reklama

ZUS

• Starter tematu Starter tematu monika_pk
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ciekawe kiedy ja dostanę wezwane zwłaszcza że jako właścicielka firmy sama pąłciłam zus za siebie wysokości 800zł a teraz płacę zdrowotne 170 zl i oni mi płacą zasiłek a zaniosłam już 3 zwolnienia więc pewnie i mnie to czeka

poza tym mysłę ze jak na wezwaniu nie napisali jakie trzba mieć dokumenty to wytsarczy karta ciązy i legitymacja ubezpieczeniowa

tylko ja nie wiem jak to bo mi na zwolnieniu lekarz pisał symbol że muszę leżeć, jak moja kumpela była w ciąży i jadąc od lekarza wstąpiła do ZUSu podwieźć po drodze zwolnienie to baba która je przyjmowałą że ona symuluje bo tu ma wpisane że ma leżeć a ona nie leży

moje zwolnienia zawozi mąż

Iwosz jak skladalam dokumenty to nie dalam karty ciazy ani ksero,wez ja ze soba a jak beda chcieli to odbija ja sobie na miejscu. Oryginalow sie nie zostawia nawet wynikow badan,ja dalam bo nie wiedzialam. Pani z zusu sobie odbila i mi oddala tzn. mojemu chlopu bo ja siedzialam w aucie) A mialam tylko wypis ze szpitala,jakies jedno bad. krwi i to nie morf.i wynik badania histopatologii swiadczacy ze wczesniej bylo poronienie. Nawet nie mialam wczesniejszego wypisu bo go wywalilam ,zostawiajac tylko ten wynik. Czy karta ciazy jest potrzebna? Ja nie wiem ale przeciez na tym druczku co dajesz do zusu jest opinia Twojego gina i opis ciazy. Przejrzala wszystko na miejscu i powiedziala ze teraz sie czeka tylko na decyzje. Mnie nie beda wzywac bo kochany gin napisal ze nie jestem zdolna do tej wyprawy.

myślę że tak mam wyraźne zalecenia leżenia a poza tym ciągłość zwolnień, no ale wtedy mogą się czepić że na jakieś badania kontrolne chodze jak mus to mus ale nie zamierzam im niczego ułatwiać

z kolei barany wtedy mogą kasy nie wypłacić

prawda jest taka, ze każdy zus chce co innego, a nawet w jednym zusie urzędniczki chcą czego innego. raz dzwoniłam i pytałam, to mi powiedziała baba, że ma być ksero karty ginekologicznej potwierdzonej przez lekarza. a jak zaniosłam komplet dokumnetów do sprawdzenia, to mi to baba odrzuciła i kazała skserować kartę ciąży i dwa wypisy ze szpitala. no i róbta co chceta.
kontroli z zusu nie miałam, bo mi wypłaca kasę zus oddalony o ok. 100km.

reklama
ciekawe co ci z Mokotowa wymyślą ale maja chyba jubel w dokumentach bo każdy gada coś innego za każdyym razem wykonuję 5 telefonów i uzyskuję inne różne informacje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry