reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

macicą krowy jałówki mi kazały smarować tego naczyniaka a było to pod kościołem jak poszliśmy do kancelarii załatwiać chrzest :-)

a ja zamawiałam coś u asplaneta_pl za przesylke wszystkiego zaplacilam 10 zl :-)

reklama
Secreto, biustonosz mi w sklepie radzili kupować w 8-9 miesiącu dopiero.
Nasze dzieci mają po jednym imieniu :)

Lecę do kuchni robić obiad i wuzetkę na jutro.
Dobrego dnia! :)

Hej dziewczyny.

Koreczek no rzesz kurcze... muszą Cie drażnić wszyscy? ja nie wiem jak Ty to wytrzymujesz...:wściekła/y: trzymaj się... i na to ciśnienie uważaj...

Widzę że wyprawki idą na całego, ja już też powoli kupuję, ale jeszcze sporo brakuje... Ale jakoś się da. Ktoś pytał o trymer do bikini (niestety nie pamietam kto a już mi się szukać nie chce :p). Też jestem ciekawa jak to się sprawdza...zastanawiam się nad depilatorem też...ale boje się ze po jednym bolesnym użyciu wywale go w pi...du..

Dziewczyny oszczędzajcie się!! Wiem że latwo mówić bo sama latam jak szalona ;-) ale chyba czas przystopować...;-).

A u mnie dzisiaj piękna pogoda.. Byłam na powolnym spacerze z paskudą psem i poprostu cudownie! słońce świeci, lekki mrozik..tylko wolno chodzic musze bo zaraz albo brzuch sie napina albo spojenie bardzo boli :-(.

Ewa36 to Ty pisałaś o muffinkach? Jakie robiłaś? Mnie naszło wczoraj na czekoladowe...i mimo że obiecałam nsobie nie jesć słoyczy to wczoraj upiekłąm :zawstydzona/y:... trzymajcie się!! Spokojnej niedzieli.

Witam was niedzielnie!!! :-)

My dzisiaj z mezem pospaliśmy dlugo, bo wstaliśmy dopiero po 10. I teraz zjedliśmy sniadanko i chyba zaraz pojedziemy do Tesco, bo w lodowce pustki i przy okazji może sobie koszule kupie do szpitala. ;-)

Jeśli chodzi o ruchy, to moje maleństwo tak naprawde bardzo spokojne jest. Czuje ruchy ale nie tak często jak nie które z was pisza i jeszcze nigdy nie obudzialm się przez ruchy. Ale może rosnie mi maly leniuszek.:tak:

Jeśli chodzi o przesady to ja w nie nie wierze i tak mamy już prawie wszytsko i wozek tez w najbliższym czasie będziemy kupowac. Po porodzie nie będę miala do tego nerwow i wogole.

mlodamama21 duzo zdrowka zycze!!!

Moniqaa ja tez zawsze musze być przykryta, nawet jak jest 30 stopni ale mysle, ze w lecie lepiej będzie maleństwo przykryc pieluszka.:tak:

ewa86 dzieki za info, tez wlasnie myslam o takim bez tych raczek itp. bo tez robimy wiecej niż jedna zawsze. ;-)
I strasznie się ciesze, ze już jesteśmy tak przygotowane, bo teraz to można sobie jeszcze na spokojnie ogarnąć to wszystko w domu, bo na razie u mnie to wszystko będzie w piwnicy az pokoik i lazienka będą gotowe. :tak:

muniuś fanie, ze remont kuchni już tak zaawansowany! :-D U mnie na razie nawet scian ani podlogi nie ma jeszcze hehe Ale w nastepnym tygodniu będą chyba je stawiac.

kainkas nio niestety nie możemy już tak szalec z porzadkami ani innymi rzeczami. Jakos to trzeba sobie na raty rozkładać.

AnetaNorwegia No to faktycznie zaszalałaś wczoraj!:-) Dzis to musisz duzo odpoczywac!

Nastka-83 masakra mam z ta praca. Mialam zamiar pisac w wakacje, a tu się okazalo ze w ciazy jestem i zle się czulam i wogole, wiec wszystko zostalo. :baffled: Ale mam zamiar caly styczeń usiąść nad tym wreszcie. Wszystkie rzeczy z wyprawki będę już mieć gotowe, wiec będę mogla się na tym skoncentrowac. Na szczescie wszystkie książki mam albo mam skserowane, wiec może się uda! Chcialabym najpóźniej w lutym cala oddac a z obrona to zobaczymy czy przed czy po porodzie się wyrobie.

Ozila super, ze już plan pokoiku jest! I babcia na pewno twojego syna utuczy hehe

marcia30 ty zawsze tak wczas wstajesz a ja ostatnio codziennie kolo 10 dopiero. Masakra jakas, czasami bym wolala tak jak ty.

Agnis83 ty chcesz widziec już mete, a mi się tak naprawde wydaje, ze za szybko to wszystko leci hehe;-)

secreto ja kupowalam pare rzeczy u tego grana i mi policzylo tylko 15zl za przesylke. Może był jakis blad ze strony allegro?
Link do bujaczka to: Tiny Love, Wielofunkcyjny Leżaczek - Bujaczek - Łóżeczko 3w1, kolor czerwono-kremowy do 18 kg - Tiny Love - Świat niemowlaka - Smyk.com
My na razie wszystko bedemy trzymac w piwnicy, bo tylko tam jest miejsce. Ale mysle ze w styczniu będzie pokoik gotowy to na spokojnie będzie się układać wszystko.
A maz chyba dobrze. Okaze się za niedlugo czy się odezwa czy nie.
A jeśli chodzi o stanik to ja na razie chodze w sportowych i mam zamiar kupic dopiero w lutym takie do karmienia.

Koreczek faktycznie nie masz latwo!!!! :-( I pewnie te wszystkie nerwy i wogole to tez wpływają na twoje wysokie cisnienie! Trzymaj się jakos kochana i sprawdzaj sobie ze 3 razy dziennie cienienie i jak faktycznie będzie wysokie caly czas to bym zadzwonila do gina żeby ci recepte wystawil na dopegyt (on nie ma wpływu na maleństwo, a bardzo pomaga na cisnienie). A elektroniczne ciśnieniomierze mogą troche zaniżać ale no jak mialas powyżej 150/100 to obojetnie jaki by to nie był ciśnieniomierz to powinni się tym w szpitalu zainteresowac!!!

mamusia synka Super, ze samopoczucie dopisuje!!!
A ciebie będą denerwowac tylko 2 dni we swieta. Moi rodzice przyjeżdżają do nas do domu na cale 2 tygodnie i ja nie wiem jak ja to nerwowo wytrzymam! :no: Ale najwyżej powiem, ze się zle czuje i nie będę schodzic z gory hehe

Josek no to faktycznie w ostatnie chwili zdążyłaś się obronic! ;-) Ale masz kochanego meza, ze ci racuszki rano robi!!!

kamaa ja mialam dawno temu depilator i nie dawalam rady, bo mnie tak bolalo.

Milego dnia wszystkim zycze!!!! :-)

Mamusiu synka, nie wiedzialam ze wiedzmy do kosciola chodza hahha no z ta macica na twarzy noworodka to az mnie cos.... takie stare a takie glupieeeee :-D

Dzieki dziewczyny za wsparcie, to podnosi na duchu:-)

Ide rosol gotowac, bo mama stwierdzila ze nie ma z czego, a wystarczylo lodowke otworzyc, jedyne co to makaronu nitki brakuje, ale do sklepu nie chce mi sie jechac a swiderki w domu mam, wiec mi to roznicy nie robi jaki makaron :-D

Witam się słonecznie.

My wczoraj byliśmy na świątecznych zakupach spożywczych, prawie wszystko na święta (i małe zapasy) już mamy, tylko zostały rybki i jakieś warzywka do dokupienia później. Ale w przyszły weekend i za dwa tyg. w sklepach będą tłumy, a ja tego nienawidzę, dlatego tak szybko. Kupiliśmy też po jednej paczce pampersów (1 i 2), proszek i odplamiacz. No i bony świąteczne poszły!!! Po powrocie tak mnie głowa bolała, że myślałam że nie wytrzymam, położyłam się na chwilę i nawet nie wiem kiedy zasnęłam.

Jutro zamierzam robić pierogi wigilijne - ciekawe czy moje plecy to wytrzymają. Robotę rozplanowałam na dwa dni, jutro nadzienie, pojutrze reszta.

A dzisiaj leniwy dzień, do 11-tej leżeliśmy w łózku i gadaliśmy, a teraz obiadek się szykuje, a potem idziemy na spacerek bo ładne słonko świeci. Uwielbiam takie dni z moim mężulkiem.

Poczytam was troszkę, bo weekend jest a tyle napisane. Miłego dzionka!!!

O i przyszła kolej na moją 100-dniówkę!

No Jaspis gratuluję studniówki :-)no to teraz z górki ;-)
Dziewczyny, zamawialyście coś z dostawą do paczkomatów? jak to w ogóle działa? nie ma problemu z odbiorem?

U mnie rano proszyl malutki sniezek a teraz sypie i sypie..jak tak dalej pojdzie to jutro zobacze balwany na podworku.. Niedawno zjedlismy obiad z mezem i teraz kazde z nas w wyrku ale osobno bo maz chory. Dalam mu tabletki i kazalam isc spac. Przy okazji sprawdzilam leki w domowej apteczce i polowe musialam wyrzucic.. :eek: musze czesciej sprawdzac terminy :)

kamaa super sprawa z tymi paczkomatami! Wybierasz do którego mają Ci dostarczyć,podajesz nr tel i czekasz aż przyjdzie Ci sms że paczka nadana,kolejny jest już z informacja że paczka dostarczona do paczkomatu i kod który musisz wprowadzić przy paczkomacie żeby otworzyć swoją szafkę;-) I to tyle:-) A jeszcze na odebranie paczki masz 3 dni:-)
Jaspis gratki 100ówki!:-)

reklama
kamaa dokładnie jak napisała Juszka :) dodam, że to moja ulubiona forma dostawy teraz, bo paczkomat mam bardzo blisko i to obok marketów, w których zawsze robię zakupy. Super bo nie trzeba czekać na kuriera i się martwić, żeby być w domu akurat. Ostatnio złożyłam zamówienie, a następnego dnia było już w paczkomacie. A teraz przed świętami wielu sprzedawców, sklepów ma darmową taką opcję przesyłki :) polecam!

Do góry