reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

tygryseczek wyslij wiadomosc do agatakat zeby cie dolaczyla do grupy :tak:.
Jezu jaka pogoda na masakra normalnie :sorry2:, zimno szaro brrrrr.....
Mala polozylam na drzemke i chyba do niej dolacze :tak:.
Normalnie wlasnie poczulam ruchy dzidzi :-D, jakie to piekne uczucie :tak:.

reklama
Hej dziewczynki coś mnie ostatnio mało bo zaczęłam college ,ale jestem z Wami na bierząco :)
czuję się średnio , bo ktoś z mojej gr uraczył mnie mega katarkiem i bólem gardelka. Najważniejsze jest to, że moje średnie samopoczucie nie przeszkadza wcale a wcale mojej dzidzi i on sobie akrobacje wyczynia :)
W weekend kupiliśmy łóżeczko z materacem takie z którego pózniej można przerobić na łóżko dla takiego przedszkolaka. Tatuś zabrał się bardzo poważnie do zadania i złożył je w ten sam dzień :) jeszcze 2 miesiące i kończę z chodzeniem do pracy z czego się cieszę i tez nie , bo ominie mnie okres swiateczno-sylwestrowy a w mojej branży są wtedy żniwa , ale Max zadecydował za mnie :) A tak to w dalszym ciagu kompletuje wyprawkę !!
Wizyta w szpitalu za 2 tyg szkoda tylko ,ze już scanu nie uświadcze , chociaż przyznam się wam ,ze tak koło 32-34tyg chciałabym się wybrać na scan prywatnie ale zobaczymy jak finanse się rozłozą :) a jak tam u was ??

Towicz no nareszcie sie odezwalas :tak:. Ty tak jak ja pociagajaca :-p, spac mi ten katar nie daje. Dzis zrobie syrop z cebuli i cytryn juz rano nakupowalam bo juz meczy mnie za dlugo. Teraz uciekam po czasci obiad przygotowac ze jak wrocimy ze szkoly to chwila go dokocze i bedziemy jesc.
Jej wlasnie kichnelam 3 razy myslalam ze mnie rozerwie!!!! Tez tak macie?

witam ja po wizycie u poloznej, mile i takie pomocne, dziecko zabawily , mala chciala wyrwac ige z rei jak mi krew pobierala i skonczylo sie 3 wkluciami :tak:ale udalo sie pobrac przy okazji dowiedzialam sie ze tamta nie zrobila mi badan ktore powinna i jeszcze zdziwniona ze jej nie chcialam

Hej, wlasnie przyszly mi wyniki ze szpitala na syndrom downa itd., wyniki bardzo dobre :tak:. Juz teraz jestem naprawde spokojna :tak: i moge sie cieszyc. I jeden list z data na polowkowy scan na 22.10 ;-) szybko zleci....
A teraz sie najadlam jak swinka i musze polezec ;-).

Hej dziewczyny malo zagladam i sie udzielam ale przez to ze pracuje i nie mam czasu... a ja sie wkurzylam bo oczywiscie nie bede miec scanu 16 tylko dopiero 4.10 :angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to bedzie 15 tydz z moich obliczen wiec za pozno chyba juz na badania prenetalne itd... no szlak by to trafil chcialam przelozyc ale sie nie dalo...:( brak wolnych terminow...

reklama
witam po dlugiej przerwie...

Mamcia sliczna fotka dzidzi - mi wyglada na chlopca :) a jakie sa wasze preferencje?
Jakies typy na imiona?A! i gratulacje ruchow!!! Cudne uczucie choc ja juz mam powoli dosc ;( co do witamin ja biore od poczatku centrum pregnancy care praz omega 3, a odkad zaczely sie skurcze to i magnez. Jem duzo owocow i warzyw ale wole nie ryzykowac, w razie czego organizm wydala nadmiar witamin z moczem.

Karolina i jak udalo Ci sie umowic polozna? Mam nadzieje ze odpoczelas na urlopie i nabralas sil!

Agata - dzieki za jak zwykle konkretna i pomocna odpowiedz w sprawie paszportow! Jestes nieoceniona! Mloda szybko przyzwyczai sie do pre school, bedzie dobrze, rozgada sie i przyzwyczai ani sie nie obejrzycie :) a kiedy dokladnie masz skan? Masz podejrzenia co do ulozenia dzidzi? Moje okazaly sie mylne hehe

Towicz po listy wyprawkowe zajrzyj na zamknieta grupe, Agata piekne zrobila
Jesli chodzi o scan dodatkowy to ja Cie namawiam, wiem ze to koszt ale lepiej miec pewnosc jak dziecko lezy przed porodem. Gdybym opierala sie na opiniach poloznych to nie wiem co by bylo.... porod posladkowy?

Trusia gratulacje drugiej dziewczynki :) babki fajne sa! i pewnie odpada Ci kupowanie nowych ciuszkow itd. Jakie plany na imie?

Tygryseczek no 15 tydzien to troche pozno, najlepiej przeziernosc badac w 12 tyg bo wtedy wszystkie dzieci rowno rosna a potem juz kazde indywidualnie i wynik moze nie byc miarodajny. Zawsze jest badanie z krwi, co daje wieksza pewnosc. A czemu chcesz przelozyc? Nie dasz rady pojsc czy oni nie maja terminow?

Teraz troche o nas...
Prasowanie zrobione ufff... nie cierpie ale nawet reczy dla malucha milo sie mi prasowalo. Torby do szpitala zaczelam przygotowywac :) komoda pierwszy raz pomalowana, chcialam dzis machnac drugi az ale kiepsko sie dzis czuje...
Nocki coraz ciezsze, malo mam snu, mlody przyjmuje dziwne pozycje, wydaje mi sie ze probuje jeszcze sie odwrocic ale nie daje rady. Czasami lezy prawie poprzecznie ale dalej nie daje rady fiknac jak sie budze lepek ma dalej na moim zoladku. Dokucza zgaga, kregoslup... ot uciechy koncowki ciazy. Troche Wam musialam ponarzekac. W poniedzialek polozna - jeszcze nie wie bidulinka co ja czeka, uslyszy pare gorzkich slow! a w srode usg i pewnie sie dowiem co i jak z cc, aha i 20 ego mam szkole rodzenia. Byla ktoras z Was na takich zajeciach? Czego sie spodziewac i czy jest sens brac tatusia?

Pozdrawiam Was i glaszcze brzuszki :)

Do góry