reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Jasiek w nosy w samych bodziakach na ramiączka baez przykrycia jak jest mega gorąco to odpinam mu w kroku. Okna w domu wszystkie otwarte a i tak przeciągu brak. A w dzien zakładam przewiwną koszulkę i pampers.

reklama
moj w dzien to w samym pampku ale staram się mu jak najczęściej zdejmowac (konsekwencja - kupa w salonie ;) hehe)
natomiast spi w zadużej podkoszulce na ramiączka (pożyczonej od brata) żeby miał przewewnie.
Kasiula skarpete nie zakładam.
Chłopakom uchylam okna, a w pozostalłych pokojach otwieram na oścież. Mają w ten sposoob troszkę przewiewu ale i tak im duszno. Otworzyć się jednak boję. Do młodego to boję się,z e jakiś kot wlezie, a starszemu to z kolei nie wiadomo co do łepetyny przyjdzie a to jednak piętro jest. Po północy okrywam Michasia pieluszką, ale i tak się rozkopuje.

A mimo, ze cłay dzień na golasa, w cieniu, baseniku itd. to i ta potówki na szyi i plecach się mnożą. Można to czymś posmarować?

My też juz od dwana bez skarpet. Młody teraz juz spi w koszulce tylko ze ona tak w sam raz i chyba mu zdejmę bo mu trochę brzuch widac ;/ i załoze większa.

Kira hahahaaha bo ja nie wiem ale mam wrazenie ze mu zimno jak nie ma skarpet ;P w sumie sama nie nosze latem ale jak zimniej troche to nie dam rady bez nich :d hahaha i wydaje mi sie ze mu ciepło ucieka przez nogi :D a w dzien nakladacie? :p hehehe

My też bez skarpetek od oj jak dawna. Zazwyczaj w body na ramiaczka (wczoraj rozpięte) dziś w koszulce, żeby na pupie dodatkowej warstwy nie było. Nie przykryty niczym (pieluszka w rączce) ponieważ przekręca się z boku na bok i zrzuca leciutkie i tak okrycie. W nocy jak wstaję na karmienie patrzę czy jest cieplutki.

Kasiiula i tak i tak pewnie karmisz Pawełka w nocy więc zerknij czy jest cieplutki. Jakiś czas temu spaliśmy przy otwartym oknie a było dość wietrznie w nocy i się ochłodziło, troszkę się przestraszyłam kiedy się obudziłam bo mały ciałko miał chłodniejsze ale nóżki i rączki cieplusie. Przykryłam go i zamknęłam okno, bo narzutkę i tak zaraz zrzucił.

reklama
Ula sprawdzam w nocy na karmieniu zawsze cieply nigdy zimny nie byl ... ale mam wrazenie ze za 5 min moze juz byc mu zimno ... yh

ja spie prawie naga bo wiadomo duchota ale kołdra to opatulam sie cala :| hahah ten typ tak ma ;) musze sie owinac wtedy najlepiej i mozna spokojnie spac ;) moj maz to spi tylko w bokserkach nawet nie nakrywa sie wiec moze temu ze ja opatulona to mysle ze mu zimno ... no dobra dziś bede patrzec na niego inaczej :) moze temu ma te potówki na szyjce i ramieniu yh

Do góry