reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Nie było mnie przez weekend a tu biedne dzieciaczki choruja. Życze zdrówka

Kilolek na pupke najlepiej dziala woda i powietrze. Myj czesto i wietrz. Mozesz tez isc do lekarza po krem z antybiotykiem, bo Michasia na pewno to mocno szczypie itd.
Dziunka malej juz przeszlo?? Co do bialka to powiem Ci ze czasami jest tak. np. 1 danonek nie wywola alergi, a 2 danonki juz tak. Wiec w waszym przypadku moze byc podobnie.

Ktos jeszcze pytal o krem na alergie. Ja na sucha alergiczna skore stosuje elo-baza polecony przez MaryMary.

reklama
Ilona no już ok, po zwymiotowaniu od razu dziecko nam wróciło, a pokrzywkę miała taką straszną i teraz koleżanka mi mówi że powinnam z nią jechać do lekarza bo mógł się stan bardzo pogorszyć skoro była taka ospała. Ona ze swoim synem po białku w szpitalu wylądowała...no, ale udało się bez. Choć ta pokrzywka byla straszna, plamy, mocno zaczerwienione za uszami, pod pachami, w pachwinach, w zgięciach łokci i kolan, nabrzmiała taka :|

Za to pupka już prawie piękna-bepanthen nam pomógł :) Po smeccie dopiero wieczorem była kupka luźna. I dziś rano też.

Kilolek i jak pupka małego?
nieco lepiej. W nocy zaczełam myć wodą z szarym mydlem i tą maką sypać,z gołyym tyłkiem chodziz tak jak wczoraj tylko na drzemke pampka ząłozylam. Mam jesczez w odwodzie maśc majerankową, ale na razie popróbuje z ta maką. A i co chwilka dupcie pieluszką wycieram, bo a to sie spoci a to bakalek poczopkowy pójdzie. Poprawa nie jest jakaś drastyczna ale już nie jest takie strasnzie czerwonne tzn skóra kolor normalny a na tym czaerwone krostki, tyle, ze bardzo dużo, ale przynajmnije wygląda nieco zdrowiej. zobacze jesczez kilka godzin, bo na razie nie narzeka, jak sie będzie nieco poprawiać o zaczekam z tm lekarzem

Dziunka suoer ze kupki u Was sie skonczyły.
Kilolek..pupkę macie taką jak u nas ;p
Ja już nie liczę ile razy przebierałam małego :( i ile razy go poję (smecta, elektrolity, marchianka ORS200 HIPP, diclofor)
Dopiero usiadłąm zjeść sniadanie a mały ma drugą drzemeczkę.
Mamy dziś dużo małych kupek, takie większe kleksy i mniejsze są luźne a mały stęka, pampki zmieniam co chwilę zeby tylko w tym nawet kleksie nie siedział, małemu już się znudził telefon i pisak podczas przebierania pampka. Kupisia sio!!!!!!!

Dziewczyny, wiem że jeszcze czas... ale czy będziecie szczepić po roku Wasze dzieci na świnkę, odrę, różyczkę? Z ciekawości pytam... Bo ja już raczej podjęłam decyzję , że nie będę szczepić...

nie bede szczepic na ww choroby,

edit.
zamotałam sie. odra swinka i rozyczka sa obowiazkowe - wiec bezdyskujsyjnie szczepie.aNatomiast na ospe nie..

ja przeszłam swinke , ospe i rozyczke rowniez

Ostatnia edycja:
te szczepienia nie daja 100 gwarancji zabezpieczenia dzieci przed chorobami. Wiekszosc z nas przechodziła je i mowic kolokwialnie "zyje". Poza ty uwazam, ze to kolejna okazja dla rynkow farmaceutycznych na niezly zysk

edit.
zamotałam sie. odra swinka i rozyczka sa obowiazkowe - wiec bezdyskujsyjnie szczepie.aNatomiast na ospe nie..

ja przeszłam swinke , ospe i rozyczke rowniez

Ostatnia edycja:
reklama
ale te szczepionki nie mają chronić nas przed zachorowaniem tylko przed epidemią
poza tym "zyjemy" bo bylismy szczepieni
oje zdanie

w kazdym razie ja kasy ni bede oszczedzac, mam gdzies co robia koncerny

Ostatnia edycja:
Do góry