D
dziunka24.
Gość
Ilona tak dlugo jak sama tego chce :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tez zopatrzylam sie w wodę morska i fride i dziala cudaJa kupiłam wodę morską dla dzieci i psiukam.Glutki robią sie wodniste i wyciagam fridą.Chyba dziunka mi to podpowiedziałą..nie pamiętam już...ale sposób rewelacja.Nie chrumka i widzę że się nie męczy i ładnie wtedy śpi :-)
ja tez bym nie zostawila synka placzcego, jak placze przy kolkach zanim podam kropelki to az sie dlawi i kaszle, straszne:-Nie wolno dziecka zostawiac placzacego w lozeczku. Ja biore od razu jak zaczyna plakac , a na marudzenie nie reaguje. I moze dziwna jestem ale sie poswiecilam i pozwalam malej spac mi przy cycku. Zasypia, wtedy ja odkladam do lozeczka jak mocniej spi, a jak sie obudzi to znowu kolysze na reku lub do cycka i za chwile jak zasnie znowu odkladam. Czesto na tym drugim razie sie konczy i juz sie nie budzi. A ostatnio przestala zasypiac przy cycku i woli zasnac w chuscie. Wlasciwie juz inaczej nie umie. Wtedy jak juz mocniej spi to sie odwiazuje i przekladam mala do wozka, smok do buzki i spi :-)
U nas tez tak bywalo kilka razy, ze np jedna noc dzieciatko zarwało ;-), a potem odsypialo caly dzien i nastepna nockeJa sie nie martwie bo Asia nieraz ma takie dni ze ciagle spi, ale w nocy i tak spi dobrzeWlasciwie nie wiem dlaczego tak sie dzieje
![]()
ja mysle, że nie ma chyba jakiegos limitu, tylko zeby dzieciatko samo nie spalo na brzuszkuJak dlugo moze lezec na brzuchu??
Czyli co? Wynika z tego ze później juz nie ma sensu szczepic na rota?Tyle co mi pielegniarka od szczepien powiedziala. zaraz cos poszukam...
Znalazlam to na powstrzymajrotawirusy.pl:
W przypadku szczepionki dwudawkowej, szczepienie można rozpocząć już w 6. tygodniu życia dziecka, a cały cykl szczepienia trzeba zakończyć przed upływem 24. tygodnia życia. Jeśli podamy drugą dawkę szczepionki w 10 tygodniu życia, która kończy cały schemat, wówczas dziecko będzie chronione już od 12 tygodnia życia, a więc najszybciej jak to możliwe. W przypadku zastosowania szczepionki trzydawkowej, szczepienie można rozpocząć najpóźniej do ukończenia 12. tygodnia życia dziecka. i zakończyć do 26 tygodnia życia. Należy pamiętać, że odstępy pomiędzy dawkami w przypadku cyklu szczepienia dwu lub trzydawkowego powinny wynosić co najmniej 4 tygodnie.
Na pocieszenie kupiłam mu małą grzechotkę bo zaczyna chwytać:-)
![]()
Mój teżmacha tymi raczkami i macha. a jak złapie cos to juz ładuje do buzi;-). A zrozumiałam to wszystko kiedy zauwazyłam ze mały bardziej zainteresowany moimi włosami niz mną
![]()