_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
tyle że ja za dużo to nie jem jogurtówMoze miecJa nie wiem czy Asia ma, ale po odstawieniu nabialu ma lepsze kupki, mniej kwasne i mniej wodniste. No i rzadziej wystepuja;-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tyle że ja za dużo to nie jem jogurtówMoze miecJa nie wiem czy Asia ma, ale po odstawieniu nabialu ma lepsze kupki, mniej kwasne i mniej wodniste. No i rzadziej wystepuja;-)
To późno idziecie. U nas się pierwsze robi jak dziecko ma 5 tygodni, potem w 3 miesiącu i jak dziecko zaczyna chodzić. Oczywiście jeśli nie ma wskazań do częstszych kontroli.
Przyznam, że się trochę martwię, bo niby wszystkie 4 nóżki dostały grupę Ia (czyli najlepszą), to zauważyłam, że Lenka ma nierówne fałdki na pupie i udach. To może (choć nie musi) być objawem dysplazji. Nie zwróciłam na to wcześniej uwagi i nie wiem, czy miała już tak przy pierwszym badaniu...
tyle że ja za dużo to nie jem jogurtówi wogóle jakoś mało nabiału
dziewczyny czy za szczepienia placi sie od razu za wszystkie dawki za pierwszym razem czy za kazdym razem?
Powinni kontrolować po jakimś czasie. Nawet prawidłowe stawy potrafią się "zatrzymać". Można też przecież niechcący zwichnąć staw.Widzisz, a u mnie tylko usg bioderek w 4 tyg i jak jest ok to wiecej wizyt nie ma.
dziewczyny czy za szczepienia placi sie od razu za wszystkie dawki za pierwszym razem czy za kazdym razem?
A poza tym jeśli wystąpi reakcja alergiczna lub jakieś powikłania, to szczepi się inną szczepionką lub w ogóle rezygnuje z dalszych szczepień. No i jeszcze to, że ceny szczepionek z czasem się zmieniają - przeważnie rosnąza kazdym razem. Placisz tylko za to na co akurat w ten dzien szczepiszInaczej malo kto by sie wyplacil
![]()
ja nie mówię że Twoja ma...Ale moja jak na razie skazy bialkowej nie ma, tylko tak reaguje na nabial. Moze za duzo go jadlam? Bo w koncu jak teraz pije pol szkl mleka dziennie to tez jej cos powinno po tym bycA wystarczy jeden jogurt i juz reakcja organizmu malej :/
bura a ty dostałaś skierowanie??Powinni kontrolować po jakimś czasie. Nawet prawidłowe stawy potrafią się "zatrzymać". Można też przecież niechcący zwichnąć staw.
Ja w dzieciństwie miałam poduszkę Frejki. Nie miałam dysplazji, ale niedojrzałość stawową i ryzyko zwichnięcia - wyszło to właśnie w 3 miesiącu, podczas drugiego badania. Pierwsze było ok.
Ja tam wolę mieć pewność, że jest ok, bo widziałam jak to wygląda - miałam sąsiada z nieleczoną dysplazją. Miał kilka ciężkich operacji i tylko dzięki nim normalnie chodził :-(