reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Karoo, wlasnie juz jedno pranie wypralam w platkach...
Jade na 12 z Sara do pediatry dermatologa (oczywiscie prywatnie, bo na NFZ terminy sa na luty! ). Zobaczymy co mi powie...

Ollesia, ciesze sie, ze Piotrusiowi juz lepiej!

Asmodis, tak jak Kasi@ napisala - pogadaj jeszcze raz z lekarzem na temat tych lekow. Skoro karmisz piersia az do teraz, to szkoda zebys przerwala.

reklama
a wiec jestesmy po wizycie u pani pediatry dermatolog...

SARA NIE MA SKAZY!!!
Podobno okreslenie "skaza bialkowa" funkcjonowalo 20 lat temu i wiekszosc pediatrow do dzisiaj sie tego trzyma. Owszem, sa nietolerancje i alergie pokarmowe, ale objawiaja sie m.in. w kupach (zielone, wodniste, sluzowate, z krwia), dziecko ma kolki, wymiotuje i nie przybiera na wadze!
Sary liszaje sa najprawdopodobniej spowodowane nadwrazliwoscia na proszek, roztocza w poscieli itp. Mam jej czesto prac kocyki, podusie itd. i wietrzyc pokoj. Ma nosic przewiewne, bawelniane rzeczy i z czasem samo to ustapi, bo skora zrobi sie mocniejsza i mniej podatna na czynniki zewnetrzne.
Zlecila nam kapanie w Balneum Hermal F lub Oilatum i mamy 2 masci robione - na dzien i na noc.
Mam wrocic do normalnego mleka, tj. zwykly Nan albo Bebilon i zobaczyc - jezeli kupy zmienia swoja konstystnecje to wtedy wrocic do Bebilonu Pepti, ale ona twierdzi, ze tak nie bedzie.

Dzisiaj bylismy na szczepieniu malucha, pediatra powiedziała, ze mała ma nadwage :eek: (wazy 7300) z tego wszystkiego zapominialam sie zapytac ile powinna wazyc:-( a jak jest z waga waszych maluchów i ile powienno wazyc dziecko w tym wieku? aaa i moze ktoras z was wie jak odczytac ten wykres na koncu ksiazeczki malucha, te cale centyle to jakas czarna magia...:baffled:

ewa II no właśnie tez mi sie tak zdaje, ze juz gdzies czytalam, ze sierpniowki waza ok 7 kg, jeszcze raz zajrzalam do ksiazeczki i zauwazylam, ze nie wpisali malej ostatniego wazenia jest tylko z wrzesnia (5200) no i teraz z grudnia, brakuje chyba tej z listopada, moze ona tego nie zauwazyla i stad te przypuszczenia:confused: nie wiem...pozyjemy zobaczymy do nastepnej szczepionki;-)

Dzisiaj bylismy na szczepieniu malucha, pediatra powiedziała, ze mała ma nadwage :eek: (wazy 7300) z tego wszystkiego zapominialam sie zapytac ile powinna wazyc:-( a jak jest z waga waszych maluchów i ile powienno wazyc dziecko w tym wieku? aaa i moze ktoras z was wie jak odczytac ten wykres na koncu ksiazeczki malucha, te cale centyle to jakas czarna magia...:baffled:

Jakaś nienormwlana ta doktorowa. a ile ma centymetrów?? przecież ona skończyła już 4 miechy to ile ma wazyć? 5 kilo? ewka też wazy 7300 i wcale jakaś grubaśna nie jest.no i nikt mi nie powiedział ze ma nadwage.

reklama
Sandra, dobrze, ze Sara nie ma skazy- jedno zmartwienie mniej...

Co do wagi, to moj Pitulek wazy dopiero 5910 kg (waga z piatku), ale urodzil sie malutki (2650)... Wszystko zalezy od tego jaka byla waga urodzeniowa i w ogole co tam w genach siedzi. A poza tym waga w granicach 7 kg jest moim zdaniem prawidlowa dla malucha w tym wieku. Redaktorka, niczym sie nie przejmuj!:-)

Do góry