reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Kamcia - a moze łatwiej by Ci było myc wacikami. Ja wlasnie tak robie, mocze waciki (takie troche wieksze) w cieplutkiej wodzie,ewentualnie troche mydla, potem wyrzucam i po sprawie. Waciki mysle ze sa dosc higienicznie przechowywane:tak: Chusteczki sa tylko na noc no i w gosci:tak:
A jak chcesz nadal uzywac myjki to mozesz ja po przepraniu, wlozyc na 1 min do mikrofalowki (musi byc mokrawa, myjka oczywiscie;-)) to zabija zarazki.:tak:

reklama
my dzis na 15ta mamy wizyte u okulisty i jak zdarzymy to idziemy na szczepienie(myslałam,ze ta skojarzona troszke tansz aa tu- 175zł)

Moze wyolbrzymiam ale zauwazyłam u mojego Patryka,że ropieje mu prawe oko , czesto ma prawa dziurke w nosku zapchana i tez czesto musze prawe uszko czyscic... :sorry2::sorry2: czasami nawet wydaje mi sie ze maly drapie sie po tym uchu...:-(

ehhhhhhhh.......:baffled:

mam pytanko jak kupki waszych dzieci ? moje sa mocno zolte i lekko "pachnace" zastanawiam sie czemu bo podobno na mleku matki nie powinny a sztucznego daje mu okolo 200ml na dobe dokarmiajac ... hmmm

co do kupki powiem wam jeszcze ze moj synek juz ma swoj cykl zawsze prezy sie z rana wtedy musze usiasc przed nim i w samym pampersie lekko podtrzymuje jego nozki i on sie prezy i ułatwia mu to kupke za chwile słysze jaka mu to ulge przyniosło :) a steka jak stary facet hehe cieszy mnie to ze juz nie mamy z tym problemu :) czasem jeszcze druga pod wieczor wyskoczy :)

nie wiem czy pisałyscie o tym bo w czasie swiat mialam braki na forum ale powiem wam ze jadlam wsyztsko na wigilie oprocz kapusty .... i rybe i sałatki i nawet chrzan hehe tort (chrziny mielismy) i ciasta rozne ... i powstrzymalam sie od karmienia pierwszy dzien swiat (tylko sztuczne dawalam) a na drugi z rana juz karmilam piersia i synek nie ma ani jednej krostki ... zastanawiam sie czy po porstu nie jest uczulony na nic czy juz mleko przekształciło sie i wszystkie skladniki uczulajace "wyszły" z mleka.... w czasie kiedy nie karmilam cycka odciagalam pokarm i wylewalam

Dodzwonivc się to cud.
Mojemu teściowi udało sie osobiście zarejestrowac chociaz każą telefonicznie WRRRR
Tak- u Szybińskiego wizyta 80 zł z usg, a w gabinecie jesteś 2 minuty ....
Także jakoś szczególnie sobie z gościem nie pogadasz....
Atmosfera typu "usmiech, badanko, spadaj, następny proszę"
Wkurzyłam się na to, że przyjmuje dzieci jak na tasmie produkcyjnej, ale niestety to najlepsi specjalisci we Wrocku....podobno..... (Michajłow, Szybiński)

Ostatnia edycja:
Ja myje malemu pupke wacikami i zwykla woda, lub chusteczkami huggies jak ma duzaaaa kupke... pozniej bepanthen, czasami posypie mu pupke pudrem i ogolnie jest superancko....

Sudocrem u nas tez nie dzialal wogole.... :no: za to bepanthen nawet z moim odparzonym pupskiem (po podpaskach) sobie poradzil :-D

Ja moją Sonię właśnie zapisałam na 14stycznia na 6w1 + pneumokoki czyli jak skończy pełne 2 m-ce i będzie to jej pierwsze szczepienie.
Na gruźlice okazuje się nie byla szczepiona w szpitalu- nie robią tego równiez w przychodni jesli nie ma w historii rodziny tej choroby. Myślicie że powinam kombinować czy podarować sobie tą szczepionke na gruźlice ??? :confused:

Ja także myję pupkę wacikami cleanic baby namoczonymi w przegotowanej ciepłej wodzie potem bephanten, który też z moim odparzonym pupskiem sobie poradził niedawno. Kiedy używałam tylko husteczek na noc parę razy i nie posmarowałam pupy mały miał ranki-bephanten pomógł. Teraz husteczki nawilżające pampers poszły do lamusa a mam tyle opakowan i używam wacików.

reklama
Ja moją Sonię właśnie zapisałam na 14stycznia na 6w1 + pneumokoki czyli jak skończy pełne 2 m-ce i będzie to jej pierwsze szczepienie.
Na gruźlice okazuje się nie byla szczepiona w szpitalu- nie robią tego równiez w przychodni jesli nie ma w historii rodziny tej choroby. Myślicie że powinam kombinować czy podarować sobie tą szczepionke na gruźlice ??? :confused:
tutaj szczepia na gruzlice tylko jak jestes z za granicy i jesli sobie tego zyczysz....ja sobie ja darowalam bo wszyscy inni jakos chodza i zyja bez niej....

Do góry