reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

a jakies inne krople? jakis zamiennik?

wiesz poki nie dawalam gavisconu to dzialaly rewelacyjnie... az zastanawialam sie czy nie przestac i podawalam rzadziej... wiec dzialaja napewno, moze poprostu gaviscon jest za mocny?
nie wiem czy jeszcze cos mogliby mi przepisac bo angole nie bardzo sie pala do pomagania w jaki kolwiek sposob... musialam sie naprawde naprosic o ten gaviscon czy ten olejek na kupke :confused2:

reklama
ooo.a wlasnie chcialam ci napisac zebys moze mu podawala syropek na kupke....u nas on pomaga rewelacja....ale jak nie to slyszlam, ze 100ml wody z lyzeczka soku pomaranczowego, polozna mi mowila, ale sama nie probowalam...

no wlasnie pomagal tyle ze przy gavisconie nawet on nie daje rady....

z tym sokiem tez slyszalam ale jakos sie boje... :eek:

Klaudia, a może rumianek? Słaby napar ma działanie lekko przeczyszczające. Albo Nutriton z Polski zamiast środka, który podajesz. Ewentualnie sok jabłkowy lub marchwiowy, ale to chyba jeszcze trochę za wcześnie dla Twojego synusia. Z pomarańczowym bym nie eksperymentowała, bo cytrusy mogą wywołać alergię.

a Olaf też od dwóch 2 kupki nie robił, aż się boję jak zrobi!!! Pewnie Pójdzie "po pachy" - najgorzej jak wtedy w domu nie będziemy!!! :)
Ale podobno to jest wszystko ok i tak może być, jesli dobrze się czuje i nic mu się nie dzieje. Póki co nie panikuję :)))

haha, moja dzisiaj trzasnela taka kupke,ze nawet wlosy z tylu glowy miala upackane, jak zdejmowalam body. musialam organizowac awaryjna kapiel o 3 po poludniu, i to wlasnie byla kupa dwudniowa :laugh2:

Ale wam zazdroszczę takich zdrowych superkupsk :) u nas nie dość że 4-5 razy dziennie, to nieduże i pełne śluzu. Marzę o takiej musztardzie po pachy, znaczyło będzie że i jelitka dochodzą do siebie...

haha, moja dzisiaj trzasnela taka kupke,ze nawet wlosy z tylu glowy miala upackane, jak zdejmowalam body. musialam organizowac awaryjna kapiel o 3 po poludniu, i to wlasnie byla kupa dwudniowa :laugh2:

no ladnie ladnie, moj tylko po pachy potrafi sie zapackac :-D

a Olaf też od dwóch 2 kupki nie robił, aż się boję jak zrobi!!! Pewnie Pójdzie "po pachy" - najgorzej jak wtedy w domu nie będziemy!!! :)
Ale podobno to jest wszystko ok i tak może być, jesli dobrze się czuje i nic mu się nie dzieje. Póki co nie panikuję :)))

ja wlasnie czekam na 2 dniowa kupke - dzis powinna byc bo juz sie prezy coraz bardziej maluszek, a do tej pory mial juz 2 razy takie przerwy kupkowe po 2 dni :-) i zapewne po pachy bedzie :-D chyba ze na raty zrobi :tak:choc ostatnio po przerwie 2 dniowej mielismy 4 kupki z rzedu - dwie olbrzymie i dwie normalne - gdzie on to wszystko trzymal??? :cool:

reklama
U nas wieczor i noc masakra. Moja corka miala chyba wczoraj zly dzien. Caly czas marudna byla/ poplakiwala nie wiem dlaczego. Nic ja raczej nie bolalo ah pozniej w nocy budzila sie co chwile(albo mi sie tak wydawalo) marudzila. Padam na pysk :-:)-(

Do góry