reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zły wynik testu Pappa

Burzynska17

Zaciekawiona BB
Hejka. Wiem że nie powinno się nic obliczać/kminić samemu ale normalnie nie mogę ze stresu. Mam 23 lata, zdrowa, bez nałgów. Nikt z mojej ani męża rodziny nie ma żadnych wad chromosomów. Jestem w 3 ciąży. Pierwsza w 2021 urodziłam zdrową córkę, w 2024 poroniłam synka w 14 tc, i teraz jestem w ciąży w 14+6 tc. Wszystko do tej pory było idealnie, USG idealne, badania moczu i krwi też. Do momentu zrobienia Tesu PAPP-A. Dzwoniła do mnie Pani doktor z przychodni w której robiłam badania prenatalne 1 trymestru (badania robiłam w 13+3 tc) że wyszło Nam wysokie ryzyko dziecka z Trisomią 21 i, że mam skierowanie na amniopunkcję.
Wolne Beta HCG - 350,00 IU/I przeliczone na 12,197 MoM
PAPP-A 3,570 IU/I przeliczone na 1,114 MoM.
Wyszło ryzyko 1:211.
Zdecydowałam się najpierw na test Nifty i robiłam go wczoraj czekam z niecierpliwością na wyniki. Ale nie mogę usiedzieć na tyłku. Może któraś z Was przechodziła coś podobnego i się to skończyło dobrze?

reklama
Statystycznie u większości konczy się dibrze, to ryzyko 1 na 211 osób.
Mam taką nadzieję. Ale ogrom strachu w sobie niosę. Tym bardziej że na wielu forach naczytałam się że dziewczyny miały wyniki Bety w MoM na przykład 6/7 i że to już był kosmiczny wynik a co dopiero 12 MoM tak jak u mnie. Już się zastanawiałam czy oni napewno to dobrze policzyli

Mam taką nadzieję. Ale ogrom strachu w sobie niosę. Tym bardziej że na wielu forach naczytałam się że dziewczyny miały wyniki Bety w MoM na przykład 6/7 i że to już był kosmiczny wynik a co dopiero 12 MoM tak jak u mnie. Już się zastanawiałam czy oni napewno to dobrze policzyli
Nikt tego nie liczy w glowie, to robi program. Spokojnie, poczekaj na nipt. Gdyby bylp bardzo źle, doradzaliby Ci amniopunkcję.

Nikt tego nie liczy w glowie, to robi program. Spokojnie, poczekaj na nipt. Gdyby bylp bardzo źle, doradzaliby Ci amniopunkcję.
Ale właśnie lekarka dała mi skierowanie na amniopunkcję. Nawet nie proponowała testu Nifty. Może to kwestia tego że robiłam badania prenatalne na NFZ ale sama już nie wiem

Szczerze mówiąc też bym się zastanawiała, czy nie doszło do pomyłki.

Bądź dobrej myśli ja mam jeszcze wyższą wolną podjedostke bety jutro idę na prenatalne na szczęście wiedziałam że moja biochemia może być zaburzona przez lek na stymulację Clo i zrobiłam wcześniej Nifty i wiem że maluch jest zdrowy

reklama
Szczerze mówiąc też bym się zastanawiała, czy nie doszło do pomyłki.
Właśnie też tak myślę. Wiem, że internetowi i Chatowi GPT nie zawsze można wierzyć. Ale wszędzie pisze, że taki wynik w MoM jest niemożliwy ale co cię człowiek naje strachu to wiadomo 😶

Do góry