reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Anian nie wiem bo jest weekend , i wiesz jak to w weekend w szpitalu... nikt nic nie wie.
Jutro dopiero jej przydzielą lekarza prowadzącego, a w szpitalu jest od piatku wieczora.

A ja do piątku biorę antybiotyk, więc mleko odciągam i wylewam :-(
W ogóle wydaje mi się, że trace pokarm przez te wszystki stresy....

reklama
Czesc cioteczki,
Moja malutka jako wczesniaczek (33 tyg.) przyjmuje od wczoraj (skonczone 6 tyg.) zelazo. Niestety, nie zdazyla sobie odlozyc rezerw, ktore normalnie dzieci odkladaja w ostatnich 4 tyg. ciazy, wiec teraz przez rok musimy ja tym zelazem faszerowac. Wczoraj dostala pierwsza dawke i strasznie zle to zniosla. Nie mogla zasnac do 4 w nocy, krecila sie i wyginala a ja i mama musialysmy ja nosic i bujac caly czas, bo w lozeczku byla strasznie niespokojna. Widac bylo jak sie meczy i najgorsze, ze nie moglysmy jej nic a nic pomoc. Odchodzily jej gazy i kilka razy ulewala mleko, potem znow byla glodna i dojadala, znow ulewala i byla glodna tak, ze musialam ja karmic co godzine... W koncu po 3 w nocy udalo jej sie zrobic kupke po pol dnia meczarni...

Czy ktoras z was podaje zelazo albo zestaw witamin dziecku? Marysienka dostaje rowniez zestaw witamin A, B, D, E i C po ktorym tez poczatkowo zle sie czula, jakos sie jednak przyzwyczaila...

A moze wiecie kiedy najlepiej podawac to cholerne zelazo, tzn. w trakcie karmienia piersia czy miedzy karmieniami?

Ehhh, mm nadzieje ze sie przyzwyczai szybko, w koncu to cos nowego w jej brzuszku, musi jakos sie strawic...

Dodam tylko, ze zelazo musze podawac jak najszybciej, bo w srode wyszla nam anemia. Kolejne testy w czwartek, wiec 3majcie kciuki za poprawe wynikow.

pianistka trzymam kciuki za lepsze wyniki
sama jutro odbieram Michasi wyniki i zobaczymy

mała narazie ma zalecone wit c 10 kropli 3 razy dziennie i wydaje mi się to za dużo
widzę że źle się maleńka czuje
nadal goraczkuje mimo czopków z paracetamolem
również walczymy z katarkiem woda morską i nasivin frida też aktywna

ja mam anginę i wzięłam już połowę antybiotyku
lekarz mi zalecił żeby do małej podchodzić w maseczce

i tyle narazie u nas

a kiedyś podawłam Martynce żelazo ale kurcze nie pamiętam jak i kiedy

Olica a czemu na przeziebienie bierzesz antybiotyk? Wydaje mi się, że temperatura 37,4 to leciuchny stan podgorączkowy a nie temperatura. Powinnaś sie wygrzać, brać apap na gorączkę, pic lipę żeby się wypocić i stosować naturalne metody a nie zaraz antybiotyk!?

Olica - zgadzam sie z Ulenką, po co zaraz antybiotyk i przeciez jest tyle antybiotykow, to nie mogliby Ci dac takiego zebys mogla normalnie karmic??

Kaska - jak Zuzia miala 2 miesiace to dostala na przeziebienie Cebion 2x po 5 kropli wiec troche mniej

Iza kiedys pytala o skierowanie na usg glowy i powiedzialam ze takie dostalam od pediatry okazalo sie ze to nie wystarczy i na podstawie tego skiegowania ciocia wypisala mi dopiero wlasciwie skierowanie bo musi byc od neurologa dzieciecego glupie to strasznie ale coz ... przynajmniej Helenka jest dokladnie zbadana tez z tej neurologicznej strony i wzystko wyglada dobrze tylko jeszcze to badanie ... przez prawie dwa tygodnie przybrala 300 gr i wazy 2750 wydaje mi sie juz bardzo duza ;-)a pomyslec ze Zuzia nawet przy najwiekszym spadku tak malo nie miala
jeszcze nie wiadomo czy Helenka bedzie szczepiona w 6 tyg to zalezy jak bedzie przybierac na wadze w srode idziemy do okulisty i zobaczymy jak tam oczka bo to w tej chwili najwiekszy problem :-(

Witam dziewczyny!
Moja malutka ma zdiagnozowany wylew do mózgu 5 mm II stopnia. Więc co chwila biegamy po lekarzach, a dostanie się do specjalisty w Polsce to koszmar jakiś!!!!!! Do neurologa staram się ją zapisać i ciągle słyszę "po nowym roku"!!! A ona musi być jak najszybciej rehabilitowana żeby ten wylew się wchłonął:-( Koszmar!! No nic, we wtorek wizyta u neonatologa. Ciekawe co powie. Nie wiem po co ta wizyta jak neurolog nam potrzebny, ale kazali w poradni neurologicznej najpierw iść tam więc idziemy.

Wiecie może czy do okulisty trzeba mieć skierowanie?

Dodatkowo ja walczę z gorączką u siebie niewiadomego pochodzenia :-( Nie jest łatwo.

Dziewczyny czy któras z was jest przeziębiona ?
Ja mam gorączke 37,4, biore antybiotyk, szczęście w nieszczęściu, że mała jest w szpitalu , bo ma żółtaczkę.
Boję się, że jak ją wypuszczą to ja ją załatwię czyt. zarażę :-(
a Malwinka sama w szpitalu bez ciebie??? nie karmisz jej?

reklama
Do góry