reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

I co ci napisze,ze najpierw podali mi 2 najsilniejsze,a teraz slaby jest,siedzi sciskany miesniakami lekoman:),no tyle co wybralam lekow to szok. Sama po nich ledwo zyje....
Ja bym wziela 2 a 1 bym na rezerwe dala,skad wiesz,co bedzie,zima,czt nie zachorujesz,jak psychiczne samopoczucie bedzie. Nikt tego nie wie,a rezerwe miec to nawet psychiczny spokoj. A ty zrobisz jak chcesz,to Twoje dzieciaki :)

reklama
genna a jak jest z tymi lekami na cyklu naturalnych i sztucznym? bierze sie inne leki i inaczej? bo na na sztucznym cyklu biore estrofem i lutka.. a ty piszesz o tych lekach na cyklu naruralnym... :-)
?
Olusia ja podchodzilam do mojego pierwszego in vitro i takie leki jak pisałam dostałam dopiero po transferze, u mnie niestety nic nie przetrwała do mrozenia więc nie miałam crio:(
Esiek jakiego wina? Ty w ciazy jesteś:) tylko my ktore znamy bol niemożności zajścia w ciaze sie zrozumiemy, szkoda ze inn tego nie rozumieją i czasami wiedząc o tym kopią leżącego :/

Olusia – staram się myśleć pozytywnie, ale sama wiesz nie zawsze to wychodzi :-(

Kola, keki84, basidrak – witajcie dziewczyny.

Jo.M. – mnie też się wydaje, że Olusia zrobiła bete i nam się nie chwali :-)

Zuzia – ja ogólnie jestem osobą z natury niecierpliwą, najlepiej jak mam coś już od razu. Ale jeżeli chodzi o in vitro to musiałam się nauczyć cierpliwości, wyjścia nie miałam.

Esiek – dokładnie wiem o czym piszesz. Ja mam wrażenie, że jestem ostatnią kobietą w mojej okolicy, która jeszcze nie zaszła w ciąże. Tak więc dokładnie wiem co czujesz.

LISTOPAD:

29: basidrak - wysoka beta

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
2: Olusia - wysoka beta
3: Minni27 - USG po wysokiej becie
3/4: Jo.M. - wysoka beta
6: olo2012 - wysoka beta
9: genna - koooolejna wizyta u immonologa
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12-13: Zuzia2011 - przyblizona data crio - jestem mama:)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Piiiiii. Piiiiiii. Piiiiii.
Obudzil mnie tak straszny bol brzucha. Myslalam ze jajko zniose. Poplakalam sie. Poszlam do wc. Troszke przeszlo. Wezme nospe i do lozka. Ale to nie skorcze. Mnie tak brzuch boli przy okresie. Mam endometrioze i okres dla mnie to cos strasznego.
Mam przed soba jeszcze kilka godzin snu. Musze wstac o 7.
Nie wim czem spowodowany byl ten negly bol. Wczoraj wieczorem z nerwow czekolady zjadlam pol wiieczorem.

Molla o rety nie poddałaś się Kochana gratuluję z całego serca :-) spokojnej ciąży Boże Molla dopiero co przeczytałam Twoją wiadomość ryczę jak bóbr coś Ty musiała przeżyć ale jestem pewna że będzie wszystko w porządku tylko sie cieszyc i odpoczywać!
Romka o ja super że i Tobie się udało co to ma być w ogólebyć jakieś ciąże w ukryciu dawać tu od razu takie dobre wiadomości a nie sobie po cichu podczytywać!
Basidrak bidulo oby do rana a potem już tylko lepiej musi być!
Lilia ale wyliczyłaś terminy :szok:
ja wczoraj miałam wizytę ale nie zrobił mi usg powiedziała że jak jest beta poniżej 1000 to może jeszcze nie być widać pęcherzyka więc mam 3 grudnia wczoraj moja beta była 950:-D
Okatvi super wieści! cieszę się że wracasz do walki
Jo.M Olusia jak tam się czujecie idziecie łeb w łeb
Kola Keki witaj:-)
Ann zaciskam za transfer &&&
och Zuzia nie zazdroszczę Ci nie wiadomo co tu zrobić z tymi lekami!

a ja już jestem umówiona na prenatalne na styczeń i to na nfz w Invikcie:szok: no proszę jestem w szoku, że nasze państwo refunduje!
wizytę pęcherzykową mam 3.12 Minni chyba mamy w takim razie razem :-) potem serduszko już 11.12
zmienił mi dawki leków pogratulował że jestem niby w 4 tyg i 3 dniu w ciąży jak to brzmi szok
zakazał oczywiście wyjazdu do Pragi pamiętacie mówiłam że jedziemy na kilka dni bo mój m jedzie na koncert i zarezerwował kilka dni więcej ale nawet się nie zmartwiłam:tak:
dobra jest dobrze zaczynam ziewać od 2 nie śpię oszaleję z ta bezsennością!

Ostatnia edycja:
Martaczi : tak, ja tez usg mam 3 grudnia :)
A tak zapytam: usg mam na godz. 12, czy rano mam zaaplikowac sobie luteine dopochwowo, czy lepiej odpuscic?

Basidrak – to zależy gdzie robisz bete. U mnie w klinice na wynik czeka się 2 h, a jak robię w szpitalu badanie to wyniki mam po 14.00. Jak chcesz mieć wcześniej wynik to po prostu dopytaj tel. Ile się na wynik czeka. Powodzenia :-)

LISTOPAD:

29: basidrak - wysoka beta

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
2: Olusia - wysoka beta
3: Minni27 - USG po wysokiej becie
3: martaczi - USG pęcherzykowe
3/4: Jo.M. - wysoka beta
6: olo2012 - wysoka beta
9: genna - koooolejna wizyta u immonologa
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12-13: Zuzia2011 - przyblizona data crio - jestem mama:)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

reklama
Basidrak: to wszystko zalezy gdzie zrobic Ta betke. W Novum czeka sie do dwoch godzin, ale jak robie w normalnej przychodni kolo domku to wynik jest dopiero nastepnego dnia kolo 13.

Do góry