reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ostatnia edycja:
reklama
ALE KUPKI MOGĄ BYĆ OD ŻÓŁTEGO PO ZIELONY TAK MI SIĘ PRZYNAJMNIEJ WYDAJE. A CO DO BĄKÓW TO U NAS PO WIGILII BYŁO OK A ZJADŁAM WSZYSTKO CZYLI I BARSZCZ Z USZKAMI(USZKA Z GRZYBAMI) I ŻUR Z GRZYBAMI I ZUPĘ Z SUSZEK I RYBY I SAŁATKI JARZYNOWE. NATOMIAST NA DRUGI DZIEŃ NAJADŁAM SIĘ CUKSÓW CZEKOLADOWYCH I BYŁO GORZEJ:tak:

A sliwki mozna jesc? Moja tez ma takie zolto zielonkawe i tez mnie to zastanawia...W srode pojade ja zwazyc to sie zapytam pediatry.

w szpitalu jak przewijałam Patryka też miał zieloną, a jadł tylko pierś i położna powiedziała, że do kupki dostał się tlen i zmieniła kolor, he.. i tego się trzymam:tak: a zielone to raczej są jak z kupką troszkę poleży, bo jak przewijam na świeżo to jak jajecznica lub troszku ciemniejsze

w szpitalu jak przewijałam Patryka też miał zieloną, a jadł tylko pierś i położna powiedziała, że do kupki dostał się tlen i zmieniła kolor, he.. i tego się trzymam:tak: a zielone to raczej są jak z kupką troszkę poleży, bo jak przewijam na świeżo to jak jajecznica lub troszku ciemniejsze

Z tym ze ja przewijam bardzo czesto, wlasciwie nie zmienilam czestotliwosci przewijania i dopiero od kilku dni sa takie kupki...ale mysle ze nie ma co sie martwic;-)

Babeczki
Zapomniałam wam sie pochwalic ze dostalam najwspanialszy prezent na swieta jaki moglam sobie wymarzyc :-)
Soni urwało sie wedzidełko pod jezyczkiem :-)
Tym, ktore nie wiedza powiem ze Sonia miala złaczony spod czóbka jezyka takim wiazadełkiem i nie mogla wogole jezyczka poza jame ustna wystawic. Chodzi o to ze wlasciwe wedzidelko ma normalnie dalej z tyłu a pod tym czubkiem jezyka miala dodatkowa taka nitke. No i wczoraj zauwazyłam ze udalo jej sie jak nigdy wczesniej wystawic jezyk na zewnatrz :-) Patrze, a tam tylko ślad po łaczeniu :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Gratulacje! Ale sie ciesze... :-D super nowiny :)

Też dostaliśmy Aphtine :/ ale z tym smarowaniem to cos sobie nie radze. Mała się irytuje jak jej coś wkladam do buzi i pocieram. Robie to patyczkiem owinietym gazikiem jałowym, bo jak wkladalam palec z gazikiem, to raz ze buzke zaciskala na palcu a dwa - awantura na całego. A Tobie jak udało się wyczyścić Olivierkowi ?

Eff_k ja daje zawsze pieluche na palec wskazujacy, nalewam jak najwiecej tego aphtine i jezeli maly ma zamknieta buzke to poprostu druga reka sciskam mu lekutko policzki zeby otworzyly mu sie usteczka jak rybce. Wtedy wkladam palucha i szybciutko wszystko czyszcze, czasami maly nawet chetnie ssie palucha (chyba twedy gdy jest glodniejszy a czasami strasznie placze, ale musze wytrzymac, bo przeciez chcemy sie pozbyc tego paskudztwa. Za to pozniej poprzytulamy sie i maly sie po chwilce uspakaja.
Takze niestety ale bedziesz musiala wytrzymac placz dziecka jezeli chcesz mu pomoc.:-:)tak:;-)

U nas znowu 3 raz pod rząd czekamy na kupkę. Ok godziny 18 będzie 3 doba :-( Tym razem nie pomagam i czekam jeszcze. Może obejdzie się bez czopka!

Ulenka moj tez nie robi czesto kupki, srednio raz na 48h. Przeczekaj i glowa do gory :) Dzieci nie musza robic kupki codziennie. Jezeli karmisz piersia to nie musza robic nawet przez 10 dni a jak butla to wystarczy 2 razy na tydzien :tak:

moja tez ma zielonkawe a jest na butli wiec moze maluszki tak maja...
Kupka noworodka i niemowlaka - osesek.pl - portal dla rodziców - niemowlę, dziecko, noworodek, ciąża, poród, wychowanie, rozszerzanie diety, niemowle, przepisy dla dzieci znalazlam cos takieg i troszke sie zaniepokoilam, chociaz jak znam zycie moja health visitor powie,ze to normalne, bo dla niej wszystko jest normalne....:confused2:

Karolinko moj tez ma zielonkawe kupki i jak pytalam pediatry to stwierdzil ze wszystko ok i ze to normalne. :tak:

reklama
Do góry