• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

ZUS

• Starter tematu Starter tematu monika_pk
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja sama nie zawożę dokumentów, bo na zwolnieniach mam "powinna leżeć" a lekarz prowadzący napisał, że nie jestem w stanie stawić się na komisję - więc zawiezie kolega, który mieszka blisko zusu. Powiedziałam, że jak się będą czepiali to niech zadzwoni, a ja doślę im co trzeba. Najgorsze jest to, że ja będę się z nimi bawić tylko o to, żeby wypłacali mi ten zasiłek przez jakieś 3 tygodnie - okres zwolnieniowy kończy mi się 11.02, a termin porodu wg OM mam na 4,03. (wczorajsze usg "powiedziało", że na 25.02., ale ja się trzymam tej pierwszej wersji) . Mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko...Strasznie nie lubię urzędów

reklama
Byłam dziś na kontroli w ZUSie i nawet spoko. Babka zapytała się mnie w którym jestem miesiącu ciąży, dlaczego jestem na zwolnieniu, czy biorę leki i czym zajmowałam się w pracy. Potem zrobiła tylko xero mojej karty ciąży i tyle.

Fajnie. Mojemu koledze babka powiedziała, że ciężarnych raczej na komisję nie wzywają - jest więc szansa, że nie dowiem się jak ten zus wygląda od środka

To u nas chyba większośc ciężarnych, które są na L4 już 33 dni ( a więc wyczerpały limit dni, za które płaci pracodawca) są wzywane do ZUS. Tak było w przypadku moich 3 koleżanek, które były w ciąży wcześniej ( w zeszłym roku i w pierwszej poł. tego) no i w moim.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry