reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Tak a propos łez: jak z kanalikami u Waszych maluszków? U nas sam odetkał się jeden (u Lenki). Teraz dziewczyny mają pozatykane po jednym kanaliku :crazy: Na szczęście oczka nie ropieją, tylko łzawią. Lekarka odsyła nas do okulisty na przetykanie, ale ciągle mam nadzieję, że się same odetkają...

U mnie sie odetkal w koncu. Na razie ,odpukac, juz nic sie nie dzieje z oczkami.

U nas tez lzy jak grochy i tak jak u Ciebie Aga, nawet przy sciemnianiu:-D

MARY tak cos mi sie wydaje ze trafilas z ta nietolerancja laktozy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Wyczytalam ze moze sie to objawiac wzdeciami, bardzo kwasnymi kupkami, wymiotami. Diagnozowanie- jesli po wypiciu np 2 szkl mleka nastapia te objawy, a na drugi dzien po wypiciu mleka nie zawierajacego laktozy objawow nie bedzie to znaczy ze jest to nietoleracja laktozy; jesli objawy wystapia dwa dni pod rzad i beda sie utrzymywac jest to alergia na bialko krowie. Organizm moze wchlonac czesc laktozy, czesto wieksza ilosc jest nietolerowana. I tak sobie to analizuje i to sie moze zgadzac :szok: No bo jak pije pol szkl mleka mlodej nic nie jest, zjem ser zolty tez nic, a jak tylko zjem jeden jogurt to juz kwasne kupy. Kwasne kupy skonczyly sie po ograniczeniu nabialu, ale moze jak zrezygnuje calkiem to przejdzie i chlustanie? Chociaz z drugiej strony juz raz mialam dwutyg diete i poprawy nie bylo co do ulewania.... echh zakrecilam sie strasznie i sorki ze sie tak rozpisalam i zanudzam ;-)

:rolleyes2:Mojemu małemu pociła sie główka( tam gdzie mu trzymała podczas karmiania - ale tylko wtedy) od urodzenia, później coś ucichło i teraz powrót.:nerd: Chyba to nie znak ze krzywica? :sorry2:No i wczoraj mu sie stopki spociły- mokre jakieś były strasznie ale nie wiem czy to nie wina tego,że u nas w domu strasznie ciepło a miał na sobie body i gruby pajac... :dry: Oczywiscie już ma ok ze stopkami - suchutkie.
Daje mu wit.D:happy2:.

Małemu wyskoczyły po tych nowych pampersach (12 up) krostki na dupce:shocked2:.Strasznie to wygląda. Zostało mi chyba 15szt. także już jutro mały będzie nosił starą wersję pampków.:blink:Teraz wietrze te ostatnie 15szt. na sznureczku w łazience:zawstydzona/y:.

Dziś młody zawył ehh chyba mu sie muzyka nie podobała:dry:. I co? Patrze a mu łzy lecą :sorry2::unsure:. Waszym dzieciakom też lecą łzy?:hmm:
Tak, tak leca lezki;-)

Tak a propos łez: jak z kanalikami u Waszych maluszków? U nas sam odetkał się jeden (u Lenki). Teraz dziewczyny mają pozatykane po jednym kanaliku :crazy: Na szczęście oczka nie ropieją, tylko łzawią. Lekarka odsyła nas do okulisty na przetykanie, ale ciągle mam nadzieję, że się same odetkają...
Bura jak tylko masz mleko z piersi to sobie odciag troszke i wacikiem przemywaj im te oczka, i kilka razy dziennie rob masaz chorego oczka (tzn kanalika). U Madelenki pomoglo po trzech dniach kuracji mlekiem i masazami, a miala oczko takie zaropiale ze az sie jej zesy sklejaly:szok:

Kiragold ile dajesz tych kropli espumisanu na dobe?

po 3 krople przed kazdym jedzeniem, w nocy nie daje, czyli wychodzi kolo 15, wlasciwie to daje po jedzeniu bo przed nie zdaze, jak spi to od razu po przebudzeniu butla musi byc:tak: w ogole ignas ostatnio zwolnil z jedzeniem, teraz je co 3 h a nie co 2:tak: grzeczny chlopczyk:sorry2:

reklama
po 3 krople przed kazdym jedzeniem, w nocy nie daje, czyli wychodzi kolo 15, wlasciwie to daje po jedzeniu bo przed nie zdaze, jak spi to od razu po przebudzeniu butla musi byc:tak: w ogole ignas ostatnio zwolnil z jedzeniem, teraz je co 3 h a nie co 2:tak: grzeczny chlopczyk:sorry2:

My tez sie zszokowalismy, bo normalnie Asia je co gora 2 godziny, a dzis czuwala od 17 do 20 i dopiero wtedy upomniala sie o mleczko.

Do góry