A
aga4444
Gość
u nas też lecą nawet jak ten płacz jest tylko wielką ściemą, cwaniaczek z tego mojego synusia

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak a propos łez: jak z kanalikami u Waszych maluszków? U nas sam odetkał się jeden (u Lenki). Teraz dziewczyny mają pozatykane po jednym kanalikuNa szczęście oczka nie ropieją, tylko łzawią. Lekarka odsyła nas do okulisty na przetykanie, ale ciągle mam nadzieję, że się same odetkają...
Tak, tak leca lezki;-)Mojemu małemu pociła sie główka( tam gdzie mu trzymała podczas karmiania - ale tylko wtedy) od urodzenia, później coś ucichło i teraz powrót.
Chyba to nie znak ze krzywica?
No i wczoraj mu sie stopki spociły- mokre jakieś były strasznie ale nie wiem czy to nie wina tego,że u nas w domu strasznie ciepło a miał na sobie body i gruby pajac...
Oczywiscie już ma ok ze stopkami - suchutkie.
Daje mu wit.D.
Małemu wyskoczyły po tych nowych pampersach (12 up) krostki na dupce.Strasznie to wygląda. Zostało mi chyba 15szt. także już jutro mały będzie nosił starą wersję pampków.
Teraz wietrze te ostatnie 15szt. na sznureczku w łazience
.
Dziś młody zawył ehh chyba mu sie muzyka nie podobała. I co? Patrze a mu łzy lecą
. Waszym dzieciakom też lecą łzy?
![]()
Bura jak tylko masz mleko z piersi to sobie odciag troszke i wacikiem przemywaj im te oczka, i kilka razy dziennie rob masaz chorego oczka (tzn kanalika). U Madelenki pomoglo po trzech dniach kuracji mlekiem i masazami, a miala oczko takie zaropiale ze az sie jej zesy sklejalyTak a propos łez: jak z kanalikami u Waszych maluszków? U nas sam odetkał się jeden (u Lenki). Teraz dziewczyny mają pozatykane po jednym kanalikuNa szczęście oczka nie ropieją, tylko łzawią. Lekarka odsyła nas do okulisty na przetykanie, ale ciągle mam nadzieję, że się same odetkają...
Kiragold ile dajesz tych kropli espumisanu na dobe?
po 3 krople przed kazdym jedzeniem, w nocy nie daje, czyli wychodzi kolo 15, wlasciwie to daje po jedzeniu bo przed nie zdaze, jak spi to od razu po przebudzeniu butla musi bycw ogole ignas ostatnio zwolnil z jedzeniem, teraz je co 3 h a nie co 2
grzeczny chlopczyk
![]()