reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
no i Martynka ma chore gardło :( temperatura co 4-5 godzin, dość wysoka, bo dochodzi do 38,5 (wtedy podaje jej coś przeciwgorączkowego) , młoda prawie nic nie je, widzę jak ciężko przełyka :( mamy dawać antybiotyk, ten sam co nie podałam ostatnio :( i znów mam dylemat co z tym antybiotykiem, ale chyba tym razem podam, bo wtedy gorączka była jednorazowo, a teraz jednak co parę godzin powraca. no i nawet ślinkę jej ciężko przełykać :-(

gawit ja bym dała. Widać nie do końca sie wyleczyło poprzednio. Wydaje mi się, że jak jest problem z przełykaniem to nie przejdzie raczej bez antybiotyku.

gawit ja bym dała. Widać nie do końca sie wyleczyło poprzednio. Wydaje mi się, że jak jest problem z przełykaniem to nie przejdzie raczej bez antybiotyku.
no właśnie dlatego teraz skłaniam się ku podaniu antybiotyku. teraz znów ma 38,9 :( podałam panadol ale nie wiem czy po nim jej spanie, bo zazwyczaj na nią nie działał :-( tyle, że 5 godzin temu dawałam ibum a ponoć nie powinno się częściej niż co 6 godzin i jeżeli już to właśnie ibum/nurofen na zmianę z paracetamolem

to jej podawaj jednoczesnie ibum z panadolem wtedy na pewno podziała. Sprawdz na ulotce ale chyba paracetamole mozna co 4 h podawac a ibuprofeny co 6. Pewnie tez zalezy od dawki w konkretnym leku. Ja kupiłam w aptece takie fajne plastry chłodzące Ibum chyba, na czoło, jak kompres. kubie bardzo pomógł, nie musiałam podawać leku ale Michał nie dąl sobie tego przykleic.

Gawit - z tymi antybiotykami jest różnie. Jeśli to wirus to nic nie da, a jeśli to bakteryjne to powinien pomóc.. w każdym bądź razie coś lata w powietrzu, bo mi małżon właśnie na krtań się rozłożył i też łyka antybiotyk.
Kikolek - mówisz, że są takie chłodzące plastry, muszę zakupić, bo my mamy taki żelowy kompres, ale Goni za ciężko i fo zrzuca.

reklama
Do góry