reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Juz sama nie wiem co z tym porodem, kazdego sie boje...ciesze sie strasznie z tej ciazy, ale caly czas mysle jak ja to przezyje, bo wiem, ze nie jestem wytrzymala na bol;/ ale zobaczymy dalej jak to bedzie, narazie zaczynamy 8 tydzien i zle sie czujemy, wiec tak jak mowicie, ciaza silna :) Martwie sie tylko, bo wieczorami miewam bole brzucha, ale ponoc to przez to, ze macica sie rozszerza. Mialyscie podobnie??

A ja na obiad mialam makaron carbonara, ale zjadlam tylko makaron, bo na widok sosu mialam mdlosci :)

dobranoc :)

reklama
hejka z rana :)
Wlasnie niedawno wrocilam z pracy jem sniadanko i mykam spac...:)
Bylam u lekarza tarczyca w normie tzn TSH 0,45 a granice sa od (0,35-3.50) takze spoko leki ciagle mam brac.
Ehhh martwie sie tym ze poki co dobrze sie czuje nie wymiotuje lekkie czasmi mam mdlosci natomiast piersi bola i brzuch czasami ciekawe czy tam wszystko dobrze...? a to jeszcze z miesiac i USG nie wytrzymam tyle czasu.....

mamba ja tak miałam w drugiej ciąży ciągle sam makaron jadlam bez niczego. ja dlatego chciałam cc bo też się boję porodu niby sa tutaj znieczulenia itd ale jakoś wybrałam cc
ja bym na nocki nie mogla robić chyba bym się wykończyła. ...

Tak mamcia :) czyli jakies wskazania masz, bo porod sn po cc jest w grupie ryzyka wiec masz wybor drugiej cesarki, ale Verita pisala ze pierwszy porod miala sn

Hej, melduję się :) mam nadal te bóle głowy, nie mogę skojarzyć, kiedy, po czym i jak zapobiec :( we wtorek położna to spytam, to takie migrenowe bóle, rozumiem wieczorem, ale żeby zaraz po przebudzeniu jak śpię ok :-(

Mamba witaj :) ja też pierwsze "rodziłam" - cc w PL, więc mogę powiedzieć, że jestem świeżak, ale co tam, będę robić co będą kazali i już :D Pierwsza wizyta - mnóstwo pytań, weźmie siku, krew, zważy i tyle :))

Agata kurcze jak mi cię szkoda, a nie może ktoś ci pomóc, żeby zajął się A, a ty odpoczywaj?? Chociażby spacer z nnią albo coś, może być troszkę się zresetowała

Dobra dziewuszki spadam bo która to już godzina

Acha gratuluję wizyt i czekamy na następne

Jak to wybralas przeciez musialas miec jakies wskazania do cc?
W anglii macie wybor nie trzeba rodzic naturalnie jest to zagwarantowane przez prawo , oficjalnie weszlo w zycie na rok przed moim porodem . Poczytalam sobie i poszalm na pewniaka do poloznej i mowie jej ze chce cc a ona ze nie oferuja tego to ja do niej zeby sie dobrze poinformowala zanim zacznie gadac glupoty i niech mnie na wizyte w szpitalu umowi bo trzeba przejsc pogaanke na temat szkodliwosci cc itd. Na koniec wizyty zegna sie a ja zapomnialas mnie do szpitala umowic i musial zadzwonic zrobic wizyty. Teraz powiedzialam ze jej nie chce jaka mila byla bo pierwsza wizyte mialm z nia. Wiedziala ze jej nie chce bo musialadzwonic po innych szukac mi poloznej. Leniwa i tyle.

Mi sie zapytala w drugiej ciazy jak chce rodzic i powiedzialam ze wole CC bo boje sie komplikacji ktore wystapily przy pierwszym porodzie. Nie bylo problemu, zreszta mialam super polozna ktora bardzo duzo nam pomogla, szkoda ze juz nie pracuje.
U nas pogoda za przeproszeniem do dupy :crazy:, pada deszcz a ja musze z dzieciakami na zakupy leciec w tym deszczu :no: bo swiatlo w lodowce.

reklama
Do góry