reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Gosiu u nas się poprawiło po 2-ch dniach brania antybiotyku, bralismy 7 i po wszystkim poszlismy na kontrol do lekarza. Juz tydzien antybiotyku nie bierzemy. Ale ja już drżę............tfuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Widzisz u Was lek był za krotko brany i wraca do Was niestety. Moj lekarz mowi ze choroba moze przejsc bez antybiotyku ale będzie trwała bardzo długo, a nie leczona moze miec powikłania :-(

Dawaj mu cos na kaszel, tylko tutaj mądry pediatra musiałby Ci powiedziec co i jak. Niestety nie na każdy kaszel i nie każdy syrop jest dobry. U mnie pediatra jeden mowil, ze jak kaszel jest juz bardzo męczący wtedy mozna dac odpowiedni syrop, bo nieodpowiedni moze spowodowac ze albo kaszel będzie się nasilał albo cos tam.:zawstydzona/y: Nie pamiętam.

Moim zdaniem powinnas wtedy isc do lekarza jeżeli widzialas ze antybiotyk sie konczy a mały jest jeszcze chory :-(

ZDRÓWKA WAM ŻYCZĘ!!!!!!!!!!!!

reklama
My juz po bilansie.
Jakos specjalnie sie do tego nie przykładają. Wiecej czasu trwa rozbieranie i ubieranie niz badanie. Standardowo miara i waga. Sprawdziła jąderka, jame ustną + uzębienie. Osłuchała. Sprawdziła chód, spytała czy dobrze widzi czy nie miał problemów z tym jak i z zezem i słuchem. O mowie sie nie pytała bo był bardzo wygadany i opowiadał o wszystkim co widzi w gabiniecie az pielegniarki sie zdziwiły. Lekarka do niego "ale ty Marcelu jesteś śmiały i rozgadany" A on na to "piejońśko joźgadany" [pierońsko rozgadany] babe wmurowało :D potem powiedział "do widzenia, przyjdziemy znów jutjo"

My od tygodnia walczymy z zatwardzeniem. Najpierw 3 dni bez kupy,duzo smierdzacych bakow, w koncu zaczela biegac w kolko po pokoju z placzem chyba z pol godz. I dopiero wtedy zajarzylam,ze ma zatwardzenie,bo mowila,ze tylek Boli. Wzielam ja do wanny,bo to ja uspokaja,w wannie troche wyszlo, zaraz dalam czopek,plakala jeszcze bardziej I po ok 15-20 min zrobila kupe. Na drugi dzien znowu nic,na trzeci zapisalam do lekarza. Pochodzilysmy troche po miescie I zanim doszlysmy do lekarza to zrobila w sklepie. Lekarz przepisal blonnik dla dzieci do rozpuszczania. Ewidentnie wina diety, sama to powiedzialam,bo zywi sie glownie szynkA I serem zoltym i mlekiem mod,czasami jakis owoc czy warzywo. Ma zakaz sera I szynki az zacznie jesc normalnie. Ciekawe,co teraz bedzie jesc.

Kilolku,Jesli wy z tym dalej walczycie to szczerze wspolczuje. Ja po tyg mam dosyc

Ostatnia edycja:
My właśnie wróciliśmy od lekarza ponieważ Kacper znów bardziej kaszle.Okazało się że oskrzela nie są czyste.Mamy jutro zrobić wymaz z gardła i nosa oraz morfologię i mocz...Z wynikami do niego i wtedy zobaczymy...

Gosiu dobrze ze sprawdziliscie i super ze lekarz najpierw kazał zrobic badania a dopiero zaleci jakis lek. No ale przydałoby sie zeby wyniki były za chwilkę to bedziecie się mogli zaraz leczyc.

Mama myslę ze sporo Marcel Ci waży, piszesz ze duzo je a i waga wcale nie jest taka mała. Mój Oli waży ok 12-12.500 a nie jest jakis chudzina, jest szczupły ale nie do przesady. A widzialam ze na naszym forum chłopcy jeszcze mniej ważą. Jak wychodzicie na siatce centylowej? Myslę ze ponad normę napewno ;-) Bo my powzyej 50 centyla bylismy niedawno albo na nim a wagę mamy sporo mniejszą. Chyba ze Marcel ma ciężkie kosci :-) ale buziaczek widac na zdjęciach tez jest fajniusi z puciami.

reklama
Ula wychodzi wg siatki centylowej z BB ze wzrost jest na 90 centylu a waga miedzy 75 a 90. On ma grube kości i jest ubity bo jakis grubasek nie jest a policzki są takie tez z kształtu buzki. No ale w sumie jak patrze to zas chucherko nie jest bo ma i udo solidne. Pokaze zdjecia z sierpnia. Wyglada teraz podobnie. Z tyłu akurat zdjecie chłopczyka który zas był taki szczupły ze dla mnie to juz hardcorowe - udo chudsze od kolana..........
Zdjęcie0184.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry