reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Brydzia - 28 grudnia to który dzień będzie po IUI :-) szczęśliwy dzień, na pewno dla mojej mamy, bo przyszłam na świat :D, będzie szczęśliwy dla Ciebie również :-)
dziewczyny w którym dniu można pójść na betę??, w sumie mi 14 dzień wypada na 31.12, można wcześniej?? zobaczymy czy wytrzymam :-)

Dziewczyny powiedzcie mi, mam lekkie plamienia koloru różowego, czy to coś niepokojącego, jestem 4h po, lekarz mówił, że pęcherzyk był w trakcie pękania, czy możliwe, że od tego?? trochu się denerwuję...

Ostatnia edycja:
reklama
Pole często myślę o Was i smucę się kiedy przekazujesz takie wieści. mam nadzieję, ze jest to taki chwilowy dół i będzie wszytko dobrze, że maluszek doda sił Twojemu mężowi. trzymaj się kochana

yoanna dobrze że już wyszłaś ze szpitala, życzę zebby kolejna wizyta tam była dopiero przy porodzie:-)

madzia i piotr co Was skłoniło do podjęcia decyzji o podaniu dwóch zarodków? nie wiem czy "skłoniło" to dobre słowo ale wiesz o co mi chodzi?;-)

u mnie oki. dzień ciężki, ale już w domku. właśnie wstawiłam do piekarnika ciasto i zrobię sobie napoleonki. mniaammm... potrzebuję łakoci żeby podtrzymać ten dobry nastrój.

jutro biorę zastrzyk [FONT=&quot]Diphereline i już na samą myśl mam stwardniałe pośladki. koleżanka która będzie mi zastrzyk robiła śmieje się ze mnie[/FONT]. :-)

Joanne84 nic się nie martw, czasami podczas zakładania cewnika trafią na jakieś naczynko i może wystąpić małe plamienie. Ja co prawda nie miałam ale lekarz mnie na to uczulił więc wiem, że tak może być.

MagdaM ja brałam Diphereline kiedyś zamiast Gonapeptylu bo to zamiennik i dostałam go w brzuch, podskórnie, nie domięśniowo. Wiem, że można podawać i tak i tak ale to zależy jak szybko ma zadziałać bo domięśniowo działa szybciej. Pytałaś lekarza jak masz go sobie zapodać?

Kasik - dzięki serdeczne za info, niestety nie mogę nic znaleźć w necie na ten temat, a lekarz zaprzeczył, że mogę mieć jakieś dolegliwości, także trochu się wystraszyłam :-)

MagdaM ja brałam Diphereline kiedyś zamiast Gonapeptylu bo to zamiennik i dostałam go w brzuch, podskórnie, nie domięśniowo. Wiem, że można podawać i tak i tak ale to zależy jak szybko ma zadziałać bo domięśniowo działa szybciej. Pytałaś lekarza jak masz go sobie zapodać?

ja dostałam skierowanie na wykonanie tego zastrzyku i jest wpisane domięśniowo w dawce 3,0 mg - bez 4 kresek:-)

Arcala witaj:-). jakiej klasy macie te przeciwciała i w jakiej ilości? pytam bo u nas jest taka sama sytuacja. powodzenia w staraniach

Wiesz co, ja mam chyba inną metodą robione to badanie bo mam napisane, że przeciwciała przeciw plemnikom mam dodatnie; wartość referencyjna miano < 1:10 i dalej "przeciwciała przeciw akrosomi plemnika ++; przeciwciała przeciw witce plemnika +/- (wartość graniczna).

Wreszcie znalazłam kogoś z takim samym problemem :) Czy możesz napisać mi co powiedział Ci o tym Twój lekarz? BO moja powiedziała, że tylko in vitro wchodzi w grę. A ja wyczytałam, że wystarczy IUI.

Cześć wszystkim:-)
Mąż dzis robił badanie.Jutro jedziemy po wynik i prosto do dr.wizyta na 17.20..........................jak,zawsze przed wizytą mam stresa:-(

reklama
Magda wyniki robimy zawsze w szpitalu w laboratorium,.Wyniki z badania ogólnego sa zazwyczaj tego samego dnia wieczorem lub nastepnego dnia ....na wynik posiewu zasze kilka dni sie czeka,ale na badanie ogólne to juz następnego dnia można jechac po wynik

Do góry