpośredniego kontaktu ze skóra, a nawet jeśli się zdarzy to jest on nieznaczny i nie szkodzi bobaskowi, teraz podobno robią o wiele bardziej bezpieczne farby (ich skład) niż to było do niedawna:tak:. Tak dla bezpieczeństwa (mojego i mojej dzidzi) pytałam też o to moją ginę i mówiła, że nic złego się nie stanie:tak:;-)

reklama
czesc mam pytanie z serii "zabobony czy fakty?" -czy mozna farbowac włosy w czasie ciązy? jedni twierdzą, ze przez włosy moze przedostac sie chemia do krwioobiegu, inni twierdzą, ze przebywanie w tym zapachu jest niewskazane.:confused:

chciałabym odnowic swoje pasemka, bo mam je juz tylko na dolnej polowie głowy:-(ale nie wiem, czy mozna - wytrzymałam juz pol roku, ale patrzec na siebie juz nie mogę:baffled: co Wy na to?
Oczywiście,że można farbować włosy....farby które są teraz na rynku i których używają salony nie zawierają amoniaku więc są bezpieczne...ja farbuje od początku ciąży i absolutnie nic mi nie grozi...;-)

Ja tez juz nie moge na siebie patrzec, ale chyba nie zafarbuje- ciagle robilam pasemka lub balejage to niech sobie teraz odpoczna i odzyskaja swoj kolor, ale nidlugo ladnie je zetne:-)

Dzisiaj w programie Mamo to ja było między innymi o malowaniu włosów w ciąży:tak:
Lekarz powiedział że WOLNO!!!!!!:-D
to super, bardzo się cieszę - sama farbuje sobie włoski w domu i po każdym zabiegu mam wyrzuty sumienia:zawstydzona/y: choć i tak robię to teraz raz na 3 miesiące a nie co miesiąc jak przed ciążą

ja na razie nie farbuje sobie włosów, chce zejśc na blądy, a po urodzeniu Niuńki raczej nie bede miała czasu latac raz w miesiący do fryzjera i siedziec tam około 2 godz., dopiero jak bedę wracac do pracy z macierzyńskiego to sie wybiore do fryzjera;-)

A ja właśnie nie moge się doczekać kiedy moja fryzjerka wróci z urlopu bo wygladam jak wypłosz....haha jakoś do 23 wytrzymam...;-)

reklama
Do góry