reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ooo - super. Dziekuje za odp. A wy kiedy poslalyscie swoje maluchy do zlobka? Macie jakes dobre rady? Moze jakies konkretne przedszkole w okolicach Ealing?

reklama
Witam
Jestem tu nowa, również mieszkam w Uk jestem w 11 tyg ciąży i mam 13 miesięcznego synka. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona na pogaduchy, bo przyznaję że ostatnio mi ich trochę brakuje

Witam
Jestem tu nowa, również mieszkam w Uk jestem w 11 tyg ciąży i mam 13 miesięcznego synka. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona na pogaduchy, bo przyznaję że ostatnio mi ich trochę brakuje

Witaj.
Jak sie czujesz w 11tyg? Synek pewnie dokazuje - w tym wieku :)?
Moja kolezanka ma coreczke w podobnym wieku, bo z 25 stycznia 2013.
Moj z 2 maja 2013, ale tez juz z oka spuścić go nie mozna :).

Cześć
Czuję sie całkiem nie źle czasami męczę mnie mdłości i ciągle jestem śpiąca ale to przez anemie.
Synuś raczej jest grzeczny niedawno opanował sztukę chodzenia więc robi mi porządki w szafkach:-) tyle ma przy tym zabawy, trochę się buntuje jak na ręce nie chcę go wziąć ( bo jest co dźwigać waży 12 kg)

Czesc Mamy!
Mam pytanie czy dziecko ktorejs z Was ma obywatelstwo brytyjskie?
Moj Leon sie kwalifikuje z tego co czytalam ale nie wiem jak sie zabrac do sprawy. Mam wniosek o paszport Juz nawet wypelniony ale w ostatnim punkcie jest napisane ze aby podpisac formularz musze miec angielskie obywatelstwo...

Co do mdlosci polecam imbir oraz migdaly! Ile ja tego zjadlam hehe

Verita, w formularzu paszportowym:sorry:, wzietym z poczty jest miejsce na podpis osoby która w imieniu dziecka ubiega sie o paszport. Malym druczkiem jest napisane ze deklaruje ze jestem Brytyjka, oraz inne jeszcze deklaracje, jesli podpiszesz a któregoś z punktu nie spelniasz to grozi kara i wiezienie.
Pozniej jest miejsce na podpis o ktorym Ty piszesz.
Nie wiem czy jest jakis inny formularz dla rodzicow nie Anglikow do wypelnienia? Wszedzie na forach pisza o tym z poczty a na gov.co.uk nie moge nic wiecej wyczytac...
Czy ty wysylalas tylko P60 z 5 lat, formularz, zdjecia, przelew i akt urodzenia? Dzieki z gory za pomoc!

reklama
Taak migdaly, ja je jadlam na zgage, dzialaly cuda, a na mdlosci ciasteczka imbirowe:) co do obywatelstwa uk nie pomoge, Bo nasza corcia sie nie kwalifikowala, ale znam mnostwo polskich rodzin, ktorych dzieci maja obywatelstwo brytyjskie, wiec chyba nie trzeba byc brytyjka zeby podpisac

Do góry