reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Jeremi odkąd Go dokarmiam, ma rzadziej kupki. Zwykle były 3-4 razy dziennie, a teraz jedna, dwie.. Dzisiaj jeszcze nie robił więc czekam z utęsknieniem:-D
Dziewczyny, wczoraj zmierzyłam małemu temperaturę i miał 36 stopni:eek: Do tego cały wilgotny jakiś był.. Osłabiony, ale od czego? Nie miał gorączki wcześniej.. Z czym to może być związane?

haha, moja dzisiaj trzasnela taka kupke,ze nawet wlosy z tylu glowy miala upackane, jak zdejmowalam body. musialam organizowac awaryjna kapiel o 3 po poludniu, i to wlasnie byla kupa dwudniowa :laugh2:
my dziś zrobiliśmy taką 2 dniówkę :)))) Oj pranie było! :-D
Jeremi odkąd Go dokarmiam, ma rzadziej kupki. Zwykle były 3-4 razy dziennie, a teraz jedna, dwie.. Dzisiaj jeszcze nie robił więc czekam z utęsknieniem:-D
Dziewczyny, wczoraj zmierzyłam małemu temperaturę i miał 36 stopni:eek: Do tego cały wilgotny jakiś był.. Osłabiony, ale od czego? Nie miał gorączki wcześniej.. Z czym to może być związane?
:szok: dziwne to! A mierzyłas jeszcze raz żeby potwierdzić?

U nas wieczor i noc masakra. Moja corka miala chyba wczoraj zly dzien. Caly czas marudna byla/ poplakiwala nie wiem dlaczego. Nic ja raczej nie bolalo ah pozniej w nocy budzila sie co chwile(albo mi sie tak wydawalo) marudzila. Padam na pysk :-:)-(

ilona u nas to samo, w nocy to sie chyba budzil co h:zawstydzona/y: tak mi sie wydaje przynajmniej:cool:

u nas problemy z kupka chyba tez juz sie unormowały-nie zapeszajac....
Bo Mati robi 2-3 dziennie ale takie jak maja być i co najwazniejsze juz bez bólu przy ich robieniu,nie wiem może to ten espumisan,który podajemy juz mesiac

A od kiedy 36 jest oslabieniem :sorry: Moja Julia ma od urodzenia 35,7 stopnia, lekarka powiedziala ze moze byc, tym bardziej ze mala biega, zamiast chodzic, jest wesola i wszedzie jej pelno :-D
A tu macie cytat ze strony:
zdrowie dziecka, ból i gorączka - ZdroweDzieci.pl - serwis ekspercki.
Prawidłowa temperatura ciała dzieci waha się w granicach od 36°C do 37°C

A u nas dzis bardzo zielona (nigdy takiej chyba nie widzialam) z duza iloscia sluzu kupa. na razie tylko jedna byla taka. I nie wiem co o tym myslec ...:confused2: choc zachowanie malej jest ok.

Dziunka a zjadłaś coś innego? Może u Twojej małej wychodzi alergia, która objawia się nie tylko już bólem brzuszka ale i właśnie śluzem w kupce. Podobno po 3 msc życia często u dzieci pojawiają się objawy, chociaż Ty już pisałaś, że mleka i przetworów mlecznych nie jesz. Jak byłam u pediatry babki kiedy mały był malutki kazała mi praktycznie jeść suchy chleb twierdząc, że to 3 msc dziecko może nie pokazywać, że jest alergiczne skórą itd tylko brzuszkiem i żeby jeść ostrożnie. U mojego małego za to jakieś krostki widoczne pod światłem się pojawiają, Broń Boże żeby to nie była alergia.

reklama
Jem jak zwykle to samo. Sniadania-chleb z wedlina, pasta rybna lub dzemem porzeczkowym czy jagodowym, na obiad gotowane lub pieczone miesko z ziemniaczkami lub jakies warzywa z makaronem (ostanio hitem sa brokuly :-D), a kolacji nie jem lub czasem tak jak sniadanie. W miedzyczasie podjadam banany i jablka. Juz nawet ciastek nie jem. Czasem zaszaleje ale to rzadko i ostatnio nie szalalam :-D

Do góry