reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

aleksiel widziałam listę Agaty i tez na niej się wzoruje moje zaczyna się kurczyć , ale i tak jeszcze dużo zostało :) zastanawiam się tylko kiedy iść na taki ostatni scan skoro mam termin w grudniu to może pod koniec listopada??? Znając tego mojego wiercipiete i psotnika to mi napewno jakiś numer wywinie z tym obracaniem się do porodu. Moja szkoła rodzenia zaczyna się za miesiąc . Ja pierw chciałam iść sama ale podpytalam się koleżanek co tu rodziły i mówiły ze wszystkie dziewczyny przychodzą z tatuśkami więc żeby mi nie było to idzie tatuś z nami :) co robi położna jak wyczuje , ze dziecko jest źle ułożone ?? Tylko mi nie piszcie ze każe czekać ze może się zmieni pozycja??

reklama
Towicz, ja bym na Twoim miejscu poszla po 32 tyg ciazy, tak 34 tydzien? mowia ze wtedy dziecko juz powinno byc ustawione do porodu i ze wzgledu na wielkosc i mala ilosc pynu owodniowego sa male szanse do przewrotu.
U mnie jeszcze panstwowa sluzba zdrowia nie wie ze mlody jest odwrotnie dowiedza sie w poniedzialek. 2 tyg temu polozna twierdzila ze jest glowa do dolu, 2 dni pozniej mialam usg i wiem ze nie zmienil pozycji i na scanie wyszlo ze jest posladkowo ustawiony... Pytalam poloznej co to sie tak wypina w okolicy zoladka a ona ze dupka, a to glowka jest...
Z tego co mi ginekolozka mowila to beda mnie namawiac na przekrecanie dziecka w macicy, ale jest to niebezpieczne i mam sie nie zgadzac. Porod posladkowy odpada, szczegolnie przy chlopcach, moze powodowac ich bezplodnosc. Zostaje cesarka :( szkoda ale im dluzej o tym mysle tym bardziej jestem za, ze wzgledu na rozmiary Leonka...
Dzieki za odpowiedz w sprawie szkoly rodzenia, wezme mojego M w takim razie, mam nadzieje ze beda mowic cos o pielegnacji malucha bo jesli tylko o porodzie naturalnym to ta wiedza prawdopodobnie malo mi sie przyda. A ile masz spotkan? U nas tylko 1 ma trwac 2 h.

Hej Mamuśki:)
Bylam dzis u midwife i wszystkie wyniki mam ok.
Po urlopie wrocilam wypoczeta i rozpromieniona. Po powrocie czekaly mnie zle wiesci, a mianowicie moja firma splajtowala i zostaje bez pracy:/
Zaczelam czuc motylki w brzuchu:D niesamowite uczucie:)

hej laseczki! :-)

Mam 15 minut na bateri w lapku więc mam nadzieję że uda mi się naskrobać szybko post, za chwile lece pomagać myć włosy Amandzie, bo to jest niezły wyczyn u nas ;-) nie wiem czy pisałam, ale przeziębiłysmy się obydwie, ja raz leppiej raz gorzej. Ale daje rade, młoda nos zawalony ale po zabiegach inhalacji smarowania itp to jak narazie nie jest źle. Najważniejsze żeby nam się nie rozłożyła bo podawanie leków u niej to kosmos :no:

Zaliczyła drugi dzień w przedszkolu, rano została bardzo chętnie, nie płakała. A przy odbieraniu jak mnie zobaczyła to się rozpłakała i uciekła z powrotem do sali :-p wiem mamy dziwne dziecko ;-) albo się chciała jeszcze bawić, albo chodziło że lalka jej się gdzieś zawieruszyła albo po prostu była obrażona na mnie że ją tam zostawiłam.. hmm

Ale generalnie fajnie, podobno ładnie się bawiła i bardzo to lubi - być wśród dzieci. W czwartek była bez pieluszki w przedszkolu i się nie zesikała :tak:

Karolina gratuluje udanej wizyty i pierwszych ruchów maleństwa :-) i co planujesz? będziesz szukać innej pracy?

Aleks scan mam 26 wrzęsnia, jeszcze przed tym mam wizyte z położną, a 17 września przychodzi mi do domu położna środowiskowa, zobaczyć pewnie czy nie jesteśmy jakąs patologią :-p ostatnio robiłam ostre porządki i nawet living room nadaje się na odwiedziny więc niech sobie przychodzi ;-) a młody wydaje mi się że jest ułożony głową w dół, jak ma czkawke to czuje to na dole.

Tygrysyczek lipa z Twoim skanem :-( kurcze szkoda że nie da się nic z tym zrobić, zaraz Ci wyśle zaproszenie kochana na grupe prywatną :tak:

Trusia gratulacje drugiej dziewuchy ;-) i ruchów!! kupiłam to łóżeczko hehe :-p

mamcia super że wyniki ok, nie mogło być inaczej ;-) i równiez gratuluje ruchów :-) nie wiadomo co tu robić z dzieciakami w taką pogode co nie? moja dwa razy w tyg do przedszkola to teraz czas nam szybciej leci :tak:

chyba większość doczekała się już na te pierwsze motyli co ;-) ?

Towicz ja też robie zakupy na całego i moja lista już się zupełnie zmiejszyła. Zostało mi pare dodatkowych gadżetów do kupienia, które kupie jęsli będzie kaska :tak: i na ostateczny scan najlepiej wybrać sie 34-36 bo dzidzia jeszcze może się przekręcić chociaż to jest mało prawdopodobne ;-) dużo zależy od budowy mamy, od wielkości samego bobasa itd

Dziewczyny coś mały ruch na grupie zamkniętej, ja się na wszystkich wątkach udzielam hehe, jeśli macie ochote to zachęcam żebyście tam pisały, dawały swoje sugestie i będziemy modyfikować te listy które stworzyłam :tak:

Witam
agatakat mi mlody tez tak plakal jak go odbieralam :-D, ale mi wstyd bylo. Poprostu tak mu sie podobalo ze nie chcial wracac do domu, na czekoladki go musialam przkupic ;-).
Tygryseczek masakra myslalam ze tu nie moga do tego dopuscic zeby scan byl tak pozno :szok:, idz prywatnie ja bym poszla.
Karolina witamy spowrotem :tak:, super ze czujesz ruchy :-D.
U mnie wrocily zaparcia :-(, masakra juz 4 dni sie mecze i nic :crazy:.

image.jpg Hej dziś przyszła mi zabaweczka z Fisher-Price . Polecam zalogować się na ich stronę wybrać dla jakiej płci ma ona być 3tyg i dziś przyszła dodam , ze pasuje mi to lustereczko będę miała gdzie się przeglądać :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 62
To jest mój plan zajęć jeśli chodzi o szkołę rodzenia :) nie będziemy jedynie na pierwszym spotkaniu ale babka powiedziała ze są one najmniej interesujące :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 41
mamcia, jeszcze pomysla ze dziecko bije w domu I dlatego ona nie chce do mnie isc I ze mna wracac hehe ;) a tak na serio to z kazdym dniem bedzie lepiej mam nadzieje :) co do zaparc to nie pomoge, rzadko miewam, chyba ze zjem jakies paskudztwo to tak.. a takto nie mam z tym problemu. Ja duzo wody wypijam, butle poltora litrowa spokojnue na dzien, to napewno tez pomaga

towicz, fajna zabaweczka ;) ja bardzo lubie firme fisher price, dla Amandy duzo mielismy zabawek z tego a dla mlodego kupilam juz mate z fisher price :)

agatakat ja wody wypijam ok 3l dziennie, jem chili i nic :crazy:. Zostaje mi tylko isc do GP po jakis syrop bo sie wykoncze :confused2:.
Ja jeszcze nic nie mam i jakos jeszcze nie wpadlam w szal zakupowy, wiem jeszcze mam czas, chyba po polowkowym pomalu sie zabiore za jakies zakupy.

reklama
Bede szukac pracy ale watpie czy gdzies mnie wezma w 5miesiacu, a nawet jak nic nie znajde to nie ma problemu bo moj M ma dobra prace, bardziej sie martwie, ze w glowe dostane od tego siedzenia w domu.
Nastepna wizyte mam dopiero w 25tyg, a z tymi domowymi wizytami to kiedy midwife zaczyna przychodzic? to sie jakos z nia ustala czy przychodzi bez zapowiedzi? Teraz jak bylam to podpisalam, ze nie mam nic przeciwko wizytom ale nie dopytalam nic wiecej:/

Kurcze dziewczyny ale Wam te suwaczki zasuwają:)

Do góry