reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

Smieszne to jest ale mój mały tez się uśmiecha jak bączki sobie puszcza :-)
Kurczę a na razie się martwię bo od niedzieli nie ma kupki ;( niby na piersi to normalne ale zaczyna mnie to stresować i nic nie mam w domu żebym mogła m podać

reklama
gdzieś tu kiedyś ktoś napisał że na piersi można robić i 10 na dzień albo 1 na 10 dni...

Co do jedzenia.. oczywiście mm.. możliwe jest aby dziecko nie chciało jeść jak jest gorąco???? Bo herbatkę owszem, bardzo chętnie. Ostatnie karmienie 3:30, zjadła ok 80ml, od 6:30-7 nie chciała , wypluwała smoczek, zaciskała dziąsła, nie ma jedzenia :no:
Teraz o 9 zjadła może z 60ml.. to możliwe żeby było tak jak u nas???? No bo w sumie to ja nie wiem...

Dużo potówek nam wyszło... mała jak je, przytula się do mojego ramienia i zaraz pół główki ma spocone, że pot aż leci, no i zaraz 1 krostka, 2 krostka..

Napiszę już tu żeby nie pisać jednego zdania na głównym.... wyszedł mi rozstęp... hmm jakoś sam w sobie mnie nie zaskoczył.. co to za różnica ten jeden kiedy mam już pewnie z ponad 100... ale za to w jakim miejscu.. aż kopara mi opadła...
postanowił się pojawić, taki 2cm... na zakończeniu obojczyka, ok 4cm gdzie łączy się bark z pachą (nie wiem jak to nazwać)

wkurzyłam się :wściekła/y:
to tyle.

Nadalka może jej się nie chcieć jeść w takie upały. Ale ja jeszcze przy Ali miałam takie coś, że jak Mała ciągle nie chciała jeść to okazało się że ma afty na języku inaczej pleśniawke i to podobno boli przy ssaniu i dlatego dzieci nie chcą jeść. Zobacz czy ma jakieś plamki na języku.

no z tą kupką to i tak bym zadzwoniła upewnić się do lekarza...bo mnie lekarka pytała (i położna) za każdym razem (położna dzwoni sobie do mnie pytać jak tam ;p ) i zawsze pyta czy kupka jest codziennie , a jak mówie że nie było to się pyta kiedy była ostatnia i jak wyglądała , bo to ważne jak je żeby wydalała z siebie .... no nie wiem może co lekarz to opinia ;-) na swój rozum to biorę że człowiek jak je i nie wydala to się nie czuje za dobrze ,... no ale może u niemowlaków jest inaczej ;-)

nadalka najważniejsze żeby piła :) jak pije to cacy - nie odwodni się , a jak nie chce jeść to nic na siłę :)

reklama
Do góry