reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Nie jestem pewna czy kupki mojego skarba sa odpowiednie. Robi 3-4 na dobe i sa inne niz wczesniej. Podawalal jej na poczatku bebiko i kupy byly takie zbite, twadre, prezyla sie i plakala. Teraz od 5 dni jest na bebilonie -kupy sa rzadsze, zastanawiam czy nie ma biegunki, czy to poprostu spowodowane jest zmiana mleka. Kolor kupek jest taki sam.
Jak wyglada biegunka u niemowlaka?? Czy powinnam sie niepokoic??

reklama
Nie jestem pewna czy kupki mojego skarba sa odpowiednie. Robi 3-4 na dobe i sa inne niz wczesniej. Podawalal jej na poczatku bebiko i kupy byly takie zbite, twadre, prezyla sie i plakala. Teraz od 5 dni jest na bebilonie -kupy sa rzadsze, zastanawiam czy nie ma biegunki, czy to poprostu spowodowane jest zmiana mleka. Kolor kupek jest taki sam.
Jak wyglada biegunka u niemowlaka?? Czy powinnam sie niepokoic??

Mysle ze to po prostu zmiana mleka. Tez myslalam ze moja ma biegunke, choc jest na piersi, ma bardzo wodniste te kupy i az czasem wylewaja sie na plecy. Ale sa ok. Kaska chyba mowila, ze jak jest biegunka to to jest sama woda wylewajaca sie za kazdym razem z pieluchy. Jak Julia miala rote jak miala 8 miesiecy (byla juz na modyfikowanym) to kupy byly olbrzymie, spienione, mocno wodniste, zielone i o brzydkim zapachu i robila je co chwile - to byla biegunka.

Uleńka u mnie tak robi teraz kupke co 3-4 dni.Też mnie to troszkę martwi.Ale ostatnio ani nie stęka nie płacze, czyli widocznie tak usi być.Ale jak rąbnie już to cała pieluszka a nawet więcej tak było dzisiaj:-D
Nie powiem że mnie to nie martwi..Dziś o 5 rano jak sie obudził głodny dałam mu na głodniaka 100ml herbatki koperkowej, wypił odrazu,za pół godzinki chciał cycusia.Trochę go przepłukało i kupka jak tralala o bączkach wspominac nie będę:-D

hm..może to i dobry pomysł na głodniaka herbatka, mam też plantex ale ja podam 50 ml bo boje się, że po stówie wybuchnie mu brzuś ;-)
Apropo bąków... wasze dzieci też takie śmierdziuchy puszczają?

hm..może to i dobry pomysł na głodniaka herbatka, mam też plantex ale ja podam 50 ml bo boje się, że po stówie wybuchnie mu brzuś ;-)

Moja puszczala tylko jakis czas po porodzie jak pilam herbatke hipp, a jak zmienilam na fito mix fix to nie wiem co to bak :-D teraz tylko jak w swieta sie poobzeralam roznych dziwnych rzeczy to mala troche na baczki pocierpiala ale po pierwszym dniu przeszlo.

Mysle ze to po prostu zmiana mleka. Tez myslalam ze moja ma biegunke, choc jest na piersi, ma bardzo wodniste te kupy i az czasem wylewaja sie na plecy. Ale sa ok. Kaska chyba mowila, ze jak jest biegunka to to jest sama woda wylewajaca sie za kazdym razem z pieluchy. Jak Julia miala rote jak miala 8 miesiecy (byla juz na modyfikowanym) to kupy byly olbrzymie, spienione, mocno wodniste, zielone i o brzydkim zapachu i robila je co chwile - to byla biegunka.

No to mnie uspokoilas :-) dzieki wielki.
Moja tak jak juz pisalam robi 3-4 na dobe, sa duze, nie wodniste poprostu rzadsze od tych po bebiku , nie sa zielone tylko zolte . Nie wylewaja sie z pieluchy, chociaz czasami az plecy sa brudne:-D
Ale opis strzelilam :sorry:

Ja dałam hippa 100 ml tej granulowanej.Na opakowaniu jest napisane że dla niemowląt 100.
Już druga kupka poszła ale daje czadu.

......Mi tak rumiankowa nie smakuje ze szok :confused2: moze to kwestia psychyki, bo jestem alergiczka i stosuje rumianek jako oklad na oczy. Pewnie dlatego nie moge sie przemoc zeby go wypic :sorry:
....
Mi tez nie smakuje, :crazy:
ja pije dwie na raz rumiankowa z koperkowa i idzie wtedy wypic ten rumianek:happy:
I musi byc zimna albo letnia i wypijam ja duszkiem

Mi tez nie smakuje, :crazy:
ja pije dwie na raz rumiankowa z koperkowa i idzie wtedy wypic ten rumianek:happy:
I musi byc zimna albo letnia i wypijam ja duszkiem

Mimo to nadal mnie trzesie na sama mysl :-D te laktacyjne to musze tez pic na zimno , bo na cieplo w zyciu nie rusze;-) ale zimne smakuja mi baaaardzo.

powiedzcie mi dziewczynki od czego mogą być zielonkawe kupki?? małej nic nie jest, dużo pura ale u niej to norma, od kilku dni i chyba od tygodnia ma takie troszke zielonkawe kupki. Konsystencja taka sama jak zawsze czyli wodniste grudkowate. Karmie piersią i zastanawiam się czy to nie od kompotu z jabłek albo śliwek suszonych??

reklama
powiedzcie mi dziewczynki od czego mogą być zielonkawe kupki?? małej nic nie jest, dużo pura ale u niej to norma, od kilku dni i chyba od tygodnia ma takie troszke zielonkawe kupki. Konsystencja taka sama jak zawsze czyli wodniste grudkowate. Karmie piersią i zastanawiam się czy to nie od kompotu z jabłek albo śliwek suszonych??

A sliwki mozna jesc? Moja tez ma takie zolto zielonkawe i tez mnie to zastanawia...W srode pojade ja zwazyc to sie zapytam pediatry.

Do góry