reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Żywienie Bliźniaków/Trojaków od cycusia, przez butelkę do "dorosłego" jedzenia

Yen, ale myslalam o przecierze własnej roboty. W takim razie wpon sprobuje zrobic, mialam dzis kupic tunczyka i zapomnialam, dzieciaki ostatnio uwielbiaja pomadoro, chyba za tatusiem takie sosowo pomidorowe, rok temu włożyłyśmy z mama 100 kg pomidorów :szok:

reklama
Luckaa..taki domowy przecier to przeciez passata..Wiec koniecznie rob ten sosik bo wyjdzie Ci jeszcze lepszy.
Aaa i jesli obawiasz sie smaku rybnego to wlasnie w tym sosie ten tunczyk nie smakuje jak tunczyk...:-p

Ostatnia edycja:
To koniecznie musze zrobić.
Nie wyobrażam sobie nie mieć przecieru własnej roboty, co 1/3 dan go używam, fakt dużo roboty przy tym, ale ile radości.:-)

Fajnie ze temat odzyl:-)))
Ja mam do was pytanie.Kiedy tak naprawde. Zaczelyscie zawac dzieciom ser bialy, jogurty ( ale te normalne nie dla dzieci)? Ja sie przyznam bez bicia ze w mlecznych przetworach sie pogubilam...
I jeszcze pytanko apropo kasz.Z czym je podajecie?
Wogole proponowalabym stworzenie watku z samymi przepisami i propozycjami dla maluchow.Ale taki watek bez komentarza najlepiej, tylko przepisy ze spisem tresci, klikasz na dany przepis i go masz.

Ostatnia edycja:
Kaszę podaję z różnymi rzeczami, najczęściej z gulaszem wołowym, ale również jako dodatek do mięska, do kotletów mielonych itd
Przetwory mleczne zaczęłam podawać na pewno jak już miały skończony rok i kilka miesięcy (jakoś to był chyba 14-15m-c) Teraz już jedza wszystko normalnie - serki, jogurty, ser żółty i biały, twarożki itd
Co do wątku to był już taki (sama go stworzyłam) ale nie cieszył się on wielka popularnością i połączyłam go z tym wątkiem. Po prostu mamy nie mają bardzo czasu na opisywanie przepisów, ale jak znów będzie taka potrzeba to ja nie mam nic przeciwko.:tak:

według schematów (jesli ktos nimi sie sugeruje) twarozki, serki, jogurty mozna wprowadzac w 11-12 miesiącu U nas może nie daje regularnie ale próby podania były i jest ok

ja polecam na kanapki paste jajeczna z rzezucha :).
ja daje od czasu do czasu zwykly jogurt, twarozek i codziennie jeden posilek na mleku normalnym np budyn lub ryz z jablkami i cynamonem, kasze manne z soczkiem malinowym. a kasze daje rozne -do zup badz z gulaszem szczegolnie smakuje chlopakom gryczana z gulaszem wieprzowo-wolowym z warzywami, lub kuskus z warzywami i mieskiem z kurczaka

reklama
Jedynka a jak u ciebie z gryzieniem chlebka np? U mnie Zosia prubuje ale Hania nie bardzo chce wziasc cokolwiek do buzi jesli nie jest podane lyzeczka..Zaciska usta..Chrupki kukurydziane gryzie, z kawalkami obiadku tez nie ma problemu...Ja to wogole mam straszna blokade psychiczna ze dziecko sie zadlawi:-(
Nie probowalam jeszcze ciasteczek dla dzieci.. Boje sie..

Do góry