u nas młoda obudziła się z katarem i narzekała na gardło (później już mówiła, że gardło nie boli) czuję, że zacznie nam się chorowanie :-( dziś poszła do przedszkola, zobaczę jak będzie jutro, ale chyba zostawię ją w domu!
reklama
C
Cleo1981
Gość
taaaaaaaaaa zaczyna się ...u Igiego już mały katar...tylko patrzeć dalej jak będzie gorzej....
zdrówka dla dzieciaczków :-)
zdrówka dla dzieciaczków :-)
no i mamy gile do pasa i kaszel :-( zakupiłam arsenał leków i jutro raczej zostawie młodą w domu. czy myślicie, żeby ją posłać? bo ma tak ciężko z adaptacją? ale nie chcę, żeby rozwinęło się z tego coś więcej więc sama nie wiem co robić! to "tylko" katar i mały suchy kaszel. na razie nic więcej
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Yhm..faktycznie się zaczeło...zdrówka dla wszystkich chorych i przeziębionych!!!!!
E
etna36
Gość
Martolinka zdrówka dla Antka:-
-
-(, biedactwo
Dziunka może Joasia coś od Juli złapała
, ja też często przynosiłam Pawłowi coś z pracy (ja byłam lekko podziębiona, a jego rozkładało).
Gawit Cleo dla Waszych dzieciątek też dużo zdrówka jak się czują???
Paweł też ma mały katar, ale wydaje mi się że to tylko na tle alergicznym (oby
).
Dziunka może Joasia coś od Juli złapała

Gawit Cleo dla Waszych dzieciątek też dużo zdrówka jak się czują???
Paweł też ma mały katar, ale wydaje mi się że to tylko na tle alergicznym (oby

No i po lekarzu.
Dziewczyny z Trójmiasta - polecam Wam panią dermatolog przyjmującą w przychodni w Bojanie. Widać że rzeczowa i mądra po prostu ;-)
Byłam ze szwagierką, jej synem i siostrzeńcem - obaj cierpią na okropny trądzik, a po półrocznym leczeniu jest mega poprawa
Asi znamiona - to naskórkowe i to na łydce nie są groźne i nic z nimi się nie robi więc nie mamy się wcale a wcale tym zajmować.
Z kolei zmianę bielaczą na plecach możemy leczyć! To nie jest tak jak mówiła poprzednia dermatolog że nic z tym nie zrobimy. Dostałam maść, drogą ale skuteczną. Smaruje się nią bardzo długo, ma pacjenta, 3-latka, któremu plama się całkiem zrepigmentowała. Oczywiście są przypadki też "upartych" plam, no ale jest nadzieja :-)
Do tego zauważyłam że Asi po każdym ugryzieniu/otarciu zostają na tym miejscu też białe plamki i to też jest cecha charakterystyczna dla bielactwa.
Paznokcie, ona nie wie dlaczego schodzą ale ewidentnie na nóżkach wdała się infekcja, dlatego robią się zielono-czarne i dostałam Octanisept i jeszcze żel do smarowania płytek, na noc.
No i jeszcze o sobie. Pokazuję jej ten mój pieprzyk z białą otoczką a ona do mnie, że widzi jeszcze jeden na plecach taki sam - znamię Suttona. Zwykle występuje u osób, gdzie w rodzinie jest bielactwo i często jest właśnie początkiem tej choroby. Także jesteśmy w domu i już wiem że to ja sprzedałam to cholerstwo mojej córce :-( Nic się z tymi znamionami nie robi, jedynie kontroluje co jakiś czas.
No i tyle.
Dziewczyny z Trójmiasta - polecam Wam panią dermatolog przyjmującą w przychodni w Bojanie. Widać że rzeczowa i mądra po prostu ;-)
Byłam ze szwagierką, jej synem i siostrzeńcem - obaj cierpią na okropny trądzik, a po półrocznym leczeniu jest mega poprawa

Asi znamiona - to naskórkowe i to na łydce nie są groźne i nic z nimi się nie robi więc nie mamy się wcale a wcale tym zajmować.
Z kolei zmianę bielaczą na plecach możemy leczyć! To nie jest tak jak mówiła poprzednia dermatolog że nic z tym nie zrobimy. Dostałam maść, drogą ale skuteczną. Smaruje się nią bardzo długo, ma pacjenta, 3-latka, któremu plama się całkiem zrepigmentowała. Oczywiście są przypadki też "upartych" plam, no ale jest nadzieja :-)
Do tego zauważyłam że Asi po każdym ugryzieniu/otarciu zostają na tym miejscu też białe plamki i to też jest cecha charakterystyczna dla bielactwa.
Paznokcie, ona nie wie dlaczego schodzą ale ewidentnie na nóżkach wdała się infekcja, dlatego robią się zielono-czarne i dostałam Octanisept i jeszcze żel do smarowania płytek, na noc.
No i jeszcze o sobie. Pokazuję jej ten mój pieprzyk z białą otoczką a ona do mnie, że widzi jeszcze jeden na plecach taki sam - znamię Suttona. Zwykle występuje u osób, gdzie w rodzinie jest bielactwo i często jest właśnie początkiem tej choroby. Także jesteśmy w domu i już wiem że to ja sprzedałam to cholerstwo mojej córce :-( Nic się z tymi znamionami nie robi, jedynie kontroluje co jakiś czas.
No i tyle.
E
etna36
Gość
Dziunka to to z jednej strony super wieści i super dermatolog, biedna Joasia czemu wszystko na nią spada
, mam nadzieję, że te paznokcie uda się wam wyleczyć

reklama
Podziel się: