reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
wkleję wam coś...
powiedzcie mi czy ktoś się z czymś takim spotkał.. normalnie już nie mam sił na to co się dzieje z moim dzieckiem...
zeszło jej tamto z szyji to teraz pojawia się to..
i nie chce zejść....:no::wściekła/y: tylko się babra, kub zasycha i są strupki....
wielkość rzeczywista tego "czegoś" ok 2mm na 2mm...
jedynie na nosku ma większe bo zdrapuje strupek i wygląda to strasznie:-( no i ma tego kilka sztuk
tzn 1 na nosku, 1 na brodzie ,2 na szyji z tyłu , 4 na pleckach 1 nad piersią i teraz się robi 1 na ręce
aha i 1 taka plamka zaczęła się pojawiać własnie na nosku z tydzień temu.. nie wiem od czego , i kolejne powoli z nikąd wyskakiwały , i robiły się strupki z dnia na dzień

Załączniki

• DSC04847.jpg
    DSC04847.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC04845.jpg
    DSC04845.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC04846.jpg
    DSC04846.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC04844.jpg
    DSC04844.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
ja też własnie wyczytałam wczoraj że to może być ospa...
ale ma tgo kilka, a pamiętam że na ospę ma się pełno krostek
a to co znalazłam w necie no i się prawie zgadza tyle że na główce nie ma krostek poza jedną
no i nie ma gorączki :

Ospa wietrzna

Zakaźna choroba wirusowa.
Wysypka ma postać niesymetrycznych plamek. Po kilku godzinach przekształcają się one w grudki, a potem w pęcherzyki wypełnione płynem.
Pęcherzyki stopniowo zamieniają się w brunatne strupki, które z czasem odpadają.
Gdzie się pojawia?
Najpierw na głowie, potem na całym ciele. Wysypka pojawia się w 3–5 rzutach, dlatego na skórze są zarówno świeże krostki, jak i zaschnięte strupki.
Objawy towarzyszące: gorączka, silny świąd.
Jak ulżyć dziecku?
Zmiany skórne trzeba smarować preparatami łagodzącymi swędzenie i przyspieszającymi wysychanie. Pomagają kąpiele w roztworze nadmanganianu potasu.
Kiedy do lekarza?
Gdy dziecko rozdrapało pęcherzyki i pojawił się stan zapalny lub zmiany są rozległe i objęły błony śluzowe.

Ostatnia edycja:
tez mi sie wydaje, ze ospa...:(

a u mnie tomi pospal wyjatkowo 1,5h, widac po nim ze cos nie tak, goraqczka wrocila, tym razem 37,8... :( jezeli to goraczkowanie z zabkow, to ile to moze potrwac? dlugo miewalyscie takie goraczki u dzieci?.....

tez mi sie wydaje, ze ospa...:(

a u mnie tomi pospal wyjatkowo 1,5h, widac po nim ze cos nie tak, goraqczka wrocila, tym razem 37,8... :( jezeli to goraczkowanie z zabkow, to ile to moze potrwac? dlugo miewalyscie takie goraczki u dzieci?.....
moja też nie gorączkowała...
ale wiesz co... daj mu czopek, i zobacz czy gorączka powróci

reklama
dalam w nocy, przeszlo mu ale jak sie obudzil to wrocilo, dalam czopek znowu, ale po 10-15 min zrobil kupe, wiec i nie caly czopek sie wchlonal, a ze nie wiem ile, wiec w tym momencie mu znow czopka nie dam, bo moze byc za duzo...... poje go tylko wodą, je normalnie, tylko ta temp :/

Do góry