reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
My od tygodnia walczymy z zatwardzeniem. Najpierw 3 dni bez kupy,duzo smierdzacych bakow, w koncu zaczela biegac w kolko po pokoju z placzem chyba z pol godz. I dopiero wtedy zajarzylam,ze ma zatwardzenie,bo mowila,ze tylek Boli. Wzielam ja do wanny,bo to ja uspokaja,w wannie troche wyszlo, zaraz dalam czopek,plakala jeszcze bardziej I po ok 15-20 min zrobila kupe. Na drugi dzien znowu nic,na trzeci zapisalam do lekarza. Pochodzilysmy troche po miescie I zanim doszlysmy do lekarza to zrobila w sklepie. Lekarz przepisal blonnik dla dzieci do rozpuszczania. Ewidentnie wina diety, sama to powiedzialam,bo zywi sie glownie szynkA I serem zoltym i mlekiem mod,czasami jakis owoc czy warzywo. Ma zakaz sera I szynki az zacznie jesc normalnie. Ciekawe,co teraz bedzie jesc.

Kilolku,Jesli wy z tym dalej walczycie to szczerze wspolczuje. Ja po tyg mam dosyc

Oj, mam nadzieję że zatwardzenia szybko miną! Biedactwo się nacierpi :-( trzymam kciuki żeby Amela zaczęła wsuwać coś innego niż szynkę i ser :-)

My właśnie wróciliśmy od lekarza ponieważ Kacper znów bardziej kaszle.Okazało się że oskrzela nie są czyste.Mamy jutro zrobić wymaz z gardła i nosa oraz morfologię i mocz...Z wynikami do niego i wtedy zobaczymy...

Trzymam kciuki za dobre wyniki, a z moczem dacie radę;-)

Asia już coraz lepiej, katar coraz mniejszy a i mało kaszle. Ale do końca tyg przetrzymam ją w domu:tak: Jednak nie ma to jak Lipomal+Pulmex Baby+Marimer :-) Dzięki Etna :-*

Mama Marcel nie jest pulpasny bardzo ale udziki maa, maaa a i rączki w ramionkach tez maaa, maaa:-)

Dziunka a widzisz mi wszyscy lekarze mowili ze te pachnidła przy kaszlu mogą wiecej zrobic złego niz dobrego, bo olejki w nich zawarte podrażniają i dziecko wiecej kaszle. Ze są dobre przy katarze. Wiec jak u nas jest kaszel nie smaruję pulmexem. Ale super ze zwalczyliscie chorobsko! MKozre po prostu podziębiła się i wszystko przechodzi dzięki miksturkom. Pewnie to zaden wirus.

My po badanich.Mocz od razu pobrałam przy myciu:-)
Wyniki wymazów będą dopiero w poniedziałek:-( ale lekarz już coś tam zobaczy po morfologii i moczu.Musi coś dać bez czekania bo Kacper coraz bardziej kaszle. Też powiedział że antybiotyk był za krótko podawany.
Pierwszy raz byliśmy u niego_On mieszka kilka domów od nas ale pracuje w innym mieście.Jest ordynatorem.Chciał żebyśmy do niego do szpitala przyjechali ale ze względu na rzygańsko małego zrezygnowaliśmy i badania zrobiliśmy na miejscu.

Jak kupowałam pulmex to mgr powiedziała że ona tak go stosowała u swojego synka że nie mogą wyleczyć zapalenia krtani.Nabawił się właśnie od pulmexu,od zapachu.Za bardzo go smarowała.

No niestety, wszystko w nadmiarze szkodzi. Kuzynki syn tez ma problemy z krtanią, jak zaczyna się dusić to za każdym razem musza pogotowie wzywać, a lekarka orzekła, że kuzynka za dużo sprzatała w domu. Odkurzała kilka razy dziennie + stosowanie różnych środków chemicznych zeby było sterylnie i pewnie oparami załatwiła syna.

Ja wlasnie jak myję podłogę bardzo często robię to tylko gorącą wodą. A myję 1-2 razy w tygodniu. Wlasnie srodki czystosci są bardzo szkodliwe dla zdrowia i oglądalam program ze powinno sie ich uzywac raz na jakis czas, tylko tego na opakowaniu nie piszą a w reklamie leją np. płyn litrami.

Ja też czasami używam płynów do kąpieli dla dzieci do mycia podłogi.

Nie wiem czy wychodzić z małym na dwór skoro oskrzela nie są czyste.Co Wy na to?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja (asle to ja ;p) jak Oli był chory i gorączkował a potem jeszcze przez kilka dni brania antybiotyku nie wychodziłam z malym na dwor. Do tego teraz pogoda przynajmniej u mnie ddzysta, zamglone wszystko, wilgotno, ze hohoho jestesmy zdrowi ale narazie nie wychodze czekam az mgła opadnie.

Gosiu musisz sama zdecydowac albo podpytac lekarza. A kiedy do niego idziecie? po jakis lek?

Musicie sie wyleczyc bo bedzie sie to za Wami ciągnęło :-(

Do góry