D
dziunka24.
Gość
Ilona tak dlugo jak sama tego chce :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
ja tez zopatrzylam sie w wodę morska i fride i dziala cudaJa kupiłam wodę morską dla dzieci i psiukam.Glutki robią sie wodniste i wyciagam fridą.Chyba dziunka mi to podpowiedziałą..nie pamiętam już...ale sposób rewelacja.Nie chrumka i widzę że się nie męczy i ładnie wtedy śpi :-)
, staram sie nie uzywac za czesto, ale na ulotce jest napisane ze mozna bez ograniczen. ja tez bym nie zostawila synka placzcego, jak placze przy kolkach zanim podam kropelki to az sie dlawi i kaszle, straszne:-Nie wolno dziecka zostawiac placzacego w lozeczku. Ja biore od razu jak zaczyna plakac , a na marudzenie nie reaguje. I moze dziwna jestem ale sie poswiecilam i pozwalam malej spac mi przy cycku. Zasypia, wtedy ja odkladam do lozeczka jak mocniej spi, a jak sie obudzi to znowu kolysze na reku lub do cycka i za chwile jak zasnie znowu odkladam. Czesto na tym drugim razie sie konczy i juz sie nie budzi. A ostatnio przestala zasypiac przy cycku i woli zasnac w chuscie. Wlasciwie juz inaczej nie umie. Wtedy jak juz mocniej spi to sie odwiazuje i przekladam mala do wozka, smok do buzki i spi :-)

, a potem jak sie uspokoi albo dobrze przysnie to do lozeczka. U nas tez tak bywalo kilka razy, ze np jedna noc dzieciatko zarwało ;-), a potem odsypialo caly dzien i nastepna nockeJa sie nie martwie bo Asia nieraz ma takie dni ze ciagle spi, ale w nocy i tak spi dobrzeWlasciwie nie wiem dlaczego tak sie dzieje
![]()
ja mysle, że nie ma chyba jakiegos limitu, tylko zeby dzieciatko samo nie spalo na brzuszkuJak dlugo moze lezec na brzuchu??
Czyli co? Wynika z tego ze później juz nie ma sensu szczepic na rota?Tyle co mi pielegniarka od szczepien powiedziala. zaraz cos poszukam...
Znalazlam to na powstrzymajrotawirusy.pl:
W przypadku szczepionki dwudawkowej, szczepienie można rozpocząć już w 6. tygodniu życia dziecka, a cały cykl szczepienia trzeba zakończyć przed upływem 24. tygodnia życia. Jeśli podamy drugą dawkę szczepionki w 10 tygodniu życia, która kończy cały schemat, wówczas dziecko będzie chronione już od 12 tygodnia życia, a więc najszybciej jak to możliwe. W przypadku zastosowania szczepionki trzydawkowej, szczepienie można rozpocząć najpóźniej do ukończenia 12. tygodnia życia dziecka. i zakończyć do 26 tygodnia życia. Należy pamiętać, że odstępy pomiędzy dawkami w przypadku cyklu szczepienia dwu lub trzydawkowego powinny wynosić co najmniej 4 tygodnie.

zgroza
dla mnie oczywiscie bo maly byl bardzo dzielny o dziwo
. Panie pielegniarki sie zebraly, bylo ich 4 i jeszcze ja z mezem i do dziela, byl taki spokojny, ze panie musialy mu wyciagnac smoka zeby sie troche zdenerwowal bo kewka nie chciala lecie, a pobierali mu z glowki :-( to nie dla mnie takie atrakcje z samego rana, dobrze ze maz go trzmal.
), mam nadzieje ze mi go tam nie zaurozyly. Dotarcie tam dzisiaj graniczylo z cudem, co za zaspy, snieg i samochody ktore nie mogly zaparkowac pod osrodkiem, ogolny chaos i balagan

więc kazała mi go nakarmić na spokojnie go obejrzała, hehe spodoba się jej ale ona mu nie bardzo
:-)
Na pocieszenie kupiłam mu małą grzechotkę bo zaczyna chwytać:-)
![]()
macha tymi raczkami i macha. a jak złapie cos to juz ładuje do buzi;-). A zrozumiałam to wszystko kiedy zauwazyłam ze mały bardziej zainteresowany moimi włosami niz mną

Mój teżmacha tymi raczkami i macha. a jak złapie cos to juz ładuje do buzi;-). A zrozumiałam to wszystko kiedy zauwazyłam ze mały bardziej zainteresowany moimi włosami niz mną
![]()

:-( do tej pory ma dwie blizny na dloniach :-( a pokluta byla wszedzie.