reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Mama - sól można normalnie kupić w aptece, co do nebulizatora wlewać to musi podpowiedzieć pediatra wg mnie, choć Hanka dostała zalecenia, ale jej szkodziła bardziej ta nebulizacja niż pomagała. U nas sól najlepiej się sprawdzała... resztę Hanka przyjmowała w syropie i było lepiej niż w tym nebulizatorze. Nie pamiętam co miała przepisane.

reklama
My mamy taki: NEBULIZATOR MICROLIFE NEB100 INHALATOR NEB 100 !!! (2737652299) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko nie wiem o jakim oni tam filtrze piszą, ja nic takiego nie widzę w moim urządzeniu:eek::rofl2:, co nie zmienia faktu że jestem bardzo zadowolona z tego inhalatora

Poszukaj, ja wymieniam po każdej chorobie.

Mama ten mały w szpitalu musiał dostawać te silniejsze leki - właśnie np.pulmicort, tylko tak jak pisze MamaJuli - to są sterydy. Mucosolvan to raczej bardziej na kaszel mokry.
My nie stosowaliśmy nigdy leków, tylko sól. Za to Miłek dostaje leki do inhalacji, ale on cierpi często na zapalenia krtani i to takie że traci głos i się dusi.
No ale o wszystko musisz wypytać pediatrę:tak:

a nie miałas w pakowanu luzem do włożenia? Dziwne, ze sprzedali bez filtra.
Ja tak teoretycznie, bo dopiero z twoich postów dowiedziałam się, ze jest takis filtr i że trzeba go wymieniac :zawstydzona/y: u mnie jest jakis biały koreczek (innej materiii niz reszta) ale nie jest tak jasno oznaczony, wiec cholera wie czy to to

Hej Wszystkim
U nas ponad miesięczny zatkany nos, zatoki i kaszel w nocy skończył się podaniem Bactrimu. Oli miesiąc siedział w domu, osłuchowo było ok, robilismy morfologię crp, ob w normie wiec niby ok, lekarze tylko dawali cos do psikania (oczywiscie Oli nie dawał psikać sobie), syropy i koniec. Trzymałam dziecko w domu, że niby samo przejdzie ale w końcu miałam dość, poprosiłam lekarza o Bactrim i wszystko przeszło po 2 dawkach.
Niestety wiem ze OLi pojdzie do przedszkola i znowu coś przyniesie - niestety muszę się z tym pogodzić.
Ja miałam już dośc chorego dziecka, ciągłego zatkanego nosa i ponad godzinnego napadu kaszlu w nocy, ktory powodował wymioty, Bactrim zadziałał u nas rewelacyjnie.

Teraz Oli gustuje w grzankach czosnkowych i czosnku siekanym z przyprawami wiec może to coś pomoże, zapobiegnie.

Zauważyłam też jedną rzecz, że wiele dzieci chodzi właśnie z zatkanymi nosami i kaszlem mega mocnym a rodzice uznają ze dziecko zdrowe, juz nie mówiąc, że puszczają go do przedszkola. Każdy robi jak uważa.

U nas w przedszkolu teraz na tapecie zapalenie płuc, albo wirusowe albo dzieci tak długo chodziły niedoleczone, że poszło niżej. Dwa tygodnie temu był rota, Oli przeszedł z nas wszystkich najłagodniej.

Etna dziwne że już nie był jeden filtr w środku. Jak kupiłam mój to miałam właśnie w środku i kilka zapasowych w woreczku.
Spróbuj może na ich stronie albo na allegro?

słuchajcie ja juz nie wiem co robić z zuza. 2 miesiące z katarem, raz lepiej raz gorzej. Nic nie pomaga. Nawet jak miała antybiotyk na zapalenie oskrzeli to jjej nie przesżlo nawet na 1 dzien. Teraz dostała przeciwalergiczne to od wczoraj ma taka woda i na zewnatrz i w środku ze tylko pionowo moze oddychac. Jeczy non stop, śpi tylko na rekach albo w łzoeczku na mojej poduszce czyli an siedząco (poduszka zajmuje pół łózeczka i tylko tak mogę ja odłożyć). Pomóżcie mi proszę, macie jakies pomysły?

reklama
Do góry