reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

postanowiłam w niedługim czasie kupi inhalator z racji głeboko siedzacego kataru a którego koniecznie sie musimy pozbyc. widziałam w szpitalu jakie działa "cuda" - dzieciom w 2 dni przestawał katar cieknąć :szok: Zawsze przy infekcji jednak pozniej tez sie przyda.
POsiadacie też? Jakie polecacie ?
Nie mam głowy dzisiaj wdawać się w szczegóły ale sugerując sie ilością kupujących i pozytywnych komentarzy przykuł uwage ten HIT! INHALATOR +TORBA +PRACA CIĄGŁA! NEBULIZATOR (2704035507) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Moze jakies doswiadczone mamusie mogłyby sie wypowiedziec ? ;p

reklama
kilolek fajny tez ten model bo ma końcówke do nosa..... wiec to na czym by mi zależało ....... hmm troche nie wiem jak sie w tym temacie poruszac ;p
A co sie daje do tego pojemniczka zeby katar schodził ? sól morską ? czy cos innego z zaleceń lekarza??

mama sól fizjologiczna ale właśnie pytałam co takiego dawali w spzitalu tym dzieciom, bo u nas po samej soli nie ma az takiego efektu a Zuźce to wogóle kompletnie nic na ten katar nie pomaga

kilolku no nie wiem niestety :-(
marcel nie miał inhalacji ale jego sąsiad leżał na zapalenie obustronne uszu, do tego przyplątało mu sie przeziebienie w szpitalu, kaszlał jakby miał płuca wypluc a z nosa lało się jak z kranu. Dosłownie po dwóch dniach - 6 inhalacjach katar nie wypływał, kaszel przeszedł ..... ale co mu podawali to tylko oni wiedzą

No dzieki za pomysły bede musiała je przejrzec i jakies urzadzenie wybrac ale powiedzcie co dajecie tam na katar oprócz soki?? Cos bardziej leczniczego?? To tylko na recepcie od lekarza??

Kurde boje sie ze np sól nic nam nie da to co ja tam bede dawac? Mam isc do lekarza i poprosic zeby cos zapisał na katar zamiast sprayów to co do inhalacji ........... jestem zielonaaaaaa :sorry:

MAMAIMARCEL my niestety używamy tylko sól :-( bo jak w tamtym roku Igor był chory to lekarke prosiłam o coś silniejszego na receptę to powiedziała mi że nic nie trzeba że sól wystarczy...........w sumie to wystarczyła , ale wiem że moje koleżanki dają np. pulmikort, berodual i mukosolwan- to w sumie na kaszel i te 2 pierwsze to sterydy a mukosolwan syrop na mokry kaszel- choć i tego też mi lekarka nie chciała przepisać.

A i jeszcze moja koleżanka- położna doradziła mi kiedyś że ona swoim córkom robi inchalacje z gorącej wody i majeranku- to do garczka i pod koc trzeba głowę wsadzić.............troche to prymitywny sposob ale jak Julka była mała raz sprobowałam i faktycznie pomogło. Teraz mam inhalator więc mi się nie chce............

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry