reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

u nas katar wodnisty przeszedl w zoltozielonkawy do tego dolaczyl kaszel :( goraczka raz jest raz nie ma.m Zab jeden na wierzchu drugi tuz pod skora. Marudzenie, jeczenie, nocne buszowanie... wysiadam :(

reklama
A takie wodniste kupki to tez jest przez zęby? Mój marudzi jak cholera, wnocy budzi się jak zrobi kupkę (a nie robił od dawna w nocy) ząb jest juz widoczny ale i tak musimy poczekać 1-2tyg :(
Coś na tą kupkę poradzicie?

Wyjątkowa mój też robił wodniste kupy i myslalam ze to zęby a okazało się biegunką kilkudniową (możesz zawsze podać smectę, jeżeli tych kup jest dużo więcej). Liczyłam że to zęby ale jak ich nie widać tak nie widać. Od kiedy biegunka się skonczyla mamy dośc często luźne kupki, często zielonkawe. Zerknęłam do czasów zabkowania i kupki zawsze zwiekszały swoją ilość do 4-5 i były rzadsze niż zwykle. Przed pierwszymi ząbkami trwało to 3 tygodnie lub ciut więcej. Teraz też mi się kupki małego nie podobają i wyglądam zębów, których nie widać.

........................
JAK U WAS DZIEWCZYNKI Z ULEWANIEM?
My nadal ulewamy. Czasem parę dni przerwy i potem znowu. Dziś dostała pierwszy raz sok do obiadu - jabłko, gruszka i zaraz po posiłku zaczęła ulewać. Może to faktycznie nietolerancja fruktozy? Poczytałam, groźnie brzmi, ale zgadzałoby się m.in. wymioty, ulewanie krótko po wypiciu soków owocowych... Zapytam się przy okazji lekarki.

U nas ulewanie skonczylo sie jak zaczelam rozszerzac diete, zaraz po 6tym m-cu i od tamtej pory nic nie ulewa, ani po moim mleku, ani po sokach, obiadkach, owocach. Ale z tego co pamietam, dziecko moze ulewac nawet do roku.
Nie wiem nic o nietolerancji fruktozy, ale jesli ulewa tylko po sokach to lepiej sie zapytaj, bo moze to rzeczywiscie alergia.

u nas wieczorem gorączka 38 i woda z noska. Ponieważ wyglądało mi to na zęby dałam czopek i dentinox na dziąsełka. Gorączka od zębów do niczego się organizmowi nie przydaje, więc ja zawsze zbijam nawet jak nie przekroczy 38.
Rano gorączki już nie było, ale górną jedynkę widać niestety wciąż za skórką :/
Oglądałaś dziąsełka?

ogladałam, ale nic tam nie widze
doszedl nam jakis kaszel, ale moze to przez to ze sliny wiecej i jak gada to mu zalatuje i wtedy kaszlnie, wczesniej tak nie robil

jak doszło do 38,5 zbilam ibufenemD, teraz znowu idzie podam czopek :(((((((((((

Wyjątkowa mój też robił wodniste kupy i myslalam ze to zęby a okazało się biegunką kilkudniową (możesz zawsze podać smectę, jeżeli tych kup jest dużo więcej). Liczyłam że to zęby ale jak ich nie widać tak nie widać. Od kiedy biegunka się skonczyla mamy dośc często luźne kupki, często zielonkawe. Zerknęłam do czasów zabkowania i kupki zawsze zwiekszały swoją ilość do 4-5 i były rzadsze niż zwykle. Przed pierwszymi ząbkami trwało to 3 tygodnie lub ciut więcej. Teraz też mi się kupki małego nie podobają i wyglądam zębów, których nie widać.
No u Patryka widać kreskę na dziąsełku także 10000% to ząb...

cześć mamuśki
u nas leczenia ciąg dalszy... jutro posiew moczu w czwartek badanie ogólne i w następny poniedziałek usg brzuszka i oczywiście leczenie furaginem :)
czasu mało bo ostatnio mam też u siebie córeczkę siostry więc jak jedna śpi to drugą muszę się zająć i wieczorem padam na twarz.

cześć mamuśki
u nas leczenia ciąg dalszy... jutro posiew moczu w czwartek badanie ogólne i w następny poniedziałek usg brzuszka i oczywiście leczenie furaginem :)
czasu mało bo ostatnio mam też u siebie córeczkę siostry więc jak jedna śpi to drugą muszę się zająć i wieczorem padam na twarz.

biedulka, kiedy my sie wyspimy ja nie wiem :(((
moj dalej goraczkuje, rozmawialam z jego pediatra i jutro mam byc u niej o 7 i zobaczymy co powie

reklama
Do góry