reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

I po wizycie u alergologa więc:

nadal dieta dopóki karmię cycem,dostaliśmy receptę na pepti 2 i syropek ketotifen żeby się mały nie drapał.no i wiadomo gadał opielęgnacji skóry ale to sama już wiedziałam itp.Zadnych nowości nie wprowadzać,zostać na razie to co daje do lipca, z glutenem się wsztrzymać!

jedna myśl jak on to mleko wypije ten mój cycme,ciagle mi chodziła.Marudził juz strasznie,wyprawa daleka :-/korki... wykapany daję mleczko a ten ciam ciam ciam i wypił ciurkiem 100ml( butle większą muszę kupić),poprawił cycem i śpi.
Albo to jednorazowy wybry( boże nieeee!!!!) albo mu posmakowało.Lekarz wspomniał że pepti bardziej dzieci lubią.

W nocy dam cyca a jak kupię termos to zobaczymy czy się nabierze.

Trochę mi smutasno się z cyculą powoli rozstawać ale to dla zdrowia i jego i mojego :-)
I tak długo karmię prawie 8 mc wytrzymałam( czasem się zgrzeszyło,nie powiem )

Zapomniałam pytać ile razy dawactomleko,no bo czasem chce mu się pićprzeciez to herbatke mogę co??Passi ty karmisz pepti jak byś mogła i chciała podziel się doświadczeniem :-) inne dziewczyny również.

reklama

nadal dieta dopóki karmię cycem,dostaliśmy receptę na pepti 2 i syropek ketotifen żeby się mały nie drapał.no i wiadomo gadał opielęgnacji skóry ale to sama już wiedziałam itp.Zadnych nowości nie wprowadzać,zostać na razie to co daje do lipca, z glutenem się wsztrzymać!

jedna myśl jak on to mleko wypije ten mój cycme,ciagle mi chodziła.Marudził juz strasznie,wyprawa daleka :-/korki... wykapany daję mleczko a ten ciam ciam ciam i wypił ciurkiem 100ml( butle większą muszę kupić),poprawił cycem i śpi.
Albo to jednorazowy wybry( boże nieeee!!!!) albo mu posmakowało.Lekarz wspomniał że pepti bardziej dzieci lubią.

Trochę mi smutasno się z cyculą powoli rozstawać ale to dla zdrowia i jego i mojego :-)

Zapomniałam pytać ile razy dawactomleko,no bo czasem chce mu się pićprzeciez to herbatke mogę co??Passi ty karmisz pepti jak byś mogła i chciała podziel się doświadczeniem :-) inne dziewczyny również.

Cleo niby mleka modyfikowanego nie powinno sie dawac czesciej niz co 3godz tak w szpitalu mowili ale to dziecko sobie ustala kiedy ma ochote na mleko moj czasami po 2godz domaga sie kolejnej butli a czasami wytrzymuje 4-5godz...dwa dni temu w ciagu calego dnia tylko raz jadl mleko bo wiecej razy nie chcial...

Bartek jest na Pepti. Niby w schemacie żywienia na puszce jest napisane że od 7 miesiąca 3 razy dziennie po 210 ml, ale Bartek pije 4 razy na dobę, ale za to po mniej więcej 120-140 ml. W każdym razie mleko traktuję jako posilek, do picia między posilkami daję mu herbatkę lub wodę.
U nas to wygląda ta: rano ok. 7:00 - mleko
10-11 - kaszka ryżowa z owocami
13-14 - obiadek
16-17 - deserek owocowy
19:00 - mleko
23-24 - mleko
i niestety ok. 3-4 znowu mleko

Nie wiem, jak go przekonać, żeby wypił więcej mleka na jeden raz, ale za to zrezygnował z jednego karmienia.
W dzień pomiędzy posiłkami i do popicia daję mu herbatkę, ale w nocy nie daje się oszukać

Za nami dzis nieprzespana noc :( maly sie wiercil, poplakiwal, w koncu nie mialam sily i go wzielam do naszego lozka, a tu dalej to samo(a zazwyczaj pomagalo), no i ok 3 w nocy goraczka :( 38,2...... dalam mu czopek, i ok 4 usnal na 2h. dopiero teraz zasnal znowu, ale juz lepiej, teraz ma 37-37,2.... wiec jak na dziecko, to juz niezle. chyba zwale to na ząbki, bo ida jakby chcialy a nie mogly, a innych objawow nie ma... miala ktoras z Was podobna sytuacje?
pzdr!

lotka biedactwo... u nas nie było gorączki tylko marudznie, albo mała strasznie ni z tąd ni z owąd zaczęła płakać bez powodu po czym trzeba było ją ponosić..

poobserwuj małego, i poczekaj, mam nadzieję że już się temperatura nie pojawi:tak:

Cleo, no to super, że tak to wszystko wyszło:-)
Lotka, moja tez miała ciężka noc..ale ja zwalam to na te upały, bo jak organizm ma się przyzwyczaić, jak tu raz zimno poniżej 10 stopni, a tu wraz ponad 30..dorosły ma ciężko, a co dopiero taki maluszek:-(..
Dziewczyny, zauważyłam ostatnio u mojej, że ma problem z kupką - znaczy robi codziennie, ale bardzo się męczy - tak jest od momentu przejścia na mleko "2"..miałyście też tak?:-:)zawstydzona/y: Ja nie wiem, może mleko zmienić? Teraz mała jest na Hipp 2..

reklama
Do góry