reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny dzielność tutaj nie ma na prawdę nic do rzeczy - ja po prostu tchórz jestem - wiem, że ciężko będzie z kolejną porażką - 6 lat starań, ani razu w ciąży, brak konkretnego powodu + idące Święta + wszędzie wokół ciąże i dzieci + 30 na karku = na prawde nie mam na to sił.

reklama
hey,

do tej pory przywitałam się i podczytuję Was biernie. od dziś dołączam czynnie. rozpędzamy się. o dziś zaczynamy protokół do in vitro. dopiero tabl anty, ale już sie zaczęło

Olo super że maluszki są:-)

Esiek - Ty chyba o mnie piszesz z tą różnicą , że ja przeszło 4 lata się staram. Także jedziemy dokładnie na tym samym wózku.

Magda - To owocnej stymulacji Ci życzę , transfer to już raczej po Świętach Ci wypadnie.

ZUZIA2011 przed crio na cyklu naturalnym bralam tylko encorton półtora tab dziennie, cykle mam 30/31dni monitoring zaczelam od 15dc, , pecherzyk dominujący po prawej stronie, sam strzelil w 19dc, endo bardzo ladne duzo lepsze niz na cyklach stymulowanych..w 24dc mialam transferowane dwa ostatnie mrozaki,bralam utrogestan po transferse i nadal encorton.bylam pewna ze się nie udalo, czulam sie bardzo okresowo, kilka razy tak bardzo bolal mnie brzuch ze myslalam ze dostalam @ juz myslalam o kolejnym podejsciu do ivf..w 11dc maz namowil mnie na test, wieczorem wyszly dwie tluste krechy w 13dc beta 1340..powoli odstawialam encorton. po tyg usg, dwa pecherzyki ciążowe, po 3tyg kolejne usg, jeden silny z bijacym serduszkiem..teraz jestem na poczatku 14 tyg i jest ok. Nadal biore progesteron. Pozdr.

Magda ja jestem po długim protokole. od rozpoczęcia do transferu minęło dokładnie 6 tygodni (3 tyg antyki, 2 tyg.stymulacja, punkcja, transfer blastka). Życzę skutecznej stymulacji.

ZUZIA2011 przed crio na cyklu naturalnym bralam tylko encorton półtora tab dziennie, cykle mam 30/31dni monitoring zaczelam od 15dc, , pecherzyk dominujący po prawej stronie, sam strzelil w 19dc, endo bardzo ladne duzo lepsze niz na cyklach stymulowanych..w 24dc mialam transferowane dwa ostatnie mrozaki,bralam utrogestan po transferse i nadal encorton.bylam pewna ze się nie udalo, czulam sie bardzo okresowo, kilka razy tak bardzo bolal mnie brzuch ze myslalam ze dostalam @ juz myslalam o kolejnym podejsciu do ivf..w 11dc maz namowil mnie na test, wieczorem wyszly dwie tluste krechy w 13dc beta 1340..powoli odstawialam encorton. po tyg usg, dwa pecherzyki ciążowe, po 3tyg kolejne usg, jeden silny z bijacym serduszkiem..teraz jestem na poczatku 14 tyg i jest ok. Nadal biore progesteron. Pozdr.

Romka bardzo dziekuje ci za twoja odpowiedz - zwlaszcza ze jest zakonczona tak pozytywnie:) Bardzo sie ciesze ze ci sie udalo no i zycze spokojnej ciazy. Ja chyba zrezygnuje z tego estrofenu - wezme tylko ten acard na ukrwienie no i tego dupka od transferu... dzieki dobrej duszyczce mam relanium wiec jakos pojdzie:tak: A te orzechy i morele to sie je wlasnie na endo?? Moze chociaz ten naturalny srodek wyprobuje...

Ja ide podobno krótkim protokołem z antagonistą ale i tak miałam przed tym antki 3tyg (cykl trwał 24dni). Wiec te określenia sa baaardzo różne jak i same protokoły:-)

Zuzia - Tak morele i orzechy zwłaszcza brazylijskie . Morele pamiętaj żeby myć bo nie każdy wie , że są one suszone dwutlenkiem węgla i przed zjedzeniem trzeba je myć nawet te z torebek. Mi ostatnio też Pani Dr kazała kupić na endo cynk i selen . Także będzie dobrze.

ZUZIA2011 nie ma za co, mimo sukcesu czuje sie nadal bardziej staraczka;-) jak chcesz możesz sobie pomoc dietka pamietam ze moja lekarka z novun doradzila mi tez syrop na kaszel podobno na w skladzie cos co poprawia ukrwienie itp..acard tez duzo dziewczyn bierze...a jaki jest Twój plan na crio? Dopiero zerknelam na Twoj suwaczek..w szoku jestem Twojej produklcji.jak to przezylas? Sama mialam hiperke i bylo ciezko...

reklama
Zuzia podobno czerwone wino też pomada na endo, ale to lepiej przy staraniach naturalnych stosować :-). No i pamiętaj o kwasie foliowym, wprawdzie nie na endo, ale jest bardzo ważny. Jak nauczycielka w liceum mówiła " dziewczęta bierzcie kwas foliowy bo nie znacie dnia ani godziny" :-D he, he

Bziumelka
nie wiem dlaczego sądziłam,że antyki są tylko przy długim protokole:baffled:. Człowiek całe życie się uczy.

Do góry