reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Moj nie ma kataru, ale codziennie musze mu jakas żabkę zlapac :-), zawsze uzywalam fridy, ale maly tak bardzo jej nie lubi, jak zaciagam powietrze. Moja mama dala mi taka zwykla gruszke i maly tak sie smieje jak mu nia żabki wyciagam i nie mam pojecia czemu mi tak robi, ale najwazniejsze ze skutkuje :laugh2:
moja ma tak samo. i jeszcze probuje ta gruszke do buzi zlapac. ja sie zblizam z gruszka do noska,a ona buzie szerooooko otwiera, haha. a fridy nie znosi

reklama
no i my po wizycie szczepieniowej synka ....
waga 6550g
obwod głowki 42.5
obwod klatki 43.5
1 wkłucie 1 pisk i cisza :) jestem dumna z synka ...

a wiec... maly malo przytyl ale powiedziala ze widocznie ma tak bo razem z mezem jestesmy budowy skromnej wiec i pewnie on po nas bedzie mial ale mamy przykaz dawania kaszki do jedzenia ... poczatkowo zeby byla rzadka a pozniej za jakis czas gesta nawet łyzka karmic moze przybierze ... i moze bedzie chcial wiecej jesc niz te 60ml...
w sumie pocieszyła mnie tym ze gorzej jak dziecko duzo wiecej je niz ze malo ... przynajmniej pozniej problemow nie ma z nadwaga ... katrenki wiem ze Twoja ma ten sam problem ... wiec moze wlasnie dawaj kaszki ciut do karmienia kazdego... albo co drugie np moze waga sie ruszy :) nastepna wizyta za 2 tyg... sprawdzenie wagi
a pozatym synek po szczepieniu jak nowo narodzony wlasnie lezy na macie i krzyczy do zabawek zeby sie ruszały chyba hehehe :)) ah ten moj Pawełek :)

oboze... jeszcze swinka ty to masz siły PODZIWIAM CIE !!!

ps. to narazie nie jedz swinki niech wyzdrowieje :D

Haha - podpisuje sie pod tym obiema rekami :-D

Joasia tez fridy nienawidzila-od razu ryk,ale teraz jak przez ostatnie dni uzywam jej kilka razy dziennie to sie przyzwyczaila i ladnie lezy lekko sie usmiechajc podczas tej "operacji";-):-D

no i my po wizycie szczepieniowej synka ....
waga 6550g
obwod głowki 42.5
obwod klatki 43.5
1 wkłucie 1 pisk i cisza :) jestem dumna z synka ...

a wiec... maly malo przytyl ale powiedziala ze widocznie ma tak bo razem z mezem jestesmy budowy skromnej wiec i pewnie on po nas bedzie mial ale mamy przykaz dawania kaszki do jedzenia ... poczatkowo zeby byla rzadka a pozniej za jakis czas gesta nawet łyzka karmic moze przybierze ... i moze bedzie chcial wiecej jesc niz te 60ml...
w sumie pocieszyła mnie tym ze gorzej jak dziecko duzo wiecej je niz ze malo ... przynajmniej pozniej problemow nie ma z nadwaga ... katrenki wiem ze Twoja ma ten sam problem ... wiec moze wlasnie dawaj kaszki ciut do karmienia kazdego... albo co drugie np moze waga sie ruszy :) nastepna wizyta za 2 tyg... sprawdzenie wagi
a pozatym synek po szczepieniu jak nowo narodzony wlasnie lezy na macie i krzyczy do zabawek zeby sie ruszały chyba hehehe :)) ah ten moj Pawełek :)

Super ze tak dobrze to zniosl :-)

Ale pielegniarka czy polozna? u mnie byla polozna po porodzie dwa razy a srodowiskowa pielegniarka zlapala mnie jak bylam na ważeniu z mała bo ma daleko zeby do mnie dojechac a musi odbebnic wizyte...

o wlasnie nie bedzie wizyty w piatek pielegniarki srodowiskowej bo jej cos wypadło i zrobila ze mna wywiad w przychodni :D wiec mam z glowy a pytala o to czy dziecko ma lozeczko swoje przybory pielęgnacyjne swoj pokój itp ... oceniaja warunki w jakim dziecko sie rozwija

reklama
kILOLEK z tą Twoją świnką to niezły ubaw:-D od razu ją skojarzyłam z daniem , które podbija forum:tak:coś mi tu śmierdzi:-D:-D:-D

hmm pisałam kilka postów wcześni8ej o cyrkach jakie Antek wyczynia w wózku , o płaczu w kąpieli , ale jakoś chyba przeoczyłyście:sorry2:Myslałąm , ze macie jakieś pomysły na nasze problemy:happy:

Do góry