Sencilla fasolke, groszek, bob jadlam, ale Tomek wtedy juz byl wysypany, to nie wiem czy go uczula, nawet nie mam jak tego sprawdzic, bo odstawilam juz wszystkie produkty mleczne a wysypka dalej jest, takze tak jak mowisz, moze to byc tez na bialko roslinne takze musialabym jesc rosol chyba tylko i wprowadzac do diety pomalu rozne rzeczy i wtedy patrzec...
reklama
Iskierka71
Fanka BB :)
TheHague z tego co piszesz to musialabys jeśc tylko chleb z maslem albo i suchy.... Jeśli to alergia pokarmowa to moze byc niemal na wszystko - nabial, owoce, warzywa itp
Konsultacja z lekarzem bardzo wskazana. Nie czekalabym na wyjazd do PL
Konsultacja z lekarzem bardzo wskazana. Nie czekalabym na wyjazd do PL
Hague, ja tez bym szorowala do lekarza. my Ci tu juz chyba nie pomozemy, bo to wyglada na totalna alergie.. jesz cytrusy? czekolade? ostre przyprawy? ostatnio pisalas, ze jesz wszystko, w tym i tzw. fast foody... moze warto by bylo z tego zrezygnowac?
jesli bylabym Toba, to jadlabym jak najprosciej.. warzywa, proste dania bez zbednych wzmacniaczy smakowych, oczywiscie zadne hamburgery, itp. Kasza, ryz, makaron, ziemniaki, zupy wysoce wskazane. Jesli przyprawy, to np. wylacznie ziola.
Cos mi intuicja mowi, ze Tomciowi po takiej zmianie diety by sie polepszylo..
Nie zapomnijmy, ze wysyp alergii w obecnych czasach to choroba cywilizacyjna.. Zbyt duzo wszystkiego i organizm po prostu wariuje. Nawołuję wiec do powrotu do natury
hihi
jesli bylabym Toba, to jadlabym jak najprosciej.. warzywa, proste dania bez zbednych wzmacniaczy smakowych, oczywiscie zadne hamburgery, itp. Kasza, ryz, makaron, ziemniaki, zupy wysoce wskazane. Jesli przyprawy, to np. wylacznie ziola.
Cos mi intuicja mowi, ze Tomciowi po takiej zmianie diety by sie polepszylo..
Nie zapomnijmy, ze wysyp alergii w obecnych czasach to choroba cywilizacyjna.. Zbyt duzo wszystkiego i organizm po prostu wariuje. Nawołuję wiec do powrotu do natury
A ja dzisiaj w Plusie z ciekawosci zerknelam na obiadki dla 4 miesiecznych dzieciaczkow i znalazlam obiadki juz z miesem
zdziwilam sie bo jak Daanek byl maly to tego nie bylo i musialam z Polski wozic. I co ciekawe sloiczki z czerwona fasolka i ze szparagowa ktore sa typowo wzdymajacymi warzywami 
Sencilla moglabys podac linka do tej ekologicznej firmy o ktorej mowilas na ogolnym ???

Sencilla moglabys podac linka do tej ekologicznej firmy o ktorej mowilas na ogolnym ???
Tak, tylko ze myslalam ze to sa obiadki......
o i teraz sobie przypomnialam ze Iguana pisala o zdrowych przekaskach dla dzieci z firmy Ontdek Organix Goodies | Organix Netherlands ktore rowniez polecam
o i teraz sobie przypomnialam ze Iguana pisala o zdrowych przekaskach dla dzieci z firmy Ontdek Organix Goodies | Organix Netherlands ktore rowniez polecam

Dziewczyny- ale ja bylam u lekarza
i ona probuje mi kity wciskac, ze to alergia na proszek
ja sie nie dalam zbyc, i wymienilam jej wszystkie dolegliwosci jakie ma no i ona po wielkim namysle i wydrukowaniu mi kilku kartek informacji z komputera oznajmila ze mam przyjsc na poczatku lipca i wtedy MOZE da mi skierowanie na testy alergiczne krwi... Jak sie nie rozmysli
Sencilla jem wszystko ale nie jem fast foodow :-) uwazam ze to smieciowe jedzenie i z mcdonalda jem tylko krewetki, choc od polowy ciazy juz nawet tam nie zagladam. frytek tez nie jem.. mysle, ze kupie puszke pepti i zobacze co sie dzieje, jesli przejdzie, to ewidentnie bialko jest przyczyna i wtedy wszystko wiadomo. jesli nie przejdzie, to znaczy ze to nie z bialka (w co watpie) i wtedy wracam do zwyklego mleka i odstawiam wszystko co mozliwe, jade na rosole lub ryzu i pomalu zaczne wprowadzac rozne produkty do diety.. a moja huis arts mam ochote zabic.

Sencilla jem wszystko ale nie jem fast foodow :-) uwazam ze to smieciowe jedzenie i z mcdonalda jem tylko krewetki, choc od polowy ciazy juz nawet tam nie zagladam. frytek tez nie jem.. mysle, ze kupie puszke pepti i zobacze co sie dzieje, jesli przejdzie, to ewidentnie bialko jest przyczyna i wtedy wszystko wiadomo. jesli nie przejdzie, to znaczy ze to nie z bialka (w co watpie) i wtedy wracam do zwyklego mleka i odstawiam wszystko co mozliwe, jade na rosole lub ryzu i pomalu zaczne wprowadzac rozne produkty do diety.. a moja huis arts mam ochote zabic.

GOsia, z tej firmy Holle masz wszystko, obiadki, deserki tez. I nawet olej do przygotowywania posilkow dla dzieci 
ta firme Goodies tez polecam, naprawde maja fajne przekaski.
Hague, a gdzie Tomek ma ta wysypke?
na calym ciele, czy to jest cos w stylu chropowatej, luszczacej sie skory,zaczerwienionej,na policzkach i w postaci plamek na lokciach i udach?
ta firme Goodies tez polecam, naprawde maja fajne przekaski.
Hague, a gdzie Tomek ma ta wysypke?
na calym ciele, czy to jest cos w stylu chropowatej, luszczacej sie skory,zaczerwienionej,na policzkach i w postaci plamek na lokciach i udach?
ta wysypke ma tylko na policzkach, kolo uszu i na malzowinach usznych, oraz na kolankach- ale tam juz mu zanika odkad odstawilam calkiem produkty mleczne. mial jeszcze z tylu glowki po lewej stronie (przez co wyrwal tam garsc wlosow) ale juz mu tez zniklo stamtad..
wkleje Ci zdjecie Tomka, tylko takie mam na komputerze, na ktorym widac ta plame kolo uszka..
wkleje Ci zdjecie Tomka, tylko takie mam na komputerze, na ktorym widac ta plame kolo uszka..

Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: