reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Ja sie nie martwie bo Asia nieraz ma takie dni ze ciagle spi, ale w nocy i tak spi dobrze :tak: Wlasciwie nie wiem dlaczego tak sie dzieje :confused:

Bura a nie maja dziewczynki po Nutritonie rzadkich kupek ja podaje od 3 dni, z tym ze u mnie pisze ze 1 miarka na 15ml mleka lub wody-podaje 60ml co prawda nie ulewa ale ma własnie rzadkie kupki nie wiem czy mam sie martwic,czytałam na innych forach ze niektóre dzieci po Nutritonie tak maja ale chyba pojde jutro to skonsultowac z lekarka....
Hmmm... jeszcze raz sprawdzałam i pisze, żeby sypać 2 miarki na 90ml... Może mamy Nutriton z innej serii? Ja mam niebieski, ale wiem, że wcześniej był żółty. Podobno wstrzymali produkcję na jakiś czas i od niedawna wznowili z nowym opakowaniem. Może różni się też zawartością - nie wiem, stężeniem?
Na razie nie wiem jakie będą po tym kupy - dopiero dzisiaj zaczęłam dodawać Nutriton do każdego karmienia. Wczoraj dałam tylko raz na próbę. Kupek spodziewam się dopiero jutro rano, więc zobaczymy ;-)Mam nadzieję, że będzie ok!

Hmmm... jeszcze raz sprawdzałam i pisze, żeby sypać 2 miarki na 90ml... Może mamy Nutriton z innej serii? Ja mam niebieski, ale wiem, że wcześniej był żółty. Podobno wstrzymali produkcję na jakiś czas i od niedawna wznowili z nowym opakowaniem. Może różni się też zawartością - nie wiem, stężeniem?
Na razie nie wiem jakie będą po tym kupy - dopiero dzisiaj zaczęłam dodawać Nutriton do każdego karmienia. Wczoraj dałam tylko raz na próbę. Kupek spodziewam się dopiero jutro rano, więc zobaczymy ;-)Mam nadzieję, że będzie ok!

ja tez to podaje od dawna i jest to tak ...

na 15ml 1 miarka np do kieliszka i mi lekarz mwila ze swoje mam sciagac i z tym mieszac i dac i wtedy cyca
a jezeli butla sie karmi to na 90 ml 2 miarki :)

ja tez to podaje od dawna i jest to tak ...

na 15ml 1 miarka np do kieliszka i mi lekarz mwila ze swoje mam sciagac i z tym mieszac i dac i wtedy cyca
a jezeli butla sie karmi to na 90 ml 2 miarki :)
Aaaa no właśnie! Ja myślałam cały czas o butelce, bo tak się karmimy :-) A do podania w postaci papki przed jedzeniem też pisze 1 miarka na 15ml. Jeszcze tak nie próbowałam - czy tak podany Nutriton też działa?

reklama
powiedzcie mi jak u waszych maluchów z główkami ?? bo mój Kuba upodobał sobie jeden bok i chociaż co chwilę staram się delikatnie przekręcić głowę na drugi bok to on momentalnie wraca do wcześniejszego ułożenia , no i wydaje mi się że ten bok jest bardziej płaski niż drugi , mój D twierdzi że przesadzam ale mnie się tak wydaje :-(

Do góry