reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
Już właśnie wyczytałam na innym wątku :-D
Wiesz co, ja dałam taką normalną porcję Sinlacu z opakowania dla dziecka 5-miesięcznego, 125 ml wody z 7 płaskim łyżkami stołowymi, wyszło tego ponad pół szklanki na gęsto. A poten jeszcze cycka opróżniła. Moze daj po kąpieli przed samym spaniem :confused:

ja daje jakies 210 wody i sinlaku tyle zeby przez trojprzepływowy smoczek leciało na III (nie wiem ile to jest łyzek) i ona wypija jednym duszkiem ta ilosc
gdybym zrobiła 125 to troszke za mało

sinlac_big.jpg

Sinlac
  • zdrowe niemowleta od 5. miesiąca zycia
  • zdrowe niemowleta od 5. miesiąca zycia, u których istnieje podwyzszone ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych (np. w najblizszej rodzinie wystepują przypadki alergii)
  • niemowleta od 5. miesiąca zycia z objawami alergii pokarmowej na bialko mleka krowiego i/lub bialko soi
  • niemowleta od 5. miesiąca zycia oraz starsze dzieci i dorośli, którzy stosują diete bezglutenową
charakterystyka.gif
  • bezglutenowy produkt zbozowy
  • nie zawiera bialek mleka krowiego i bialka sojowego
  • Źródlem bialka o bardzo wysokiej wartości biologicznej jest hydrolizowana mąka ryzowa oraz mąka chleba świetojanskiego
  • nie zawiera laktozy
  • wzbogacony w zelazo, które jest potrzebne do budowy komórek krwi
  • wzbogacony w jod, który wspomaga prawidlowy rozwój fizyczny i psychiczny niemowlecia
  • wzbogacony w wapn i witamine D - zapewnia prawidlową budowe kości i zebów
  • wzbogacony w mikroelementy i w 12 witamin niezbednych do prawidlowego rozwoju dziecka
  • nie wymaga gotowania
wskazania.gif
  • stanowi pelnowartościowy, samodzielny posilek
  • stosowany w alergii na bialko mleka krowiego i/lub bialko soi - jako uzupelnienie karmienia naturalnego lub preparatami mlekozastepczymi
  • stosowany przy zapobieganiu alergii na bialko mleka krowiego
  • stosowany w diecie bezglutenowej (celiakia)
  • stosowany w nietolerancji laktozy (np. po biegunkach)
wazne.gif
  • Uwaga! Do odmierzania mleka używaj zawsze miarki z danego opakowania
  • przy przygotowywaniu nie dodawac mleka ani preparatów mlekozastepczych
PROSZE

Aha czyli odpada u mnie Sinlak:tak:
bo tak czytam co piszecie bo mysle co ma mi siostra z polski przywiesc i dlatego sie pytam
Dzieki Agusia:-)

Agusi dzieki za zaproszenie na ten temat. Moj maluch budzi mnie punkt 3:-) i daje jemu piers,pozniej wstaje kolo 5 tez dostaje cyca a o 7 juz sciagam pokarm i daje jemu z butelki zjada 120 - 150 ml (zalezy). Chcialabym przespac chociaz jedna noc ale narazie widze to ciemno:tak:

reklama
Do góry